Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Fejjem le a telej éjszaka...

Fejjem le a telej éjszaka szerintetek?

Figyelt kérdés

a kisebbik lányom kedden lesz 15 hetes és az elmúlt 3 éjszaka este fél9-től fél 4, fél 5-ig aludt ébredés nélkül. Mit kell ilyenkor tenni, ha eddig 2 körül még szopizott, de most ez kimarad?

A fagyasztóban van 5-6 zacskó 150ml-s tej lefagyasztva, a hűtőnek nem termelném a tejet, de nem akarok rosszat sem magamnak. (A nagyobbik lányom 2 és fél éves, 1 éves koráig szopizott szinte 2 óránként és még most sem alussza át az éjszakát, így ez a helyzet nekem merőben újdnság.)

2010. márc. 28. 12:27
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Pont ez a helyzet nálam is. 17 hetes a babám és most jutottunk el odáig, hogy csak 1-szer kel fel. Ez kb. annyira újdonság nekem, mint neked az, hogy egyszer sem kelt fel. :) Én nem fejtem le a mellem. Azt gondolom, hogy a babáinknak ez is hozzátartozik a változásaikhoz, hogy egyszercsak nem kérnek éjjel enni. A melled viszont nem fogja érezni és követni ezt a változást, ha mindig lefejed éjjel. Ugyanúgy be fog állni arra, hogy éjjel nem termel annyi tejet, mint ahogy eddig minden igényre. Én hagyom, szerintem neked sem kell fejni, főleg ha már bespejzoltál a tejciből. :)
2010. márc. 28. 13:20
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Az én babám ugyan még csak 9 hetes, de már 2 hetes kora óta átalussza az éjszakákat.

Az én tejem emiatt folyamatosan kezdett csökkenni, mert nem keltem fel fejni, azóta feékelek, és ismét van rendesen tejem.

Szóval a szervezeted rá fog sajnos állni a ritka szopira, és amikor napközben sűrűbben kéri, akkor nem lesz elég.

2010. márc. 28. 22:37
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én nem fejtem éjjel, örültem ha alhattam. Nem volt ebből semmi problémám, 8 hónapos koráig ötször szopizott,már elmúlt egy éves és még mindig szopik este.

Ha nem eszik majd éjjel be fog állni a szervezeted úgy, hogy reggelre "készíti" a tejcsit. :-)

2010. márc. 29. 13:33
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, valóban gyakrabban kéri napközben, de remélhetőleg elég lesz neki a tejem. Holnap lesz egy hete, hogy mérték, akkor 5510 gr volt és tegnap este csak 5540 volt, vagyis alig gyarapodott. Hívtam a védőnőt, azt mondta, hogy ez normális.
2010. márc. 29. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!