Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Most akkor elég a tejem vagy...

Most akkor elég a tejem vagy már mindenképpen pótoljak?

Figyelt kérdés
6 hónapos múlt a kisfiam. Eddig szinte kizárólag csak szopizott. Esetenként adtam neki ízelítőül püréket, gyümileveket, de nem nagyon kéri még, egy-két kanál, és elfordítja a fejét. Most, hogy beteg volt ráadásul csak cici kellett neki. Mindenki azzal nyaggat, hogy kevés lesz a tejem nemsoká, és sürgősen kezdjem el mással etetni. Mostanában, hogy beteg is volt, meg kibújt az első foga, napi3-4* kakál, híg, kicsit büdibb a széklete. Fogyott 100gr-t két hét alatt. Este 8tól reggel6ig alszik szépen. Most akkor elég neki a tej vagy sem? Én nem értem Seígtsetek.
2008. szept. 22. 12:37
 1/5 anonim ***** válasza:
55%
6 hónapos korig csak anyatej!utána már el lehet kezdeni a hozzátáplálást.Most már kellene próbálkozni, gyümipéppel,meg főzelékkel.Először próbáld ki a krumpli-répa kombinációt.Aztán krumplihoz turmixolhatsz almát is.Fokozatosan.Én 6 hós korától már bevezettem nála a husis főziket is.
2008. szept. 22. 12:46
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát a répa-krupli nagyon nem jön be neki, a banán -alma felfújta, az őszibarack sem. Egyszer az almát kihányta. Ha még ezeket sem eszi, vszínű a hús sem jön be. És te sót, cukrot teszel bele, pcit, vagy egyáltalán nem? Ennyire nehéz a hozzátáplálás? Mikor adjam szopi előtt, után?
2008. szept. 22. 12:51
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Továbbra is tedd azt amit eddig. Ciciztesd és mellette kínálgasd. Szépen a saját tempójában majd elfogadja és egyre többet eszik mást is. És lesz amikor megint csak anyatejet akar. Az enyémek 9 hónapos korukig szinte semmi mást nem ettek. Ehettek volna, de nem kérték. Én nem erőszakoskodtam. Megkínáltam, megkóstolta aztán nekiállt és bekajált anyatejből.:)))) Szép, egészséges gyerek mindkettő. 3 éves korukig szoptak. Egyik sem válogatós (valaki írta errefelé, hogy válogatósak lesznek a sokáig szoptatott babák) és makk egészségesek.

A tej elég neki mint tápanyag. (a kicsi súlycsökkenés inkább a betegségre vezethető vissza. Az éhes baba nem alszik nyugodtan. :)

Kínálgasd továbbra is. Van egy nagyon jó mondás: tele hűtő mellett még egyetlen gyerek sem halt éhen.

Ha nem lesz elég számára a tejed, majd jobban elfogadja az ételt. De eröltetni fölösleges.

2008. szept. 22. 13:01
 4/5 anonim ***** válasza:
Nálam meg pont az volt hogy csak akkor kezdte el enni a főzit, amikor csirkehusit is turmixoltam hozzá.Én tettem bele egy nagyon csipet sót, és egy tk. étolajat.sokkal finomabb lett.Persze, ha nem kéri nem kell erőltetni.Próbálkozz.
2008. szept. 22. 13:06
 5/5 anonim ***** válasza:
Háát... én nem vacakoltam turmixolással meg főzőcskével (kövezzetek meg) A saját kajánkból kikapkodtam pár kocka krumplit, zöldséget. Szétnyomkodtam és annyi. Egy kávéskanálnyi kajához minek külön főzni? .)) És később is ugyanezt csináltam csak már került bele hús is. (igaz, nem főzök fűszeresen, illetve azokból akkor még nem kaptak kóstolót) Ahogy lett foga a gyerkőcöknek kaptak almát. Egészben. Rágcsálták, nyammogták – jól elvoltak vele. És mellette szopiztak ezerrel. :))
2008. szept. 22. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!