Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi is az a tejleadó reflex?

Mi is az a tejleadó reflex?

Figyelt kérdés
Valaki írta egyszer, hogy megszűnt neki, ezért nem tudott tovább fejni vagy szoptatni.Hogy is van ez?
2008. szept. 20. 13:56
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én úgy tudom,hogy a tejleadó reflex az,mikor a vákuum hatására megindul a tej. Pl.:ha a baba elkezdi szívni a didit,abban a pillanatban még nem igazán jön tej,de kb 10 másodperc és érezhető ahogy megindul (ez az érzés néha még kellemetlen is:) ). Nekem olyan szokott lenni,hogy mikor az egyiket szívja a lányom ,és beindul a reflex,a másik mellemből is spriccelni szokott a tej. Ilyenkor mind a két mellben megindul a tejleadás. Úgy olvastam,hogy ezt nem mindenki érzi,vagy idővel elmúlik,de én még 7 hónap után is erősen érzem.:))

2008. szept. 20. 17:08
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Én írtam ilyet valamelyik nap. Az előttem szóló leírta, mi ez. Nálam a 10. hónapban szűnt meg, már semmilyen inger hatására nem volt, így pedig nagyon nehéz és kellemetlen (szinte lehetetlen) volt fejni, ezért is hagytam abba.
2008. szept. 20. 17:13
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és picit kellemetlen érzés a tejleadó reflex. A cicid és a bimbója megkeményedik, bizsereg, és több csatornán keresztül megindul a tejci. Az oxitocin hormon váltja ki (ami pl. orgazmuskor is van :)) Előző voltam.
2008. szept. 20. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!