Cataflam szedése mellett szoptathatok?
A tájékoztató szerint nem, de 13hós a fiam és szinte csak pár cseppet eszik este meg reggel, ez megnyugtatja, most nemtudom mit tegyek. Így lesz vége a szoptatásnak?
Megkérdezném a dokimat, de csúnyán összevesztünk.
Igen szoptathatsz, én is ezt teszem. Sajnos a magyar nyelvű orvosok részére rendelkezésre álló táblázatban az áll, hogy nem, de én utána jártam, van nemzetközi táblázat is, kivizsgálták a hatóanyagokat.
Ha tudsz angolul, te is utána nézhetsz. Nekem a gyermekorvos is rábólintott, a lent említett linket pedig szoptatási tanácsadótól kaptam. Már négy hónapja szedem (bordaközi ideggyulladással, az én babám még csak 4 hónapos volt, semmiképp nem akartam leállni a szopival), tényleg semmi baja, jól fejlődik, de ez logikus is, mivel csak 0,0025 % megy át az anyatejbe, ami elhanyagolható. És mivel a csúcspontját egy órával a bevétel után éri el, ha rögtön szoptatás után veszed be, mire legközelebb szoptatsz, már semmi nem lesz...
Csak sajnos "ki kell bulizni" az orvosnál, hogy felírja. Esetleg ha az ajánlott linket elviszed neki, megteszi ő is (ha normális)...
Egyébként a Voltaren ugyanazt a hatóanyagot tartalmazza, és az vény nélkül kapható, ha végképp nem menne.
Jobbulást!
a betegtájékoztatón lévő piktogrammok szerint is lehet szedni tehesen és szoptatás alatt is, mint egyébként a diklofenák hatóanyagú gyógyszereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!