Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek is tulzasba viszi...

Szerintetek is tulzasba viszi sok anya az igeny szerinti szoptatas temakoret?

Figyelt kérdés
Nem gondoljatok, hogy minden nyikkra mellre tenni a babat nem normalis, es a tapszeres kiegeszites nem az ordogtol valo dolog?

2016. aug. 26. 12:32
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
46%

Akkor Te vagy a ritka kivétel, akinél hosszabb távon sikerül fenntartani az arányt, ennek örülök. (Bár azt nem írtad, mennyi a "jó pár hónap".

AZ meg megint csak szubjektív, hogy ki mit érez "kiszámíthatónak" vagy "rendszernek".

Számomra nincs egyszerűbb, mint a fél év alatti baba ellátása, amikor nem kell tervezni, nem kell főzőcskézni, csak megszoptatom amikor kéri és mindenki boldog.

És nehezebben élem meg a fél-másfél év közötti időszakot, mire beáll a nappali egyszeri fix alvás, és külön kell készíteni babakaját is.

Másfél éves kor felett megint "egyszerű", mert ott az anyatej már nem "fő táplálék", a baba érti és tudja, hogy a cicizés a velem való kapcsolattartásban fontos.

Nekem amúgy három gyerekkel soha nem volt eddig probléma, hogy a már járni tudó gyerek követelőzött volna nyilvános helyen, vagy ne tudta volna megvárni, amíg elvonultam vele olyan helyre, ahol senkit nem zavarunk.

Nálam (eddig három gyereknél) a szilárd étkezések időpontja jelentette a (nagyjából) fix időpontokat, a szoptatás egészen az elvalásztódásig vagy elválasztásig (mert mindkettő volt nálunk) igény szerinti maradt.

Én ezt jól éltem meg, és remélem a gyerekeim is, bár ez ugye nem tudom valaha is kiderül-e. :)

Most várom a negyediket és vele sem szeretném másként csinálni.

Szerintem fontos, hogy meggyőződéssel csináld, amit csinálsz, ha a "belső hang" azt mondja, hogy oké az úgy, ahogy Nálatok van, akkor le kell hogy peregjen minden más.

Tapintatlan anyukákkal/orvosokkal/emberekkel meg lépten nyomon lehet találkozni, meg kell tanulni anyaként lepergetni magunkról a sok "beszólást", legyen az szoptatási kérdés, vagy más, mindig akad, aki "okosabb Nálad".

Tökéletes szülők meg nem leszünk, és elég is, ha a tőlünk telhetőt megadjuk a gyerekeinknek, tudni fogják, hogy szeretjük őket.

Bocs ha elkalandoztam, de talán ez is ide kapcsolódik.

8-as

2016. aug. 26. 17:22
 12/24 A kérdező kommentje:
4,5 honapja mukodik igy a rendszer. Nekem fontos a kiszamithatosag, akkor vagyok kiegyensulyozott, es ettol a babam is az. Probaltam az elejen csak anyatejjel par hetig, de mivel keves, tobbszor nyugoskodott, tobbszor szoptattam, es borult minden addig kialakitott napirend. Frusztralt lettem ettol, ugyhogy mindenki erdekeben maradt a szopi+ tapszer. Jo ez igy. Kipihent vagyok, amitol turelmesebb vagyok egy-ket nehezebb napon is.
2016. aug. 26. 21:40
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Csak a kérdésed egyik részéhez szeretnék hozzászólni. Aki igény szerint szoptat, nem gondolja ördögtől valónak a tápszert. Ők tudják, hogy ha valamilyen okból valakinek nincs teje, akkor az anyatej helyett a tápszer a legjobb megoldás. Nem a feles tej, nem a kecsketej, nem a tökfőzelék az újszülöttnek, hanem a tápszer.

Arra már nézhetnek csúnyán, ha valaki azt mondja, hogy félti a mellét, és AZÉRT nem szoptat. Itt az anya saját magát helyezi előtérbe a gyerek helyett. Vagy pl. azért akarja tápszerrel etetni, hogy ő akármikor el tudjon menni szórakozni. Most nyilván ha valakinek olyan egészségügyi kezelésre van szüksége ami mellett nem szoptathat, akkor őtnem lehet megszólni amiatt, hogy átszoktatja a babáját a tápszerre.

Én igény szerint szoptatok, az én gyerekem nem kapott soha tápszert, de nagyon örülök neki, hogy létezik és már ilyen jó minőségben. Mert így az árva babák, a beteg anyák babái, a mellműtött anyák babái, stb. is megfelelő táplálékhoz jutnak. A tápi csak az anyatejhez képest nem olyan jó, de minden máshoz képest ezerszer jobb.

2016. aug. 26. 22:15
 14/24 anonim ***** válasza:
13-as vagyok. Még annyi, hogy nem olvastam végig a korábbi hozzászólásokat.
2016. aug. 26. 22:17
 15/24 anonim ***** válasza:
22%
Hihi! Savanyú a szőlő....
2016. aug. 26. 22:45
 16/24 anonim ***** válasza:
42%
Kérdező! Inkább próbáld meg elfogadni hogy neked pótolnod kell. Ne basztasd az igény szerint szoptatókat! Pláne nem kitalált hülyeségeket amiknek 0 alapja van!
2016. aug. 26. 22:49
 17/24 A kérdező kommentje:
16-os! Nem basztatom oket, csak velemenyeket gyujtok. Nyilvan gondoltam, hogy indulatokat valtok ki, velem kapcsolatos mindenfele kovetkezteteseket es analizalasokat kapok, mikor kiirtam ezt a megoszto kerdest. Kivancsi voltam, mas hogy gondolja ezt a temakort. Mindenki ugy csinalja, ahogy neki jo! Ne basztass, ok?!
2016. aug. 27. 03:28
 18/24 anonim ***** válasza:
50%

Max csak visszabasztattalak :D.

Akkor válaszolok! Igény szerint szoptatok, és nem minden nyikkanásra teszem mellre már, viszont az elején minden nyikkre, mert ez hozza meg igazán a tejet és úgy gondolom hogy ez teljesen NORMÁLIS dolog! Nem tartom ördögtől valónak a tápszert, ha nincs más akkor muszáj, és ez abban az esetben a lehető legjobb. Viszont ha van anyatej, az ezerszer jobb mint az a fűrészpor ízű por.

Miért gondolod azt nem normálisnak hogy igény szerint szoptatok? Nekem inkább az a nem normális magatartás, hogy az anya nem azon van hogy több legyen a teje hanem adja egyből a kiegészítést.

Nekem sem ment minden simán, voltak napok amikor én is úgy éreztem hogy kevés, de nem rohantam tápszerért!

2016. aug. 27. 23:34
 19/24 anonim ***** válasza:
61%

Miért baj az hogy borult a napirend? Milyen napirend van még egy pár hetes babának a fürdés fix időpontján kívül?

Értem én... neked nem volt így kényelmes, kiszámítható. Ha igény szerint szoptattál volna továbbra is beállt volna szépen a kereslet kínálat és kialakította volna a babád szépen a napirendjét.

2016. aug. 27. 23:43
 20/24 anonim ***** válasza:
50%
Egyébként aki ugye ért hozzá: védőnő, gyerekorvos stb. Mind a kizárólagos igény szerinti szoptatás tartják követendőnek és normálisnak a gyerek 6 hónapos koráig.
2016. aug. 28. 00:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!