Csökken a tej mennyiségem! Mit tegyek? Ti hogy hoztátok
vissza?
Figyelt kérdés
Van egy lassan 4 hetes babócám. Bár császáros lettem a végén, de a tejtermelés már másnap beindult és azóta is rengeteg tejem volt (120 ml körüli mindegyik ciciben). Szopi után mindig lefejtem a maradékot (a babám adagja 85ml körül van). Pár napja elkezdett ingadozni a tejtermelésem. Egyik nap elég volt másik nap már kevés és ki kellett pótolnom a lefejt tejjel, hogy este el tudjon aludni. (Főként estére fogy el.) Aztán most már ott tartunk, hogy az egyik ciciben már csak reggel is 70 ml van és hiába adom oda mind a kettőt este már sajnos az sem elég. Este és reggel nagyon sokat eszik 100-120 ml-t - cserébe éjszaka 12 és 6 között nem tudom felébreszteni és csak minimálisat szopizik félálomban - ekkor nem is merek fejni, mert mi van ha felébred egy óra múlva és éhes lesz? (lehet ez a baj?) Nappal nincs gond, magától kel néha 2 óránként. Tudom, most lenne a 3 hetes nagy súlygyarapodás amikor sokat akar cicin lenni. van hogy egész nap ott tartom, de semmi sem változik! Max még annyi tejem sincs, mivel folyamatosan kiszívja ami termelődik! Kétségbe vagyok esve! Imádok szoptatni és nagyon szeretném, hogyha vissza tudnám tornászni a mennyiséget! Ma már lehet tápszert kell adnom, ha nem elég, mert az eddig lefejt mennyiséget sajnos mind oda kellett adni a fagyasztóból! Van valakinek valamilyen tanácsa?
2016. jan. 22. 16:24
1/5 anonim válasza:
sok folyadék, szénhidrát és alvás sok mellre tétel. ettől több ötletem nincsen sajnos. ha nem valik be es ehes marad nem tudsz mast csinalni, mint tapszert adni. mondjuk fura, hogy ilyen hamar csokken a tejmennyiseg. amugy en nem tudtam sosem, hogy mennyit eszik a gyerek, nem mertem. sajnos az elso gyereknel kovettem el azt a hibat hogy folyton meregettem. nem kellett volna.
remelem megoldodik a problemad!
2016. jan. 22. 16:46
2/5 anonim válasza:
Ne parázd túl, higgyél magatokban, és lazíts. Ne méregess, és ne idegeskedj. Menni fog, de ha túlliheged a dolgot, akkor nem fog sikerülni.
Sokszor tedd mellre, és igyál sokat.
2016. jan. 22. 16:54
3/5 anonim válasza:
Fontos, hogy ne idegeskedj, az gátolja a tejtermelődést. Minél többet szopizzon, az segít. Igyál rengeteget!
2016. jan. 22. 17:36
4/5 anonim válasza:
Igy van, igyal sok folyadekot! Jo kis gyumolcsteat( nem feketet), vizet stb.
En a minap jartam ugy, hogy egesz nap olyan szomjusag gyotort, hogy folyton ittam, pedig nem is ettem olyat. Na estere meg masnap is annyi tejem lett, hogy folyt!:))
Egyebkent pont olyan 4 hetes kor korul puhul fel a mell annyira mintha ures lenne pedig nem az!
Es valoban sok szemhidrat, hm egy jo kis pizza!;))))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!