Mit rontottam el?
Már 4 hónapja elapadt a tejem, csak egy hónapig tudtan valamennyi anyatejet adni a babámnak, de még mindig az jár az eszemben, hogy mit ronthattam el.
Császárral szültem 26 óra vajúdás után. 30 mp-re hozták be megmutatni a fiam, majd 6 órával később hozták be, de mellre rakni nem engedték. A bababarát kórházban azt mondták, első nap nem fontos a szoptatás, csak ölelgessem meg. 24 órával a születése után hozták szoptatni. Nem akarta bekapni a mellbimbóm, bimbóvédővel sem. Pohárból etettem tápszerrel, plusz lefejt tejjel. 5 naposan az egyik csecsemős megetette cumisüvegből, utána már bekapta a mellbimbóm, de max 1-2-t szívott és annyi. Tovább nem. Akárhányszor próbáltam, nem változott a helyzet.
Vettem egy elektromos mellszívót, mert a kézi nem sokat szívott le. Ezzel annyira fájt a mellszívás, hogy sírtam közben, de csináltam. Egy hónaposan elapadt a tejem.
Mit lehetett volna tenni olyan babával, aki nem szív?
Nem rontottál el semmit, elöfordul - föként császár után -, hogy egy nönek nincs vagy nincs elég teje.
A babának az elsö pár hét az, ami tényleg fontos, mert akkor kap meg az anyától sok védöanyagot. Késöbb ugyan jobb/kényelmesebb szoptatni, de megfelelö tápszerrel ugyanolyan egészséges lesz, semmiben nem kerül hátrányba.
Az első nap nagyonis fontos a szoptatás. Nekem sem volt tejem. Én se tudtam szoptatni első nap komplikált szülés miatt. Majd nem tudott szopni, úgy kellett venni bimbóvédőt. Eleve 5. nap indult meg a tejem, addig tápszert is kapott már. 3 hetes korában cumizavaros lett.
Sose derül már ki de talán ha hamarabb kerül mellre a babánk és elég sűrűn akkor van tejünk. Talán bekapta volna a mellbimbódat. Nem érdemes ezen örlődni már.
Szerintem semmit. Nyilván ha egy tanácsadási ott van veled a korhazban, és mindenben segit, akkor nem így alakult volna. Amúgy nem is tudom, azt mondják,h a baba mindenképp tud szopizni, na pl az enyem ordított, ha meglátta a mellem, csak játszott vele, a nyelvével korbesmirglizte, majd kiköpte, három hónapig kinlodtunk, majd tapszeres lett. Addigra már visszaesett a sulya, most újra babát várok, biztos, h nem kinlódok ennyit, ha ő sem akar szopizni.
Nem a szoptatástol vagy jó anya, ezt ne felejtsd el, azt viszont igen, h magadat hibaztatod. Nem visz előre, csak fájdalmat okoz.
Jó kis bababarát kórház...leírod a nevét, hogy tanuljanak belőle az emberek és ne szüljenek ott? Mi az, hogy a csecsemős eteti meg cumisüvegből? Miért nem te? Mi az, hogy 5 napig benn vagytok? Mi az, hogy nem adják oda a saját gyereked? Államosították vagy micsoda? Én nem vagyok egy mániákus, de azért ez durva, hogy alapvető jogaid nem teljesülhetnek egy magyar kórházban!!
És akkor a folytonos panaszkodás, hogy ők milyen jól dolgoznak, de kevés a fizetés, sok a munka.
Méghogy bababarát....
Én is császáros voltam. Hozták 3 ora múlva. Ugy megszívta a cucum azt hittem a szemem kiugrik. A méhem meg húzódott. Nagyon fájt. De megérte. Mert be is indult a tejem rögtön.
Veled a kórházban is nagyon kitoltak. Max őket hibáztathatod. De az is lehet hogy egyébként sem lett volna tejed.
".leírod a nevét, hogy tanuljanak belőle az emberek és ne szüljenek ott"
EZT NE TEDD!!! Ugyanis jó esetben kártérítési pert akasztanak a nyakadba, és igen nagy összegü büntetést fizethetsz!!!!!
Ha valakit érdekel, privát megírhatod neki, de nyilvánosan semmi esetre sem.
Az anyaság csupa aggódás.
100 dolog lesz még ami lelki vívódást okoz. Nyugi jó anya vagy! Mert a babádnak rád van szüksége! Idővel megtanulod kezelni ezt az égető féltést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!