Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tizedrészben szoptatott baba...

Tizedrészben szoptatott baba idegbeteg anyával vagy tápszeres kiegyensúlyozott anyával?

Figyelt kérdés

Érdemes kínlódni, ha nem megy? Már mindent kipróbáltam, 6-szor voltam szoptatási tanácsadóknál, homeopátia, tabletta, tea, sör, malátaital, gyümölcslé, szénhidrát, 2 mellszívót vettem, de folyamatosan apad a tejem, alig van már. A babám elutasítja a mellem, a lefejt anyatejet a tápszerrel szemben kibukja sokszor. Órákig bőgök, mindenki azt kérdezi szoptatom-e. Meg kár, hogy nem megy, próbálkozzunk.

Egy napig csak tápszereztem, olyan boldog voltam, nem volt kínlódás.

1 hónapos baba anyukája

2016. ápr. 25. 04:09
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
22%
El kell olvasni az olyan kutatásokat, amelyek többezres mintán vizsgálják a felnőtté válásig a vizsgált személyek intelligenciáját, értelmi képességeit...Azt állapították meg, hogy akik legalább 9 hónapig anyatejet kaptak, azok intelligensebbek, magasabban kvalifikáltak lettek. Akinek nincs teje, az nem tehet mást,tápszerrel kénytelen beérni, de akinek lehetne, de inkább hagyja elapadni, az nem biztos, hogy jól teszi.Nem csak az egészség a fontos, hanem az intellektus is.Persze nem mindenható az anyatej, de fontos.
2016. ápr. 25. 14:33
 22/31 anonim ***** válasza:
50%

Hmmm...két hónapig kaptam anyatejet,aztán tápszert,28 évesen 3 diplomával rendelkeztem(igen 3-mal,kettőt párhuzamosan csináltam)!!!

Én szintén csak 1,5-2 hónapig tudtam szoptatni, nem aggódom a gyerekeim intelligenciája miatt...

2016. ápr. 25. 14:57
 23/31 anonim ***** válasza:
7%
Ugye gondolod, hogy egy eset nem eset, de többezres, megalapozott kutatás igen. Én meg MA MÁR nem dicsekednék a 3 diplomával, pláne aki a jogit-a színművészetit- és a kommunikációt egyszerre végzi, egy szemeszterben van 18 vizsgája...az olyan is. Nem fokmérő ma már, hisz tudjuk, mecsoda különbségek vannak a diplomák értéke között.
2016. ápr. 25. 15:08
 24/31 Vilcsianyuja ***** válasza:
A bimbóvédő nem ördögtől való dolog, ha emiatt pontoztatok le. Nem arról van szó, hogy cumizavaros lehet tőle a gyerek, hanem hogy egyáltalán kap-e anyatejet vagy nem. Tehát sok vesztenivaló nincs a kipróbálással. Én is annak köszönhetem, hogy anyatejes babám lett, a sógornőm is. Mindketten el tudtuk hagyni egy idő után, de eleinte kellett. Viszont fogadjunk, a szoptatási tanácsadó ellenzi, már csak ezért is kérdeztem rá a kérdezőnél, hátha még nem próbálta, és hátha segít a gondjain. Annyival haszontalanabb a hozzászólásom, mint azoknak, akik ilyen hülyeségeken vitatkoznak, hogy milyen összefüggések vannak az anyatej és az intelligencia közt? Azok aztán tényleg a kérdésre adott hasznos válaszok...
2016. ápr. 25. 15:21
 25/31 anonim ***** válasza:
64%

Jezus,linkeld már a többezres tanulmányod!

Jah,hát nem dicsekedtem vele csak közöltem.

Némi köze biztos van az intelligenciához...

2016. ápr. 25. 15:27
 26/31 anonim ***** válasza:
32%
A fórum kanyarodott el abba az irányba, hogy nem kell dolgozni azon, hogy legyen teje a kismamának, mert szuper gyerekek nőnek fel tápszereken. Pedig annak van igaza, aki az első hetekben próbálkozik, s egyszer csak megjön az eredmény, fakad a tej, sokszor több is, mint ami a babának kell. A próbálkozásban benne van a fejés technikája, a bimbóvédő, stb.
2016. ápr. 25. 15:28
 27/31 Nyuszki válasza:
71%
Nálunk is így volt,a gyerekből jött vissza a tej és ordított,az én tejem meg csak apadt ettől.Mindenki jött vele,hogy szoptasd csak,szoptasd azzal teszed a legjobbat,én meg csak sírtam és hajtogattam,hogy nem megy.Kiderült,hogy súlyos refluxos és multiplex fehérjeallergiás,így maguk az orvosok állítottak le a szoptatásról.Na,ez volt a fricska azoknak akik folyton az anyatejjel frusztráltak.Mióta a speckó tápszert kapja,sokkal jobb. Ne félj elhagyni az anyatejet,mert néha az se csodaszer.
2016. ápr. 25. 17:03
 28/31 anonim ***** válasza:
45%
78% te se végeztél se jogot,se színművészetit,ez már biztos!
2016. ápr. 25. 20:16
 29/31 anonim ***** válasza:
Az igény szerinti szoptatás minden mellszívónál többet ér. Nappal, éjjel, akár óránként eleinte.
2016. ápr. 26. 09:44
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

Addig próbáld, amíg Te úgy gondolod, hogy bírod. Ha nem bírod és a Babád rendesen fejlődik a tápszerrel, akkor ...

Ugyanilyen kínlódásnak éltem meg a szoptatást, különösen a végét, amikor egyszer csak elapadt - kb. a negyedére lement - de február lévén az orvosom azt mondta, hogy nyár elejéig ki kell bírni és kell, hogy legyen tej is, télen nem lehet a szoptatást abbahagyni. (A gyermekem cicit és tápszert is kapott. A létező leghúzósabb etetési mód szerintem.) Április 29-én szinte napra pontosan 8 hónaposan szoptattam utoljára. (elege lett abból, hogy behorpad a homloka annyira szívja de nem jön semmi.)

Szóval szerintem legyél békében a lelkeddel és addig próbálkozz, amíg úgy érzed, hogy bírod. Természetesen az orvossal meg kell beszélni, hogy rugózz-e még a szoptatáson, vagy nem.

2016. ápr. 26. 11:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!