Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan szokott le a kisbabátok...

Hogyan szokott le a kisbabátok a szopizásról?

Figyelt kérdés
Úgy tűnik,hogy a 13 hónapos kislányom már az esti szopizást is elfogja hagyni,azon csodálkozom,hogy még az a kevés kis tejem is van,mert napközben ha megkínálom kinevet:o) csak este fogadja el,most már a hajnaliról is leszokott.Tudom,hogy ez a dolgok rendje,de nagyon nehezen viselem,hogy lassan megszűnik ez az édes kapocs kettőnk között,már-már erőltetem azt az esti rituálét is,pedig már simán elaludna cici nélkül is.Csak én vagyok ilyen érzelgős?Ti hogy viseltétek?
2010. ápr. 18. 21:57
 1/5 anonim ***** válasza:
80%

Igen, ez így van, hogy minket, anyákat sokkal jobban megvisel ez a dolog, mint őket. Én két gyerekemet választottam el, nem magunktól szoktak le, már majdnem két évesek voltak. Mind a kettővel újból gyermeket vártam, ezért hagytuk abba, meg már nekem 'teher' volt. Szerintem hagyd, ha el akarja hagyni, azért teszi, mert neki ez így lesz jó, tudja ő. Megmár nem is olyan kicsi, hogy feltétlenül szopiznia kellene még. Szóval tényleg ez a dolgok rendje, de szerintem inkább így legyen, minthogy el kell vegyed tőle. Az még rossszabb szerintem. Kitartás, s törődj bele! ;)

4 éves kiscsaj, 21 hónapos kissrác, 27 hetes pocakcsajszi anyukájuk

2010. ápr. 18. 22:17
 2/5 anonim ***** válasza:
78%
Szia! Nálunk ugyanez a helyzet. Igaz, én kezdtem el ritkítani szülinapjakor, mert még napi 6x szopizott, és azt soknak éreztem. Erre 13 hónapos korára teljesen abbahagyta. Már egy hete,hogy nem kér, én is erőltettem, de nem kellett neki. Sőt egyből a cumijáról is leszokott. Kb. mostanra nyugodtam meg, valahogy nagyon megviselt engem is a dolog. :) De nézzük a jó oldalát, abbahagyták maguktól, sok olyanról hallottam, ahol nehéz volt a leszoktatás.
2010. ápr. 18. 23:08
 3/5 anonim ***** válasza:
52%

Fiam 21 hónaposan abbahagyta

(6-18 hónapos koráig reggel és este, maradék 3 hónapban csak este cicizett)

Ablakot cseréltünk+szobafelújítás októbet volt és nem volt itthon egy hétig, utána már nem kellett neki. Lányom 13 hónapos, de ő még szopik, reggel , ets és van amikor du ébredés után szopik. Viszont a regglit, estit igényli.

2010. ápr. 19. 12:15
 4/5 anonim ***** válasza:
83%
Nálunk én akartam leszoktatni, de olyan könnyen ment, hogy szinte rosszul esett, hogy ennyire nem ragaszkodik hozzá.:-) Ő is 13 hónapos volt, sztem hagyd el te is, ha úgy látod, már nem szeretné, nem kisbaba ő már.
2010. ápr. 19. 14:11
 5/5 anonim ***** válasza:
A kisfiam mar nagyon hamar leszokott rola :( 10 honaposan egyik este ugy döntött, hogy köszi anya mar nem kerek több cicit. Rossz erzes volt, es utana meg hetekig szenvedtem a tejjel, mire nagy nehezen elapadt.
2010. ápr. 20. 00:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!