Nem akar szopizni az újszülött babám, három óránként nem fogadja el, később sem szól, mit tegyek?
Mivel újszülöttről beszélünk, SÜRGŐSEN keress meg egy ibclc szoptatási tanácsadót, akár telefonon vagy emailben.
Egy ilyen pici baba jellemzően minimum 8-12 alkalommal kéreckedik mellre. Azt hogy eleget evett-e, abból is tudhatod, hogy van napi 2-3 kakis és 4-5 pisis pelus.
Mennyire újszülött?
7 hete nekem is volt egy kérdésem, bimbó védőt váltottam es azzal elfogadta akkor volt 3 napos.
Mostanra nagyon belejött, 7 hetes..
Azert 2-3 naposan meg nagyon pindur, probalgasd..
Szoptatast tanácsadó is jo otlet,
az én babám sem evett elég sűrűn, aztán kiderült hogy már alig van tejem ő meg legyengült az éhségtől és azért nem evett...először is fejd le szerintem a tejed, nézd meg van e rendesen..add oda neki üvegből vagy pohárból (most biztos le leszek pontozva, de nálunk ez segített) ha úgy látod nincs elég tejed max 10-20 mili, akkor sürgősen állj neki a tejszaporításnak (fejjél), ha van elég, és a gyermek is gyarapodik akkor valószínű csak elég neki így és akkor meg kell várni míg maga jelez...de ha nem gyarapodik, aluszékony, az annak a jele hogy nincs tejed és fejni kell, már cska azért is mert begyullad..
a legjobb meg valóban ha beszélsz minimum telefonon egy tanácsadóval, vagy legalább a védőnővel, nekem egyébként a védőnő segített megoldani a helyzetet, neki köszönhetően 2 hónapos korára újra kizárólagosan tudtam szoptatni, nulláról hoztuk vissza a tejem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!