Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek a bűntudatom ellen?

Mit tegyek a bűntudatom ellen?

Figyelt kérdés
Szoptatás alatt elfogadtam a fogamzásgátló injekciót. Azóta esz a bűntudat. Nem tudom ártok e a babámnak. Abba akartam hagyni a szoptatást,de rokonok meggyőztek,hogy még így is az anyatej a legjobb a babámnak. Minden nap sírok, szörnyen érzem magam. Rendesen depressziós tüneteket produkálok. Volt esetleg valaki hasonló cipőben,hogy megbánta,hogy kért hormonális fogamzásgátlót szoptatás alatt??

2016. aug. 13. 12:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem. A doki tudta, hogy szoptatsz, ennek tudatában adta be az injekciót. Szerinted rosszat akar a babádnak és aljas módon beadta? Nem. A valószínűbb az, hogy nem akarja őt megölni és nem árt a gyereknek, hiszen szoptatás alatt írta fel.
2016. aug. 13. 14:57
 12/15 anonim ***** válasza:

Ez már hiszti. Orvosok elmondták, hogy NEM ÁRT, te pedig sírsz, esz a bűntudat, stb. Ezt a mártírkodást minek? Figyelmet szeretnél, vagy mi a pontos célod?

Mert azt te is tudod, hogy alaptalan, amit csinálsz, tehát inkább figyelemfelkeltés a célja.

Pszichológust keress fel, mert itt már régen nem a fogamzásgátlóról van szó, hanem inkább tűnik mániás depressziónak. Ha azt nem kezelik, akkor végképp bűntudatod lesz, mert nem fogod tudni megfelelően ellátni a babát, vagy akár kárt is tehetsz benne.

2016. aug. 13. 19:43
 13/15 anonim ***** válasza:

Bűntudat ellen: vedd elő párod, édesanyád, tesód, barátnőd, egy szóval olyan embert, akiben megbízol, és mondd el nekik, mi bánt, megkönnyebbülsz.

keress olyan orvost/honlapot/könyvet, egyszóval információs forrást akiben/amiben megbízol és jarj utána, mennyire megalapozott a félelmed. A leírás alapján nem igazán.

Ha nem múlik az önmarcangolás, keress fel szakembert, pszichológust, védőnőt akár, és kérj segítséget! A kislányodnak kiegyensúlyozott anyukára van szüksége, nem segítesz neki sem, ha őrlöd magad feleslegesen! Hozd ki a helyzetből a legjobbat1!

2016. aug. 13. 23:01
 14/15 anonim ***** válasza:
Én teljesen megértelek,mert ugyanilyen vagyok,örökké bizonytalan és a legjobbat szeretném a gyerekemnek. Ez nem beteges,csak természetes anyai megnyilvánulás,sajnos sok anyában ennek még a szikrája sincs meg a szeretetnek és felelősségnek...na de csak azt tudom tanácsolni,hogy nyugodj meg,ha a doki mondta biztos nem árt,és tényleg a tabletta is ugyanezt teszi. Barátnőm nem védekezett a szoptatás alatt,terhes lett amiről nem tudott,csak jópár hét után ment dokihoz,a kicsi naponta 6-8× szopott,görcsölt a hasa és 8 hetesen elvetélt. Nagyon bánja hogy nem védekezett. Persze nem biztos,hogy a szoptatás miatt történt,de tudjuk,hogy méhösszehúzódást okoz.
2016. aug. 14. 14:21
 15/15 anonim ***** válasza:
Ha bizonytalan vagy, keress fel egy szoptatási tanács adót telefonon, ingyen tud tanácsot adni. Ajánlom a LACTATEAM oldalát is!
2016. aug. 15. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!