Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ez tényleg ennyire elítélendő?

Ez tényleg ennyire elítélendő?

Figyelt kérdés

Már korábban is raktak fel egy hasonló kérdést. Az elején én is hozzászóltam, de láttam, hogy teljesen elkanyarodtak a válaszok a kérdéstől. Nekem is most nagyon időszerű, szóval felrakom én is, hátha...

Ha úgy döntök, hogy a babámnak a születésétől kezdve tápszert adok, azt miért szólják meg? Ez nem az én döntésem? Az, hogy milyen pelenkát választok mindenkinek mindegy. De az, hogy tápszerezni akarom, az mindenkit zavar. Őszintén érdekel, hogy ezt mások miért látják bajnak. (A környezetemben is sokan vannak, akik ezt számonkérően kérdezik és próbálnak győzködni) De miért? Nem az első babám lesz... Ráadásul más anyukák is csinálják így. Tudom, nem ez a "természetes", de én úgy gondolom, hogy ami nekem NEM JÓ, az a babának SEM!

Köszönöm előre a válaszokat!

2016. júl. 3. 08:32
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
47%
Jó, akkor hogyj inkább ezeknek, mint mondjuk gyermekgyógyász professzoroknak, igazad van, ezzel igazolod önmagad. És cukortól még senki nem lett később allergiás, míg a tápszertől igen. és nincs külön tápszer, de van különbség hogy valaki csak ezt tudja adni a gyerekének, vagy csak ezt akarja. Akinek nincs teje az értelemszerűen nem tud mit csinálni. De hiába mondok semmit, szerinted az a jó, de ezt a nézeted majd kérlek meséld el a hascsikarástól üvöltő gyerekednek, is, aki a te lustaságod miatt fog éjszakákat szenvedni, esetleg később allergiássá válni. Én befejeztem, úgyse fogod megérteni hogy az önzőséged miatt ártasz a saját gyerekednek, szerinted így a jó. De majd gondolj erre ha napokig szenved majd a kólikától....
2016. júl. 3. 19:33
 42/48 anonim ***** válasza:
63%

Jaa kérdező, szóval liberális vagy..akkor már mindent értek... nem a tápszer lesz a legnagyobb gondja a gyereknek az életében...

Úgy nevelitek ahogy akarjátok, szívetek joga ártani neki szándékosan.

2016. júl. 3. 19:35
 43/48 anonim ***** válasza:
75%
Jó kérdező, és a hazudozásban is példát fogsz mutatni a gyerekednek ezek szerint.. Büszke lesz majd rád:-)
2016. júl. 3. 19:35
 44/48 A kérdező kommentje:
A liberális nevelés miért is árt? Nálunk a családban mindenki így gondolkozik. Nagyon értelmes, kedves, jóindulatú, jómodorú gyerekek vannak minden korosztályban. Nem értem mi ezzel a baj. Én nem hiszek a verésben, tiltásban és "erőszakoskodásban". Én értelmileg és érzelmileg jól fejlődött gyerekeket akarok. Olyat akivel jó lesz a kapcsolatom, amelyet sem érzelmi zsarolás, sem fizikális sérelmek nem mérgeznek. Nem értem mi ezzel a baj. Aki tiltja a gyerekeit "mindentől" , és bántja annak sem lesz jobb gyereke, pláne nem jobb kapcsolata vele.
2016. júl. 3. 19:41
 45/48 A kérdező kommentje:
Ami a hazudozást illeti, el fogom nekik magyarázni, hogy akiknek ezt kellett hazudnom, azok nyilván nem liberális nevelésben részesültek ;)
2016. júl. 3. 19:43
 46/48 anonim ***** válasza:
89%

Én írtam a 29-est is, és tanácsoltam, kezelje magánügyként. Ez szerintetek hazugság, komolyan? Egy idegennek mi köze hozzá, hogy szoptat-e, és ha nem, akkor miért? Ha valaki ilyenbe belekotnyeleskedik, az meg is érdemli, hogy kitérő választ kapjon. Nyilván azokkal, akikre tartozik, a kérdező is meg fogja beszélni őszintén, de a szomszédasszony ítélkezésére semmi szükség, neki nyugodtan lehet bármilyen indokot mondani, miért lett tápszeres, mert nincs hozzá köze egyszerűen.

Én szeretek szoptatni, 10 hónapos a gyerek, nem is akarom még abbahagyni, de most komolyan, ehhez kinek van rajtam és a férjemen kívül köze, hogy csinálom? Én a tápszert kerülném, ha lenne tejem, de ez én vagyok. Nincs senkinek joga beleszólni, kéretlenül még tanácsot is csak nagyon óvatosan lehet ilyen téren adni, na de beleszólni meg ítélkezni?

2016. júl. 3. 19:48
 47/48 anonim ***** válasza:
78%

Én még nem tudom, h mit hoz a jövő, a második babamat várom. De az elsővel sírtam annyit, és erőltettem a szoptatást, mert egy jó anya ennyit igazán megtesz a gyerekekért, hallottam mindenkitől. Cafatokban lógott a mellbimbóm, a gyerek szájából jött kifelé a genny, a vér, és a védőnőtől elkezdve anyosig mindenki azt mondta, h az én hibám, mert rosszul teszem mellre, mert felorditottam, ha cincálta, mert önző vagyok, és nyilván szoptatni sem akarok.

Ezek után nem szívesen emlékszem a szoptatásra, és jelenleg próbálom elképzelni, h most nem így lesz, talán elképzelhetőnek tartom, h megpróbálom, de ha nem megy, nem fogom hónapokig próbálgatni.

De nem is fogom senki orrára kötni, és hárítani fogom az összes ilyen kérdést, mert ez a maganugyem, új vedonom van, akinek már jeleztem, h igenis kérek tápszert, amint hazajöttunk a gyerekkel. Nem fogom magam megint olyan nyomorultnak érezni, mint annó, mert pontosan tudom, h a jó anya nem itt kezdődik.

2016. júl. 3. 20:21
 48/48 anonim ***** válasza:
100%
Az se mindegy mindenkinek, hogy milyen pelenkát használsz. Én pl. mikor megemlítem a moshatót egyből kapom a lehúzást élőben is ismerősöktől, hogy mekkora hülye vagyok. Érdekes, én soha semmit nem mondok arra ki milyet használ, de ha az én moshatómat valaki meglátja, vagy meghallja rögtön késztetést érez, hogy okos legyen.
2016. júl. 4. 15:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!