Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás és alkohol, mennyit...

Szoptatás és alkohol, mennyit szabad, ha szabad és mikor?

Figyelt kérdés
Vacsihoz jólesett volna a múltkor de nem mertem, mert még szopizik a babám. 4 hónapos. Szabad inni egyáltalán? Ha igen, mit, mennyit és mikor?
2016. márc. 31. 11:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
59%
Nem kellene. Ki lehet bírni.
2016. márc. 31. 11:23
 2/12 anonim ***** válasza:
48%
Egy fél pohár sörtől vagy bortól nem hiszem, hogy bármi baja lenne a babádnak. Szerintem te sem nagy mennyiségű töményre gondoltál.
2016. márc. 31. 11:35
 3/12 anonim ***** válasza:
67%

Amíg ilyen kicsi, és kizárólag szopik, addig ne igyál, mert nagy csapás az idegrendszerére.

Később, ha már csak mutatóba szopizik, és eszik mindent rendesen, akkor megengedhetsz magadnak néha egy pohár valamit.

2016. márc. 31. 11:59
 4/12 A kérdező kommentje:
Persze, hogy ki lehet bírni. Csak felmerült a lehetőség és nem tudtam, mit lehet, mit nem. Évente 1x, ha ittam korábban is, nem vagyok nagy ivó. Vörösborról volt szó amúgy. Töményet nem iszom.
2016. márc. 31. 12:00
 5/12 anonim ***** válasza:
63%
A "nem hiszem, hogy bármi baja lenne" nekem kevés, én nem ittam semennyit, amikor szoptattam. Más volt a sokkal fontosabb akkor, nem az alkohol.
2016. márc. 31. 12:14
 6/12 anonim ***** válasza:
54%
szia, nekem is néha jól esett volna egy korty bor, de míg szoptattam a kisfiam - egy évig - nem mertem én sem, nehogy baja legyen, egyszer még terhességem alatt volt egy olyan eset, hogy meghalt egy nagyon közeli hozzátartozóm, és akkor annyira kivoltam idegileg és annyira sírtam, hogy a halála napján anyukám és anyósom egyszerre adtak a kezembe egy kis pohár konyakot, hogy hajtsam fel, hozzáteszem, nagyon, de tényleg nagyon kicsit mennyiség volt, persze kérdeztem a dokim, mondta, hogy azért egyszeri alkalomtól nem lesz semmi gond, sem utána, sem szoptatás alatt nem ittam alkoholt többet
2016. márc. 31. 12:59
 7/12 anonim ***** válasza:
62%
én ittam egy pici bort, de szigorúan csak szopi után, amikor tudtam, hogy 3-4 óra, mire újra szopizik (vagy este, miután lefektettem, a férjemmel még beszélgettünk vagy filmeztünk, akkor max egy decit).
2016. márc. 31. 13:07
 8/12 anonim ***** válasza:
58%
7-es vagyok: persze alkalmanként volt, nem minden nap!
2016. márc. 31. 13:08
 9/12 anonim ***** válasza:
18%

"én ittam egy pici bort, de szigorúan csak szopi után, amikor tudtam, hogy 3-4 óra, mire újra szopizik"

Azt gondolod, az anyatej akkor termelődik, amikor szopni kezd a gyerek? Nem, felhalmozódik a mellben és belekerül az alkohol is, akár szoptás után iszod, akár előtte, akár közben. Sőt, a placentán is átjut. Tudom, lehet millió példát hozni, hogy PIstike is szopizott még, mikor megittam egy pohár pezsgőt, és nem lett semmi baja. Na én meg átrohantam tegnap a piroson és nem lett semmi bajom. De ebből még nem következik, hogy nem veszélyes dolog átrohangálni a piroson.

2016. márc. 31. 13:22
 10/12 anonim ***** válasza:
58%

Az első gyereknél még én is mindent véresen komolyan vettem, a terhesség és a szoptatás alatt is. Még rostos gyümölcslevest sem ittam, nehogy fájjon a pocakja.

Lehet, hogy most csak azért gondolkodom ilyen lazán, mert már a harmadikat várom. A lényeg az, hogy második terhességem alatt elképesztően elkezdtem kívánni a rosé bort, és néha meg is ittam egy fél pohárral. Még szülés előtti hetekben is. Kicsit félve meséltem el a szülésnőmnek, de ő csak annyit mondott, hogy egészségemre.

Egyébként pl. a búzasört vagy a barnasört kifejezetten szokták is ajánlani kismamáknak. (persze csak kis mennyiségben, nem kell lehúzni egy egész dobozzal).

Nem akarok senkit alkohol fogyasztásra biztatni, alapból én sem sűrűn iszom, de szerintem néha napján egy-egy kis mennyiség elfogyasztásával nem hiszem, hogy veszélyeztetnéd a babád egészségét.

2016. márc. 31. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!