Egy ilyen pici baba jellemzően minimum 8-12 alkalommal kéreckedik mellre. Azt hogy eleget evett-e, abból is tudhatod, hogy van napi 2-3 kakis és 4-5 pisis pelus.
2016. jún. 2. 07:23
4/9 A kérdező kommentje:
De csak nincs benne rendszer , most pl 5 órája nem szólt pedig ébredezik ,próbálkozunk ... Nem tudom , hogy hagyjam e , vagy ébresszem ha nem kel 3 óránként , vagy ha nem fogadja el adjak e neki vizet , hogy be ne sarguljon .. De ha üres a gyomra miért nem sír ?
2016. jún. 2. 07:26
5/9 anonim válasza:
Nappal nem igazàn lehet 3 órànàl tovàbb kaja nélkül, de éjszaka fel ne keltsd csak ezèrt! Az èn babàim sem akartak óramű pontossàggal enni, mégis szépen fejlődnek.
2016. jún. 2. 07:39
6/9 anonim válasza:
Mennyire újszülött?
7 hete nekem is volt egy kérdésem, bimbó védőt váltottam es azzal elfogadta akkor volt 3 napos.
Mostanra nagyon belejött, 7 hetes..
Azert 2-3 naposan meg nagyon pindur, probalgasd..
Szoptatast tanácsadó is jo otlet,
2016. jún. 2. 08:19
7/9 anonim válasza:
Szerintem nagyon sok az 5 óra, félő, hogy besárgul. És nem látszik folyadékhiányosnak? Fekvő helyzetben nincs nagyon besüppedve a kutacsa? Ha be van, meg száraz a szája akkor azok a kiszáradás kezdeti tünetei, kell neki a folyadék. Próbáld ilyenkor felébreszteni. Tudom, hogy nehéz, az én babám úgy be volt aludva mindig, pedig nem is volt sárga, de nálunk is volt egy kis folyadékhiány, 2 óránként kellett volna etetnem nappal, de sokszor nem tudtam felébreszteni, csak 3 óránként.
2016. jún. 2. 08:27
8/9 anonim válasza:
az én babám sem evett elég sűrűn, aztán kiderült hogy már alig van tejem ő meg legyengült az éhségtől és azért nem evett...először is fejd le szerintem a tejed, nézd meg van e rendesen..add oda neki üvegből vagy pohárból (most biztos le leszek pontozva, de nálunk ez segített) ha úgy látod nincs elég tejed max 10-20 mili, akkor sürgősen állj neki a tejszaporításnak (fejjél), ha van elég, és a gyermek is gyarapodik akkor valószínű csak elég neki így és akkor meg kell várni míg maga jelez...de ha nem gyarapodik, aluszékony, az annak a jele hogy nincs tejed és fejni kell, már cska azért is mert begyullad..
a legjobb meg valóban ha beszélsz minimum telefonon egy tanácsadóval, vagy legalább a védőnővel, nekem egyébként a védőnő segített megoldani a helyzetet, neki köszönhetően 2 hónapos korára újra kizárólagosan tudtam szoptatni, nulláról hoztuk vissza a tejem.
2016. jún. 2. 09:50
9/9 anonim válasza:
Az én bébim besárgult, mindig aludni akart, muszáj volt 3 óránként ébresztenem, de gyenge volt szopizni. Kórházba is kerültünk. Egy újszülöttnek sok az 5 óra szopi nélkül szerintem. 6 hónaposom 3,5 - 4 óránként üvölt a kajáért... Ne vízzel kínáld, "feleslegesen" eltelíti az icipici gyomrát. Anyatejet adj, ha más nem, lefeljve és mondjuk fecskendővel. Nem írod mennyi idős pontosan, és hogy van-e otthon mérlegetek, de 1 hét után le kell állnia az újszülöttkori testsúly csökkenésnek, és nem jó, ha meghaladja a születési súly 10%-át.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!