Koraszülött a babám, most 5 napos, a tejem nem sok még, honnan tudom, hogy elég az, amit szopik?
Figyelt kérdés
Ha keveset szopik, látszik valahol rajta? Félek, hogy kiszárad, mert ma reggel óta kb. 80 ml-t szopott, ő 2700 gramm. Adjak pótlást vagy vizet vagy mit tegyek? Cicire is sokszor tettem, de hamar befárad és elalszik, fejni meg nem tudok annyit, mert nincs még annyi tejem.2008. szept. 29. 19:05
1/2 anonim válasza:
Szerintem ha éhes vagy szomjas, jelzi sírással, vagy azzal, hogy a "kezét eszi". Az én babám 10 napos és ezt így jelez, ha kér valamit. Nekem a csecsemősök a kórházban azt tanácsolaták, hogy gyakran keltsem fel enni, így biztos nem szárad ki, de nem mindig van szívem felébreszteni. A helyedben még várnék a pótlással, lehet, hogy pár nap alatt jobban beindul a tej.
2/2 anonim válasza:
Szerintem is várj még a pótlással, az én fiam időre született és az 5 napon egy szopi alatt 30 gr-ot evett. Mindig mellre tettem, ha kellett mind a kettőre, az első hetekben óránként szoptattam, és megérte.
Most öt hónapos és csak szoptatom.
Kitartás, és mindig tedd cicire ha két óra eltelt egy evés óta akkor keltegetni kell. A babák félálomban is tudnak szopizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!