Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek is tulzasba viszi...

Szerintetek is tulzasba viszi sok anya az igeny szerinti szoptatas temakoret?

Figyelt kérdés
Nem gondoljatok, hogy minden nyikkra mellre tenni a babat nem normalis, es a tapszeres kiegeszites nem az ordogtol valo dolog?

2016. aug. 26. 12:32
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
41%

Azért érzed azt,hogy "basztatva " vagy mert neked mondjuk nem a melled az alakod,hanem a nyugodt kis életed a napirended az,ami fontosabb volt a gyerek igényeinél.

Két gyereket szoptattam igény szerint és mégis volt napirendünk. Sosem volt olyan,hogy borult minden. A fiam nagyon keveset evett mindig, mégis àtaludta az éjszakàt, a lànyom rengetegszer eszik és hatamas mennyiségeket,mégis kel egyszer éjjel. Ez ilyen.

Ha majd szoptatod a gyermekedet 1 évig ìgy vegyes tàplàlàssal, akkor mondhatod,hogy valóban megy ez. Àltalàban a màsodik,harmadik növekedési kiugràsnàl szakad meg a dolog,mert több tàpi kell, a gyerek meg beleun a cicizésbe,mert megszokja hogy kapja a "könnyebben" ehető kajàt.

Az egész témàval meg az a baj,hogy semmi segìtséget nem kap a friss anyuka a szoptatàshoz. Nem mondjàk el neki,hogy nyugodjon meg gyakran szoptassa a babàt ahogy kéri. Hiàba a sok szoptatàs pàrti kórhàz,ma is ugyanazt mondjàk 2-3 órànként etess. Na ez nem igény szerint van. És nagyon sokan màr a kórhàzban, hàla a sok "tanàcsnak" elcseszik az egészet. Erre meg azt a legegyszerűbb mondani hogy nem volt tejem. Ezzel megmarad a rendszerbe vetett hit,mert ugye kórhàz meg tanàcsadàs, és az anyuka is menti magàt,mert ìgy ő sem tehet róla.

Pedig anyuka meg a "tanàcsadók" is tehetnek róla.

Biztos baromi nehéz beismerni hogy elszúrtad,de túl kell rajta lépni. Nem a szoptatàspàrtiakat szidni. Bunkó beszólàsokat meg nem csak a szoptatàs miatt lehet kapni. Kb mindenért kijut a "jóból". Miért csak egy gyereked van,miért akartok hàrom gyereket,miért babakocsiztok,miért nem babakocsiztok,miért viszed le levegőzni,miért nem viszed le levegőzni stb... Ez gondolom ismerős.

2016. aug. 28. 09:53
 22/24 A kérdező kommentje:

Utolsó! Akinek nem inge, nem veszi magára... Te magadra vetted a kerdesben emlitett tulzasba(!) vitt igeny szerinti szoptatas temakoret, en pedig nem veszem magamra, amit irtal. Jol mukodik nalunk a rendszer. A babam kiegyensulyozott, mosolygos, egeszseges. Es en is... Sot! Ezaltal Apuka is!

Ugy birom, hogy a korhazat/vedonot/dokit szidja az, akinek nem tetszik, amit toluk hall. Szoptasson igeny szerint az, aki akar, de ne mondja senki azt, hogy minden baromsag, ami nem az igeny szerinti szoptatas elmeletet szolgalja.

2016. aug. 28. 21:48
 23/24 anonim ***** válasza:
0%

Légyszi ìrd màr le mit is vettem magamra?

Szerintem nem én tettem fel kérdést ezzel kapcsolatban, mondvàn " nem veszem magamra" meg nyilvàn nem is érdekel.

Nem szidom a dokikat, védőnőket, szoptatàsi tanàcsadókat, csak sajàt tapasztalatot ìrtam, hogy sokszor ők tesznek keresztbe a szoptatàsnak.

