Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Csajok, ki hallott már 5,7...

Csajok, ki hallott már 5,7 esetleg 10 éven túli szoptatásról? Ez normális?

Figyelt kérdés

2016. aug. 7. 18:58
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
43%

A természetes elválasztódás 2-7 éves kor között következik be. Ez eddig a biológia része.

Azzal semmi gond, ha egy 2 éves még szopizik, sőt kell is! 2 éves korig azt hiszem napi fél liter tej alapú kell, ami lehet anyatej, tápszer, tejital, viszont nem állati tej, mert az nem az emberi gyerek fejlődéséhez szükséges arányban tartalmazza a tápanyagokat. Tehát 2 éves korig kell is. A 3 évesre még azt mondom, hogy határeset a mi társadalmunkban, 4 évre már felhúznám a szemöldököm, utána már nem mondanám normálisnak. De ez azért van, mert ehhez szoktam hozzá. Van olyan ország, ahol egyáltalán nem szoptatnak, máshol meg az is normális, ha 5-6 éveset is (mert más kaja nincs), meg az is normális, ha az árván maradt babát egy másik anya megszoptatja. De a mai Magyarországon meg már az sem, elfogadott, hogy ha valakinek nincs teje, akkor egy ismerős megszoptatja a babát, sőt még lefejve sem.

Tehát a biológiailag "normális" 7 évig is, aztán innentől kezdve csak attól függ melyik társadalomban él.

2016. aug. 8. 14:37
 12/21 anonim válasza:
56%
Trónok harca :D
2016. aug. 9. 14:52
 13/21 anonim ***** válasza:
45%

20 hónapos volt a fiam, amikor a kistestvére megszületett, pont akkor kellett volna elválasztani?

Mindenkinél más az ideális, egyiket sem nevezném nemnormálisnak.

Aki szerint 1 éves kor után beteges, annak valószínűleg nem sikerült 1 évig sem és ez bántja.

2016. aug. 10. 21:09
 14/21 istencsapása válasza:
56%
10 évesen még elég meredek, de 16 felett már szoptattam.
2016. aug. 11. 08:50
 15/21 anonim ***** válasza:
54%
Áldott emlékű Erdőssy prof (isten nyugosztalja) még 22 éves koromban is szopatott.
2016. aug. 12. 22:31
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy gondolom,hogy 2 éves korig teljesen normális.Utána viszont-mivel legkésőbb 3 éves korára közösségbe kerül-el kell kezdeni a leválsztást,mert különben a leválás,oviba beszokás sokkal nehezebb lesz.Én is 2 éves korukig szoptattam a gyerekeimet,de akkor már éreztem,hogy sok,bár ők még folytatták volna.Persze,amikor egy gyerek maga választja el magát egy évesen,az megint más,persze akkor azt ki kell használni és nem kell erőltetni tovább.Én nem bántam meg hogy sokáig szoptattam,bár sokszor nagyon fárasztó volt,mert mellettem aludtak emiatt.Aki szerint ezt lustaságból csinálják az anyák,az vagy nem normális,vagy nincs gyereke.Vagy va,de nem tudta szoptatni és ez frusztrálja....
2016. aug. 13. 11:19
 17/21 Szeder Katalin ***** válasza:
Az ínséges élethelyzeteken kívül, azt hiszem, akad olyan, persze, nem diplomás család is, ahol a lehetőség legvégső határáig azért ad szopit a növekvő gyereknek az anyuka, hogy fiatalabb, esetleg csak néhány hónapos testvére(i)re a velük való több foglalkozás miatt az idősebb testvér(ek) ne legyen(ek) féltékeny(ek). A szülő(k)től való fokozatos leválást, ami a személyiség fejlődésének egyik legfontosabb követelmény, az ilyen életmód gátolja,netán "vérfertőzést" is előidézhet(ami nem fertőzés, de nem is igazán tiszta sor), viszont, ha az anyatejen kívül változatos, sokoldalú a nagyobb gyerek táplálkozása, akkor semmi egyéb testi hátránnyal nem jár. Szerintem.
2016. aug. 14. 11:15
 18/21 anonim ***** válasza:

Ennek nincs köze a diplomához, és az nem gátolja a fejlődést,ha a leválást a gyerek kezdeményezheti. Hogy melyik családban, milyen élethelyzetben,melyik gyereknél pontosan mikor jön el a leválás ideális időpontja, arra nincs recept, nyilván egy serdülőkor előtt álló 10 éves gyerek esetében,ha még mindig nem választja le magát,annak súlyos oka van, amit ki kell deríteni és kezelni.

egy esetben igazán beteges és káros a hosszú ideig való szoptatás: ha a gyerek már nem akarja és az anya erőlteti rá. Én ilyenről nem hallottam még, de nem kizárt,hogy létezik.Az én teljesen normális, egyébként sokáig szoptatott fiamnál teljesen magától eljött az az idő, amikor a kistestvérén megérzett tejszagra azt mondta, hogy fúj. Ő le tudott válni,mert sem siettetve nem volt, sem rákényszerítve a dolog.

2016. aug. 14. 21:26
 19/21 anonim válasza:
Akarhogy elfogadott vagy sem, ki szerint mi normalis , szerintem akkor is degeneralt viselkedesre vall ilyen idos korig szoptatni egy gyereket. Talan 1eves koraig ha rendben van. Na de 5 eves koraig? Szerintem ez nemhogy nem egeszseges, ez beteges es undorito.
2016. aug. 17. 11:47
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Az anyatej undorító vagy az anyamell? Miért pont egy éves korig nem undorító? Mi változik 13 hónapos kortól?
2016. aug. 17. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!