Tizedrészben szoptatott baba idegbeteg anyával vagy tápszeres kiegyensúlyozott anyával?
Érdemes kínlódni, ha nem megy? Már mindent kipróbáltam, 6-szor voltam szoptatási tanácsadóknál, homeopátia, tabletta, tea, sör, malátaital, gyümölcslé, szénhidrát, 2 mellszívót vettem, de folyamatosan apad a tejem, alig van már. A babám elutasítja a mellem, a lefejt anyatejet a tápszerrel szemben kibukja sokszor. Órákig bőgök, mindenki azt kérdezi szoptatom-e. Meg kár, hogy nem megy, próbálkozzunk.
Egy napig csak tápszereztem, olyan boldog voltam, nem volt kínlódás.
1 hónapos baba anyukája
Én nem szoptattam. Amikor kérdezték, hogy van-e tejcsi, tudtam, hogy jó szándékból kérdezik (még ha kotnyelesek is). Én azt mondtam/mondom mindig, hogy "minden rendben van az etetéssel, igen. köszönöm a kérdést" és nagyot mosolygok. Így nem is hazudtam, csak elkentem a kérdést. Mert tényleg minden rendben van az etetésével.
Bár én nem szégyellem ezt a döntésemet, és nincs miatta bűntudatom sem, a fiunk nyugodt, boldog, mosolygós gyerek.:) Szinte soha nem sír, az igényei totál kielégítve, az apjával a kapcsolata pedig hasonlatos az enyémmel.:)Boldog mami, boldog baba, boldog papa!
7 hetes baba
Minden alkalommal szenvedtem, amikor szoptatnom kellett. Gyűlöltem minden pillanatát. Az elsőt 5 hónapos koráig, a másodikat 2 hónapos koráig tudtam de azt is csak tápszer mellett. Amint leálltam a szoptatással lett egy mosolygós, jókedvű anyukájuk. Most van két gyönyörű értelmes nagylányom, semmi hátrányát nem látom, hogy tápszeresek voltak.
Sokkal többet ér a gyereknek is egy mosolygós, nyugodt anyuka, mint egy idegileg roncs.
9-es az oviban is kapta az anyatejet? Vagy miért írod hogy ennyit az immunerősítő hatásáról???
Ugye azt tudod hogy addig támogatja az immunrendszerét a babának amíg kapja az anyatejet. Oviba ha már nem kap, akkor nem támogatja :D.
Igenis van immunerősítő hatása amíg kapja a baba. Nagstesónál szorgosan hozza haza a betegségeket az oviból. A kistesó ha el is kapja, sokkal enyhébb formában mint a nagy. Na ezt nem tudja a szent tápszer! Szóval mindenképp érdemes a végsőkig küzdeni az anyatej ért, én azt mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!