Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem vitát szeretnék. Felmerült...

Nem vitát szeretnék. Felmerült bennem a kérdés, hogy a baba hasfájása az tényleg lehet-e ok nélküli. Vélemények, tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Nekem 2 gyermekem van,útban a harmadik, egyik sem volt hasfàjós. De rettenetesen figyeltem arra,hogy mit eszem,iszom. Pl olyan minimàlis dolgot is sikerült kiszűrni,hogy a homeopàtiàs bogyóban lévő laktóz is puffasztja stb. Persze anyatejes babàk, a tàpszer miatti dolgokhoz nem tudok hozzàszólni.

Mìg baràtnőm gyerekei mind hasfàjósak voltak,de ő nem figyelt arra,hogy mit eszik,sőt volt hogy mondta tudja,hogy fàj a baba hasa a csìpőstől,de neki muszàly ennie,mert kìvànja. Ennek ellenére a szokàsos bevett szöveg a folyton üvöltő babàra a "jajj csak kólikàs majd kinövi" volt.

Többeknél volt hasonlò "megfigyelésem". Ez véletlen vagy csak egyszerűbb nem odafigyelni arra,hogy mitől van és a tüneteket kezelni?

(Tényleg nem sz.@.ranyàzàst szeretnék,köszönöm)

2016. jún. 8. 11:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom brutál hasfajos volt pedig már mindent kiiktattam az etrendembol. Minden csodaszert kiprobaltunk.

3 hónapos korára kinotte teljesen,azóta 2 és fél éves és bármit ehet soha sincs semi baja.

Amúgy mivel az anyaméhben nem terheli semmi a beleit meg a gyomrat (maximum a lenyelt magzatviz) számomra logikus hogy hozzá kell szoknia a másfajta ételhez. Például a túl hamar elkezdett (a gyerek igényeihez mérten hamar) hozzataplalas is okozhat hasfajást hisz az is egy új dolog számára.

És mivel minden baba más így másképp reagál.

Amúgy az hogy tudja valaki hogy pl a csípőstől fáj a baba hasa ő meg direkt eszik ilyet szerintem elég ritka. Legalábbis én sokszor sírtam a lányommal a tehetetlensegtol, hogy nem tudok rajta segíteni. ..

2016. jún. 8. 13:35
 12/14 anonim ***** válasza:
Nekem egészségügyi okok miatt mindkét fiam tápszeres volt, már az első perctől fogva. ( Ugyanazt a tápszert kapták mindketten. ) Az első fiam nagyon rövid ideig volt hasfájós, de őt csak a szelek bántották, Infacollal megoldódott hamar a dolog. A második kisfiam viszont olyan hasfájós volt, hogy 2 hónapig semmit nem aludtunk. Akármit próbáltunk, nem vált be. Végül ugyanaz volt a gond, mint a 10-es válaszolónál, a gyomra nem tudta lebontani a laktózt. Nálunk is a külön beadott laktáz enzim szüntette meg a gondot, 3 hétre rá semmi baja nem volt.
2016. jún. 8. 15:25
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

az első lányom nme volt hasfájos, ehettem akármit

A második most 7 hetes, iszonyuan küzdünk. gyakorlatilag már semmit nem eszek, néha alig van tejem az idegtől.

Nem kólikás, bármikor képes fájni a hasa, ma például hajnali 3-tol most aludt el.

Bio gia, espumisan semmit nem ér.

Mindent megteszek, hogy jobb legyen de egyelőre semmi.

Múlt héten a doki javasolta, hogy egyek akármit legalább én rendeben legyek mert úgy tűnik nála valóban ok nélküli.

még nem mertem, de tényleg bármit változtatok a hasfájás marad

2016. jún. 9. 08:41
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszi a vàlaszokat.
2016. jún. 10. 02:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!