Hogyan melegítitek babátoknak a vizet, vagy a bébiételeket?
Figyelt kérdés
babám tápszeres,emellett már hozzátáplálom. Soha nem szoktam mikrózni a vizet a tápszerkészítéshez. Aventes kis műanyagpohárban,vagy egyenesen az Aventes cumisüvegben melegítem a vizét,ill. a bébikaját, úgy,hogy edénybe vizet engedek,beleállítom a cumisüveget,vagy az Aventes tárolóedénykét, és gázon melegítem. Viszont múltkor felmerült nálunk a kérdés,hogy ezekből a műanyag üvegekből nem jut-e valami káros anyag az ételbe melegítéskor? Ti hogyan csináljátok?2011. máj. 8. 09:29
1/10 anonim válasza:
Én cumisüveg/bébiétel melegítővel. És mivel még csak tápszeres, vizet kell csak melegíteni, és azt én is Avent pohárban szoktam. Eleinte Avent üveget használtunk, az belefért a melegítőbe, akkor közvetlenül abban melegítettem. Nem lesz ettől semmi baja, szerintem ne aggódj emiatt.
2/10 anonim válasza:
Én mikroban melegítem a tápszerhez a vizet, és a bébikaját is.
3/10 anonim válasza:
Én a tápszerhez való vizet,egy kislábasban szoktam forralni gázon. A bébikajákat meg mikroban melegítem vagy a müanyag kistányérjában vagy az üvegben.
4/10 csill79 válasza:
Vízforralóban forralok egész napra vizet és utána mikró,amikor kell.Bébiételt is mikróban ,a tányérjában.
5/10 anonim válasza:
Tápszerhez a vízét kislábasban gázon forralom majd lehűtöm,bele egy tiszta palackba majd hűtőbe teszem!ha kell belőle akkor már mikróba melegítem!A bébikaját is mikróban melegítem!
6/10 anonim válasza:
Babóm szerencsére anyatejes, így én csak a teájához melegítek vizet, azt viszont gázon, zománcos fazékban, a műanyagot nem lehet úgy eltisztítani, hogy totál higiénikus legyen - szerintem - én a fazekát csak kitörölni szoktam, 3-naponta mosom el mosószeres vízzel, hetente vízkőtelenítem, de utána egy teljes napig áztatok bene ecetes mosogatószeres vizet és úgy öblítem el.Én erre esküszöm, régi időkben, amikor hírből se ismerték a mikrót, mindenki így csinálta - még az anyám is a 80-as évek elején - mégis felnőttünk, egészségben, épségben....
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Megnyugtattatok! Végülis úgy vagyok vele, hogy ezek a cumisüvegek már csak nem tartalmaznak rákkeltő anyagokat,nagy baj is lenne,ha pont a babáknak szánt dolgokat nem így készítenék el!Mostanában én is kacérkodom a gondolattal,hogy esetleg mikrózni fogok,d elátom,sokan csináljátok így.
2011. máj. 8. 11:54
8/10 A kérdező kommentje:
Ja, és ment a zöld kéz mindenkinek a gyors válaszért! :)
2011. máj. 8. 11:55
9/10 anonim válasza:
Sajnos én többször melegítettem a kisfiamnak cumisüvegben a vizét a mikróban, és egyszer belekóstolt a férjem, és mondta, hogy fúj, kivált a drága cumisüvegből vmi anyag:(
Azóta csak üvegpohárban melegítek még magunknak is.
10/10 A kérdező kommentje:
De jó,hogy írtad. Na pont erre gondoltam,amikor feltettem a kérdést. Azt hiszem,szerzek üvegpoharat! :(
2011. máj. 9. 10:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!