Ha mellszívót használok miért érzem utána azt, hogy a következő etetésnél nincs elég tejem?
Figyelt kérdés
Minden szoptatás után mellszívóval lefejetem az adott mellet. Akkor kb. egy órába telt a babámnak, hogy jól lakjon. Nem is éreztem, hogy teli lenne a mellem. Egy-két nap nem volt időm mellszívót használni, akkor 15-20 perc alatt végzett ugyanannyi mennyiségű tej szopizásával és érzem, hogy folyton tele van a mellem, folyik is néha a tej. Van így értelme tovább használni a mellszívót egyáltalán?2010. ápr. 6. 13:05
1/7 anonim válasza:
Miért kell mellszívóznod? 2 gyerekem van, sohasem használtam mellszívót... Ha nem tejszaporítás a cél, akkor tedd el a szekrénybe!
2/7 A kérdező kommentje:
De, épp tejszaporítás miatt. Azt elfelejtettem, hogy 3 hetes a babám.
2010. ápr. 6. 13:19
3/7 Vilcsianyuja válasza:
Ezek szerint sikerült megszaporítani annyira, hogy elég legyen neki. Ha tovább folytatod, biztos akár annyira is meg tudod szaporítani, hogy jól lakjon a babád ciciről, a lefejt tejet meg lefagyaszthatod vagy leadhatod, vagy ha este nincs annyi tejed, odaadhatod neki akkor. Szóval a lehetőségek száma végtelen. Persze el is hagyhatod a fejést, ha nincs szükséged plusz tejcsire.
4/7 anonim válasza:
Akkor ezek szerint eredményes volt a szaporító fejés, hagyd abba nyugodtan, szoptass ahányszor csak kéri. Ha csökkenni kezd a tej, akkor vedd elő újra.
5/7 anonim válasza:
Ha csak "szinten" akarod tartani a tej mennyiségét, akkor lehet, elég lenne minden második alkalommal fejni, vagy csak reggel-este. Amikor meg érzed, hogy kevesebb van, akkor nekilátsz és mindegyik alkalommal lefejed.
Amúgy, ha sok a tejed, miért nem adod el? Sok baba vár tejre.
K.
6/7 A kérdező kommentje:
Ááá, sajnos annyira nem sok ám. Most épp hogy 20 ml. jött csak fejéskor. Örülnék, ha annyi lenne, hogy eladhatnám.
2010. ápr. 7. 12:36
7/7 anonim válasza:
Ne csüggedj, most direkt megnéztem, amikor 3 hetes volt a fiam, én is 20-70 ml között fejtem alkalmanként. Hétről hétre nőtt a mennyiség, 6 hetesen már volt, hogy 120 ml is lejött :) Most 200 ml körül van fejésenként.
A lényeg, hogy a babád jól lakjon, elégedettek és boldogok legyetek. :)
K.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!