Szoptathatok terhesség alatt?
ha nincs semmi panaszod, nyugosdtan szoptathatsz ez csak afféle régi "tanács", hogy várandósan nem lehet szoptatni, mint az, hogy adj almát a 3 hónapos csecsemőnek
jobb elfelejteni
van aki tandemben szoptat, egy nagyobbat és egy picit
Amennyiben nincs semmi panaszod (vérzés, görcsök, fenyegető vetélés)és az előző terhessége(i)dnél sem volt ilyen, akkor nyugodtan szoptathatsz terhesen is. Azonban a tej egy idő után lecsökken, az íze is változik valamennyire, és sok baba magától lemond ilyenkor a szopizásról (bár ha 5 hónapig kitartott, akkor talán már kisebb ennek az esélye)
Egyszóval, ha nincs problémád, akkor nyugodtan szoptathatsz terhesen is, és utána tandendemben is, ha nektek az úgy megfelel.
Az utóbbi linknél érdemes a hozzászólásokat is elolvasni, több sorstársadra találsz:)
Szia!
Az én lányom 22 hós és még szoptatom!Én direkt úgy mentem el a nőgyógyászomhoz, hogy még szoptatok vállalhatjuk e így a másodikat!Ő áldását adta, azzal a feltétellel, ha bármi rosszat érzek azonnla megyek hozzá, és szedjek magnéziumot amint kiderül a terhesség!
9hetes babás vagyok a lányom szopik!ÉS nem is tervezem elvenni tőle!Ha őlemond akkor mondjon de én szeretném tandemben is szoptatni őket természetesen csak akkor ha van rá igény!:)
Ha problémamentes a várandósságod akkor nyugodtan szoptathatsz!
Egy barátnőm 37 hetes koráig szoptatott, akkor a gyerkőce tartott szünetet, de mikor megszületett a kicsi akkor újra kérte a nagy is! :)
Ha nincs gondod akkor szoptass nyugodtan!DE ha az első trimeszteren túl vagy akkor már nem hinném, hogy nagy gondotokazhatna!
ÉS a 16.-20. héttől már a kicsinek való tej termelődik, szóval ha még nem szokott le a nagyobb gyerkőcöd (írtad hogy 5 hós vagy)akkor már mgaától nem is igen fog!
De arra készülj feél, ha elveszed tőle a cicit, utána meg a kicsi megkapja akkor nőni fog a testvérféltékenység, hisz 19 hós lesz a nagyobbod (ha jól számolok) mikor a kicsi születik, akkor még nem igen érti meg!
Szóval én azt javaslom, hogy nézz utána a tandem szopinak,és nem nagyon idegen tőled, akkor mindenképp javaslom!Megkönnyíti majd a tesó érkezését! :)De csak ha NEked belefér!
22 hós kislány és 9 hetes pocakbabi anyuja
Én csak azért vettem el a nagytól a cicit, mert rágókának nézett(13hónapos volt). Ha normálisan szopizott volna, akkor nem lett volna szünet, mert most újra kéri(27hónapos nagy lóként jön szopizni a hugi mellé)
Az orvosom tudta, és csak annyit mondott, hogy ha kényelmetlen akkor hagyjam csak el, vagy ha görcsöket, vérzést észlelek. Amúgy egészségére a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!