Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tizedrészben szoptatott baba...

Tizedrészben szoptatott baba idegbeteg anyával vagy tápszeres kiegyensúlyozott anyával?

Figyelt kérdés

Érdemes kínlódni, ha nem megy? Már mindent kipróbáltam, 6-szor voltam szoptatási tanácsadóknál, homeopátia, tabletta, tea, sör, malátaital, gyümölcslé, szénhidrát, 2 mellszívót vettem, de folyamatosan apad a tejem, alig van már. A babám elutasítja a mellem, a lefejt anyatejet a tápszerrel szemben kibukja sokszor. Órákig bőgök, mindenki azt kérdezi szoptatom-e. Meg kár, hogy nem megy, próbálkozzunk.

Egy napig csak tápszereztem, olyan boldog voltam, nem volt kínlódás.

1 hónapos baba anyukája

2016. ápr. 25. 04:09
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
14%
És a beszéd... Lányom 8 hónaposan mondta az első szavait,annak ellenére,hogy nem szopott. 18 hónaposan már 100 felett volt a szókincse és tökéletesen használta,nem keverte, 21 hónapos korától mondatokban beszél. Ellenben nem egy anyatejes,szoptatott babás ismerősömnek 2 évesen kezdett el csak beszélni a gyerek...
2016. ápr. 25. 06:56
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha ennyire nem megy ne erőltesd! Nem ördógtől való a tápszer sem! A lényeg hogy a babának kiegyensúlyozott anya kell! Nem ezen múlik! Ez meg sajnos ilyen hogy mindenki azt kérdezi hogy szoptatsz e... sajna ilyenek az emberek ne foglalkozz velük. A lányomat alig tudtam szoptatni, 2 hónapos korától tápszeres volt. Semmi baja, egészséges okos nagylány lassan 7 éves. A fiamat szoptattam 4 hónapos koráig mert megjött és teljesen elapadt utána, ilyen 30ml volt 2 ciciből. Azt még fejtem 6 hós koráig adtam neki. Semmivel sem jobb az immunrendszere, sőt! Nem ezen múlik! A fiam már 4szer volt kórházban a lányom csak mikor megszületett! Semmi köze az immunrendszernek a tápszerhez. Adj tápszert ha ettől nyugodtan tudsz a babáddal foglalkozni!
2016. ápr. 25. 07:08
 13/31 anonim ***** válasza:
Én csak tápszert adnék. Ha nem megy, nem kell erőltetni. Én se adtam fel egyből, cumizavaros lett 2 hetesen, szopizni nem akart, azt mondtam így is alig van tejem (max 10 ml fejésnél) és úgyis apad ha csak fejem, elég volt ennyi.
2016. ápr. 25. 08:21
 14/31 anonim ***** válasza:
35%

Én nem szoptattam. Amikor kérdezték, hogy van-e tejcsi, tudtam, hogy jó szándékból kérdezik (még ha kotnyelesek is). Én azt mondtam/mondom mindig, hogy "minden rendben van az etetéssel, igen. köszönöm a kérdést" és nagyot mosolygok. Így nem is hazudtam, csak elkentem a kérdést. Mert tényleg minden rendben van az etetésével.

Bár én nem szégyellem ezt a döntésemet, és nincs miatta bűntudatom sem, a fiunk nyugodt, boldog, mosolygós gyerek.:) Szinte soha nem sír, az igényei totál kielégítve, az apjával a kapcsolata pedig hasonlatos az enyémmel.:)Boldog mami, boldog baba, boldog papa!

7 hetes baba

2016. ápr. 25. 08:32
 15/31 anonim ***** válasza:
76%
Ha így van akkor miért kínzod magad? Hagyd a francba,kapjon tápszert.Most azért a napi 10-20 milliért van értelme kínlódni? Nem.
2016. ápr. 25. 08:34
 16/31 anonim ***** válasza:
77%

Minden alkalommal szenvedtem, amikor szoptatnom kellett. Gyűlöltem minden pillanatát. Az elsőt 5 hónapos koráig, a másodikat 2 hónapos koráig tudtam de azt is csak tápszer mellett. Amint leálltam a szoptatással lett egy mosolygós, jókedvű anyukájuk. Most van két gyönyörű értelmes nagylányom, semmi hátrányát nem látom, hogy tápszeresek voltak.

Sokkal többet ér a gyereknek is egy mosolygós, nyugodt anyuka, mint egy idegileg roncs.

2016. ápr. 25. 08:41
 17/31 anonim ***** válasza:
20%

9-es az oviban is kapta az anyatejet? Vagy miért írod hogy ennyit az immunerősítő hatásáról???

Ugye azt tudod hogy addig támogatja az immunrendszerét a babának amíg kapja az anyatejet. Oviba ha már nem kap, akkor nem támogatja :D.

Igenis van immunerősítő hatása amíg kapja a baba. Nagstesónál szorgosan hozza haza a betegségeket az oviból. A kistesó ha el is kapja, sokkal enyhébb formában mint a nagy. Na ezt nem tudja a szent tápszer! Szóval mindenképp érdemes a végsőkig küzdeni az anyatej ért, én azt mondom.

2016. ápr. 25. 09:21
 18/31 Vilcsianyuja ***** válasza:
0%
Bimbóvédővel próbálkoztál már? Ha egyszer nem fogadja el a melledet, gondolom, már ráállt a cumira, de lehet, hogy bimbóvédővel vissza tudnád édesgetni a melledre. A fejéssel nem vacakolnék, egyszerűen nincs annyi előnye annak a pár milliliter anyatejnek, ami megérné a küszködést. Szóval ha már nem tudod szoptatni, akkor inkább legyen csak tápszeres.
2016. ápr. 25. 10:14
 19/31 anonim ***** válasza:
Hagyd a francba! Megpróbáltad, mindent bevetettél, nem ment! Miért kellene még kínlódni tovább?! A leírásodból az látszik, h nem csak egyszer nem ment, aztán jöhet a tápszer, hanem mindent megtettél érte! Felnőtt ember vagy!
2016. ápr. 25. 12:10
 20/31 anonim ***** válasza:
68%
Nekem kezdetektől tápszeres volt,addig nem volt beteg míg oviba nem ment.Jó,jó az anyatej,de túl van ez misztifikálva rendesen,nem csodaszer az sem.
2016. ápr. 25. 12:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!