Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatos Anyukák?!

NikiDávid kérdése:

Szoptatos Anyukák?!

Figyelt kérdés
3 hete szoptatok mar kezdem megszokni, de mindig visszajön a bimbomra a fájdalom, melltartott kellene hordjak egesz nap mert fojik a tejci de egy idő után fäj benne, tanácstalan vagyok mikor lesz könnyebb minden?

2016. jan. 25. 14:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Pár hónap múlva rutinos leszel. Elsőnél nagyon megszenvedtem, volt vagy 4 hónapos, mire nem fájt a szoptatás. Második babával most észre sem veszem, zsupsz és kész. Türelem, belejössz! :) A tested is. Hozzászoksz majd.
2016. jan. 25. 14:09
 2/8 anonim ***** válasza:
Szia! Én is kínlódok a szoptatással. Csak bimbókiemelővel tudok szoptatni (lapos bimbó stb. miatt). Napközben gyakran hát, leginkább görcsszerűnek mondható fájdalom szokott jelentkezni. Éjjel csak a kifejt mell oldalán tudok aludni, de pozíció változtatáskor szabályos fájdalom jelentkezik. Kényelmes melltartóban elviselhető mindkét érzés, de melltartó nélkül vagy szoros melltartóban csak néhány óra elviselhető. Néhány hete (amúgy 7. hete szoptatok)nekem is fájnak a bimbóim, az egyik vérzett is kicsit, sőt felváltva szurkált mindkét mellem (volt, hogy algopyrinnel tudtam csak aludni). Nekem a Garmastan használt (többször az egész mellre kentem, unokatesó tanácsára). Sajnos azt le kell mosni, ami megint nem kellemes naponta többször. A lanolinos nekem nem segített. Ennyi kínlódás árán, de rengeteg tejem van. 1-2 deiért, kövezzetek meg, tuti nem csinálnám...
2016. jan. 25. 14:29
 3/8 anonim ***** válasza:
Kenegesd minden szopi után Bepanthennel, egy idő és elmúlik a fájdalom.
2016. jan. 25. 14:55
 4/8 anonim ***** válasza:
Vegyél lanolint és minden szoptatás után kend be vele a mellbimbódat. Pár nap alatt helyre fog jönni.
2016. jan. 25. 16:31
 5/8 A kérdező kommentje:
Kentem mar lanolinnal is de nem volt jo..... 😞
2016. jan. 25. 18:15
 6/8 LadyLoss ***** válasza:
Jó pár hét még, mire nem fognak fájni a melleid, ahogy telítődnek, vagy ahogy szopik a baba. Kényelmes, bő melltartót hordjál most, amibe kényelmesen elfér a melltartóbetét. Én kér hónapig éjjel is melltartóban voltam mert folyton csöpögött a tejem. Aludni csak háton tudtam és folyton szurkált, meg égett-görcsölt az egész mellem. Aztán ahogy ügyesedett a baba, beállt a mennyiség ami kellett, hozzászokott a mellem a "használathoz" szépen kényelmessé vált a szoptatás. Kitartás, még nagyon az elején jársz.
2016. jan. 25. 20:45
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a valaszokat.

Igen az a legnagyobb bajom h csöpög remelem megszünik nem kell vegig kinlodjak szoptatas alatt

Lecseréltem a melltartoimat mar 85- ről 90 esre de higyetek el abba is fajnal par ora mulva 😞

2016. jan. 25. 23:30
 8/8 anonim ***** válasza:
Sportmelltartó, és a teljes mellbimbót add a picid szájába, két ujjal C tartásban, ez nagyon fontos! Pár héten belül beáll a mennyiség és akkor nem fog annyit csöpögni, de időnként megint csöpöghet, amikor olyan 4-5 hósan megint nagyobb adagot igényel és több lesz, de akkor már hamarabb beáll, pár nap. A második babámnál nem is igazán csöpögött, csak max éjjel, nappal nem is igazán hordtam a betétet a melltartóban, mert nem kellett, csak ha elmentünk itthonról tettem be, hogy nehogy úgy járjak..:) Mostanában már azt sem, kb. fél éves kora óta. Első babánál picit tovább kellett, de egy idő után mondom ott is megszűnik. Arra viszont tényleg nagyon figyelj, hogy az egész mellbimbód add a szájába és hogy ne húzza a melled, hanem te húzd magadhoz a babát, akkor a mellbimbónál lévő tejet is ki tudja szívni és nem húzódik meg a melled, nem fog fájni.
2016. jan. 26. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!