Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy viselte, akinek hamar...

Hogy viselte, akinek hamar elment a teje, már az első hónapokban?

Figyelt kérdés
1 hónapos a kicsi lányom és már szinte semmi tejem nincs. Tápszeres pótlást kap a második héttől kezdve. Hogy viseltétek, hogy elment a tejetek? Nekem nagyon rossz érzés, hogy tápszerezni kell a kicsit, nagyon bánt :( Napi 30ml tejem van még kb.(egy etetésre sem elég), hiába próbáltam mindent, szerintetek abbahagyjam teljesen a szoptatást, van még értelme?
2010. ápr. 2. 10:17
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem 4 hónapos volt mikor elment a tejem. Engem nem viselt meg, sőt megnyugodtam, hogy tudom mindig jóllakik a babám. Állandóan ingadozott a tejtermelésem, szinte mozdulni sem mertem, mert ha egy kicsit is leizzadtam, egyből fogyott a tej, alig bírtam visszavarázsolni. Esténként 1.5 óra hossza alatt 40ml-ket szopott, egy kínszenvedés volt.
2010. ápr. 2. 10:26
 2/6 anonim ***** válasza:

szia!

az én babám nem szopott. 3 hónapos koráig fejtem a tejet, aztán elapadt. amit annyira nem is bántunk, mert nagyon sok jött vissza neki így teljesen felmarta a nyelőcsövét, hiába tettünk bele sűrítőt és sok minden más praktikát is kipróbáltunk. nem kívánom senkinek azt a keserves sikítást és sírást amit a sav okozott neki egész nap. mindenki ki volt készülve. a tápszer adása után semmi probléma nincs, egy nyugodt, kiegyensúlyozott baba. amúgy én sírtam, kb 2nap volt amíg belenyugodtam, de az egész család azt mondta, hogy mindenkinek, főleg a picinek így jobb.

2010. ápr. 2. 10:49
 3/6 A kérdező kommentje:
Én is sírok néha :( Csak engem csesztetnek is, hogy miért hagyom abba a próbálkozást, emiatt lelkiismeret furdalásom van. Pedig mindent próbálgattam már(szopis tea, maláta sör, homeos bogyó, fejés ...stb).
2010. ápr. 2. 11:05
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia az én babám is 6 hetes, folyamatosan szoptatom, ha ezt annak lehet nevezni, most 30-40-et eszik ciciből és 60-70-et üvegből. Nagyon nagyon nagyon szerettem volna rendesen szoptatni, és most folyamatosan rosszul érzem magam, hogy tápot is adok, az az érzésem, hogy összevissza etetem. Főleg, hogy kicsit hasfájós, plusz még folyadékot is kell pótolni, olyan, mintha mindenfélével etetném :(

Nem is tudom, mit csináljak, van, amikor arra gondolok, jobb lenne, ha nem is ciciztetném :((( de ettől még rosszabbul érzem magam. Nem tudom, mit csináljak én se.

2010. ápr. 2. 11:19
 5/6 A kérdező kommentje:
Neked is lelkifurod van, igaz? Csak ez így olyan nehéz, a 3 órás etetésből nekem másfél ezzel megy, hogy szoptatok, etetek tápszerrel, aztán fejek. Aztán, vagy közben altatok/vigasztalok, utána házimunka és már jön az egész etetési "ceremónia". Nálunk is hasfájós, ráadásul a tápszertől 2-3 naponta kakilt szegénykém és csupa pötty az arca már egy hete és nem múlik. Nem volt jó az a tápszer, kellett váltani(2 napja), de mellette adnom kell +folyadékot. Kamillateát, vagy a tápszert kell hígítanom, mert kemény a kakija. Az új tápszer óta már legalább minden nap van 1 kis bogyó a pelusban, de még mindig nem laza.
2010. ápr. 2. 12:12
 6/6 anonim ***** válasza:
Én a nagyobbik lányommal jártam így. 2 hósan kellett elkezdeni a tápszeres pótlást, cumizavar miatt. 6 hósig még fejtem, de csak minimális mennyiséget tudtam, és nem vált be semmi praktika. Engem is megviselt, sírtam is. Jobb akkor lett, mikor már nagyobb volt, 5-6 hós, és nem az volt mindenkinek az első kérdése, hogy szopik e még.
2010. ápr. 2. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!