Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miben melegítitek a pótlást a...

Miben melegítitek a pótlást a babátoknak?

Figyelt kérdés
Anyum azzal riogat,hogy a mikrótol nekünk és a babának is baja(bajunk)lehet. Állítólag látott róla valami elrettentő filmet. Mi a véleményetek róla?
2010. márc. 28. 20:10
 1/7 anonim ***** válasza:

Állítólag a helyes elkészítési módja, hogy a gyári üvegben meleg vízbe teszed és várod, hogy felmelegedjen és utána üvegből megeteted a babát.

Erről csak annyit, hogy rokonoméknak nem igazán tetszett a módszer ezért kivették kistálkába, hogy bemikrózzák. Tele volt üvegszilánkkal a baba étel. Képzeld mi történhetett volna, ha követik a használati utasítást.

Mindettől függetlenül: semmi baja nem lesz a mikrótól. Legalábbis pont annyi, mint a kedves nagymamának a TV-től.

2010. márc. 28. 20:21
 2/7 anonim ***** válasza:
Mikróba. Semmi baja tőle. De persze ellenőrizni kell előtte, hogy nehogy túl meleg legyen.
2010. márc. 29. 09:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Mikróban nem szabad. Még a vizet sem ott forralom, a tápit meg főleg nem melegítem benne. A mikrohullámoktól módosulnak a fehérjék és egészségre károl lehet a babának. Ezt tudományosan bebizonyították.
2010. márc. 29. 11:28
 4/7 anonim ***** válasza:
A mikrohullámú sütőben melegített, felengedett vagy főzött ennivaló (a tej és a zöldség) a kísérleti alanyok vérében szignifikáns (döntően meghatározó) elváltozásokat okozott, csökkent valamennyi hemoglobin érték (vastartalmú fehérje, vérfesték, amely megköti az oxigént), valamint a HDL és az LDL (koleszterin) aránya. A limfociták (nyiroksejt, nyirokszövetekben termelődő fehérvérsejt) esetében pedig rövid ideig tartó, erőteljes csökkenést állapítottak meg, ha a vizsgált személy előzőleg mikrohullámban előkészített zöldséget fogyasztott. A fényérzékeny baktériumokkal pedig azt is megállapították, hogy a mikrohullámú energia a táplálék útján továbbadódik az emberi szervezetnek. Ezt a fizikai folyamatot előzőleg már több széleskörű tanulmány is megállapította. A mikrohullám hatásának kitett emberi táplálékok vizsgálata azt is igazolta, hogy fogyasztásuk az emberi szervezetben patogén (kórokozók, valamely betegség kifejlődését elősegítő) folyamatok kezdetét váltja ki. S így rákos elváltozásokat is előidézhetnek, okozhatnak
2010. márc. 29. 11:32
 5/7 anonim ***** válasza:
en vettem egy Avent nevu melegitot. a lenyege h bele kell allitani a cumisuveget, a keszulekben van viz, azt felforralja es a forro viz melegiti fel az uveget. eleg lassu de gyorsabb mintha melegvizes fazekba allitod a cumisuveget. en eleg hasznosnak talalom es sokat hasznalom. a mikrot nem javaslom, max ha nagyon sietsz. egyreszt azert mert elottem levoek irtak masreszt meg nem egyenletesen melegiti fel, es jol ossze kell razni h ne legyen forro a tejcsi.
2010. márc. 30. 06:48
 6/7 anonim ***** válasza:
én 10-20 mp-ekre szoktam betenni neki a kaját a mikróba, attól nem hiszem, hogy sok baja lehet. Lehetmásképp is, csak az sokkal lassabb, nekem nincsenek kötélből az idegeim, egy ideig én sem használtam mikrót, de amikor már hónapok óta nem alszik az ember és mindig a babucival kell foglalkozni, meg a házikmunka, meg a minden, én nem vagyok semmivel sem behavazva, de cserébe teljesen kikészültem. Szóval én mikró. Annyit nem ér, hogy idegeskedjek.
2010. márc. 30. 19:07
 7/7 anonim ***** válasza:
A viet is a gázon forralom neki. Tápit meg soha nem melegítenék mikróban. Többet ér a gyermekem egészsége mint hogy időt spórolva válasszam a káros mikrót.
2010. márc. 30. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!