Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak? Úgy elszomorodtam.

Mit csináljak? Úgy elszomorodtam.

Figyelt kérdés
Lassan 6 hónapja lenne hogy szopizik a kislányom. De most nagyon úgy áll a helyzet hogy, elmegy a tejem. Teljesen kiborultam. Annyira szeretek szoptatni és nem szeretném ha ez véget érne. Mit tehetnék még? Visszafordítható a folyamat? Vagy ha elkezd apadni akkor ennyi volt? Próbáltam egy csomó mindent ami régebben bevált (sör, tea, humeós bogyó), de úgy néz ki egyik sem hat.
2010. márc. 29. 14:44
 1/9 Vilcsianyuja ***** válasza:
Esetleg fejésre nem gondoltál? Ne keseredj el, biztos sikerül visszahozni a tejed, csak ne parázz be, a "kötelező" hat hónapon túlvagytok, semmi baja nem lesz a kislányodnak, ha nem sikerül tovább szoptatni. Talán, ha ezt a rettegést kivered a fejedből, és nem görcsölsz rá, hogy miért apad a tejed, lehet, hogy magától visszajön. :) Remélem, így lesz. Ja, és esetleg kérdezd meg a védőnőt vagy keress egy szoptatási tanácsadót.
2010. márc. 29. 14:52
 2/9 anonim ***** válasza:

Miből gondolod, hogy elmegy a tejed?

Lehet azért csökkenhetett, mert stresszeled magad!

Nálam 6 hónapos volt a baba, amikor depressziós lettem. Nem volt könnyű, napokig nem aludtam, lefogytam, ideges voltam, de a baba szoptatását egy percre sem adtam fel! 2 hónap alatt rendbe szedtem magam, azóta is szopik a fiam (15 hós) és örülök, hogy a férjem mellettem állt.

Nyugodj meg, szoptasd sűrűn a babát, ha nem,akkor kezd el a hozzátáplálást, és örülj annak, hogy a babád 6 hónapig anyatejes volt! Én mindig erre gondoltam, s ez felvidított.

Lazítsd el magad, ne görcsölj, mert et a baba megérzi, s a stressztől kevesebb lesz a tejed, nem pedig több! Hidd el én már egyszer végigcsináltam!

2010. márc. 29. 14:58
 3/9 A kérdező kommentje:
Fejem is. A legelejétől. És két ciciből etetem a gyerkőcöt. Esetleg az segítene ha gyakrabban tenném mellre?
2010. márc. 29. 14:59
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi. Rnedesek vagyotok.=)

Amúgy onnan gondolom hogy olyanok lettek a melleim mint két kiürült tejes zacskó. És amikor kaja időben fejni akarom nem igazán jön semmi. Sajnos...Nem stresszelek, csak elszomorít. Ja és a manó is tátogatja még a száját ha végzett..

2010. márc. 29. 15:01
 5/9 Vilcsianyuja ***** válasza:
Első vagyok. Ha a fejés se segít, akkor a sűrűbb mellretételen kívül én se tudok okosabbat mondani. Gondolom, iszol elég folyadékot. Akkor tényleg valami lelki probléma áll a háttérben? Remélem, sikerül megoldani.
2010. márc. 29. 15:09
 6/9 juditzita ***** válasza:
Nyugodj meg!!! Ez a legfontosabb!!!
2010. márc. 29. 15:45
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

6 hónapos korában nekem sem voltak márbeduranva és fejni se nagyon tudtam volna, de minek is.

Nem fog elmenni atejes. Az enyém most 1 éves és még mindig szopik, többször.

2010. márc. 29. 15:46
 8/9 anonim ***** válasza:
Nálam hullámok vannak a tej mennyiségét illetően. Van, amikor rengeteg van, van, amikor meg elő kell venni a fagyasztott anyatejet. Ne parázz, ez tényleg így van, hogy ha 6 hónapig szopizott, ennek örülni kell! Egyébként a fejést meg ne add fel, mert most én is hasonló cipőben vagyok, két kiürült tejeszacskó sziondróma nálam is játszik, én abba is hagytam a fejést, mondván, úgyse jön belőle semmi, épp elég, amit szopizik, aztán ma egyszer csak leültem és elkezdtem fejni, és meglepetésemre reggel egy deci, délután 1,5 deci jött. Pedig úgy nézett ki a cicim, mint az üres tejeszacsi és mégi volt benne. Ezt csak azért meséltem el, hogy ha esetleg feladnád a fejést. Egyébként a lelkiállapottól is függ, hogy mennyi tejed van és attól is, hogy mennyit alszo éjszaka, mennyit pihensz, végzel-e olyan tevékenységet, ami kikapcsol, stb. Sok sikert a folytatáshoz!
2010. márc. 30. 18:23
 9/9 anonim ***** válasza:
Azt nem írtam, most lesz a babóm 7 hónapos.
2010. márc. 30. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!