Tapasztalt anyukák vki segít?
5 napja szültem, ma jöhettünk haza a kórházból. A tejem már megindult, de mivel magától nem jó a bimbóm, így bimbóvédővel szoptatok.
Ha cicire teszem a babát, 10-15öt szippant és bealszik. Ébresztgetem, akkor még egy kb ugyanennyit kiszív és k.o. Ha ezután leteszem aludni, egyből felébred és sír. Ha hagyom, akkor egy fél órát alszik az ölemben, majd felébred, sìr. Gondolom, mert még éhes. Újra cicire rakom.
Mivel egyszerre nem eszik sokat, így a kórházban pótlást kapott, fejnem kellett, de még jóllakva is csak az ölemben volt hajlandó aludni.
Azt szeretném, ha 2,5-3 óránként enne csak és elaludna egyedül, de nem tudom, hogy álljak neki szoktatásnak. Persze tudom, h még pici, de biztos már most el kéne indulni vmi vonalon, különben később is csak szopiból meg ölben alvásról fog szólni a napom.
Pedig az első hetek iyenek.Összebújva szoptatás szinte non stop.Neki is kell pihenni a születést.Ha bealszik ébresztgesd,ha nem kel fel tedd le.
Nem minden baba képes az egyedül elalvásra
Biztos le fogtok pontozni, de én az 5 napos gyereket sem szoptattam napi 20 órát és fogtam napi 24-et. Én úgy csináltam, hogy ha elaludt, próbáltam ébresztgetni. Ha nem sikerült, leraktam az ágyába. Ha erre felébredt, újra mellre tettem, és megint megetettem. Egy szoptatás az elején kb. fél órát tartott, talán az első időben valamivel tovább. Utána másfél-két órán belül nem szoptattam újra, ha nem tudott aludni, dajkáltam. Ha szerettem volna fürdeni, átadtam az apjának dajkálni, vagy a nagymamának ha ott volt. Ha elaludt, újra megpróbáltam lerakni.
Próbáltad úgy lerakni, hogy becsavarod egy takaróba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!