Pl a kisfiammal 2 hónap szenvedés volt, mire rendesen tudott cicizni, mert a kórhàzban azt mondta a csecsemősnővér,hogy igény szerint etessem, de amikor ez történt akkor azt mondtàk keveset eszik és toltàk bele a tàpszert. Ez qrvàra nem igény szerint van szerintem. Nekem meg fogalmam sem volt mit hogy kell, ott voltam kiszolgàltatva és igen nagy szerencse meg kemény munka volt, hogy tudtam szoptatni,mert mikor hazamentünk kb alig volt tejem, a plusz tàpszertől meg az amúgy is lusta gyerek teljesen fel akarta adni.

Ez utàn had legyen màr jogom igenis dühösnek lenni azokra,akik akkor ott "tanàcsot" adtak.

A lànyommal màr hatàrozott voltam és megfenyegettem a csecsemősöket,ha tàpszerezik akkor feljelentem őket. Nem nem tàpszerezték cukros vizet adtak neki,mert ők nem làttàk pisilni... (Egész nap velem volt) Persze utàna mennyit eszik egy újszülött ha belenyomnak 15ml cukrosvizet????

Ja de szoptassam igény szerint.

Akkor szerinted,hol a hiba???

És az első hetekben az a normàlis ha minden nyikkra mellreteszed a babàt. Utàna meg tudod,hogy mikor éhes éz mikor kell csak vìgasztalàs.

Az a baj,hogy azt làtom,hogy igenis agresszìv szoptatàsnàcinak (itt olvastam ezt a szót) kell lenni pl a kórhàzban szülés utàn, különben a nővérek cseszik el vagy a magukat tanàcsadónak mondó okoskodók.

De azt azért megkérdezném tőled,hogy szerinted kik azok az anyàk akik túlzàsba viszik a témàt?

És ez neked miért fàj? Pl én sem fogom letagadni vagy rosszul érezni magam azért mert sikeresen szoptattam 2 gyereket( nem sokàra remélem a harmadikat is). Sőt büszke vagyok rà. Miért? Mert màs màr a kórhàzban feladja, mert nem tart ki, mert nem is érdekli. Én megcsinàltam és újra megtenném! Miért? Mert a gyereknek( hiàba nem ördögtől való a tàpszer,azért nem is az angyalok hoztàk mennyei mannànak) ez a legegészségesebb, legegyszerűbb tàplàlàsi formàja. De a legfontosabb,hogy ez a természetes. Természetes. Ez a mai műanyag vilàgban pedig szerintem fontos.

Aztàn hogy ki mit csinàl a sajàt gyerekével pont nem érdekel. Csak leìrtam, hogy a legtöbb szoptatni nem tudó anyàban ott van ez a sérelem( nem azokban akik nem is akarnak). Ahogy benned is, különben eszedbe sem jutna ilyen kérdést kiìrni. Azért mert Te megpróbàlod h.ülyének beàllìtani az igény szerint szoptató anyàkat,az nem róluk, hanem rólad mond véleményt. Ha tudnàd mit jelent igény szerint szoptatni,akkor nem ìrtad volna,hogy emiatt nincs napirend és minden nyikkra mellreteszik a babàt(ez csak az újszülöttnél van ìgy, kb a gyermekàgy ideje alatt).

De azt gondolsz amit akarsz, akàr Rólam is mert bajom nem lesz tőle;-) Nem kellett volna megsértődni az igazsàgon ;-)

2016. aug. 29. 12:02
 24/24 anonim ***** válasza:

Pont Te vagy az, aki nem tudja elfogadni hogy lehet ezt strapa nélkül is csinálni (igény szerint szoptatni). Pedig lehet és TELJESEN NORMÁLIS ez így, sőt a szakemberek szerint követendő!

D e ha neked így jó, akkor minek ez a kérdés? Miért akarsz minket arról meggyőzni h mi vagyunk a nem normálisak és hogy lám neked milyen jó? Nem értem....

2016. aug. 29. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!