Ez mennyire kínos? Intézményi wc-ben lefejni az anyatejet?
Továbbképzésre járok kisbabám mellett, már volt begyulladva is a mellem úgyhogy különösen ügyelek rá h azt megelőzzem. Viszont nem baba barát az egyetem ahol az oktatás van, nincs baba-mama szoba, szóval kb az egyetlen lehetőségem h magamra zárok egy wc-t és fél óráig pumpálok az akkus aventes kis pumpámmal aminek azért van egy hangja.. Tudom lekéne sz@rnom h ki mit gondol de azért van bennem némi feszkó az egész miatt.
Sajnos 200 km-re van ez tőlünk, így a kéthónapos kisbabámra férjem vigyáz és hagyok itthon lefejt tejet. Havi 1 nap egyébként az egész.
Az a kínos, hogy ezt így kell csinálni. :( nem neked, hanem az intézménynek :/
Én lehet, beszélnék a tanulmányi osztállyal, tanszékvezetővel, hogy ez a helyzet, legyenek kedvesek ez időre beengedni egy üres terembe, irodába, stb.
velem előfordult, 6 hónapos volt a babám mikor elkezdtem egy OKJ képzést....csak az első nap volt bedurranva a mellem, utána szépen elkezdett alkalmazkodni.
Azon a napon viszont én is konkrétan a wcben, kézzel fejtem le a tejet, bele a wcbe...gondolom nem értették mi a fenét keresek bent fél óráig. de ezen felül senki nem vett észre semmit a dologból.
Azt a tejet oda is adnád neki később (hűtőtáskában szállítva)? Mert úgy egy kicsit problémás, hogy megfelelő legyen a higiénia (ne érj semmihez, fertőtleníts megfelelően...).
Egyébként osztom, hogy kérdezd meg a TO-t. Nálunk fix. hogy segítettek volna, mindegyik ügyintézőnek van gyereke és megértőek.
"Azt a tejet oda is adnád neki később (hűtőtáskában szállítva)? Mert úgy egy kicsit problémás, hogy megfelelő legyen a higiénia (ne érj semmihez, fertőtleníts megfelelően...). "
Nekem ez eszembe sem jutott, hogy azt még lehet, haza is akarja vinni.
Én mondjuk szimplán meginnám :o Monsjuk a kisfiam anno nem volt hajlandó meginni a lefejt tejet, max frissen. ha már egyszer bekerült a hűtőbe, nem kellett neki.
Rendben, köszi a válaszokat.
Gyk előtt, már másfél hónapja kilincselek a tanszéken egyébként emiatt, ez volt az első, gondoltam énis h csak adnak egy kulcsot v vmi.., erre tárják szét a kezeiket, mondván eddig minden kismama inkább halasztott mert nem tudta máshogy megoldani babával.. (Mondjuk én azóta találtam olyat aki nem halasztott csak ő közelben lakott és férje hozta a babát szopizni szünetekben, és ezt egy közösségi babzsákos térben oldották meg..hát lehet persze így is).
Nem, biztos h nem vinnám haza, még soha nem dobtam ki anyatejet, drága kincs, és nem undorító a wc de azért akkor is egy wc, nem tudnám jószívvel utána odaadni babókámnak.
4-es az okj képzés kapcsán hogy érted, hogy aztán alkalmazkodott a melled? Bírta tovább és csak ritkábban kellett olyankor fejned? Húú és kézzel? Hű de ügyes vagy, én úgy tetű lassú vagyok és nehezebben is megy.
Hónapon át havonta négy nap az egyetem vécéjében Medela pumpás cuccal fejtem a tejet, aztán kiöntöttem még ott helyben.
Fenntartásaim nem voltak azzal kapcsolatban, hogy mit gondolnak rólam. De a kiöntött tejet nagyon bántam, mert anyatejleadó voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!