Azokat kérdezem akik adnak le anyatejet. Megéri a sok macera amivel jár?
Figyelt kérdés
Sok tejem van fagyasztottam is le de már elég mert nem tudok vele mit kezdeni. Ezért gondoltam leadom, valami haszna is legyen. Kijön legalább a havi pelus ára?2010. márc. 27. 17:35
1/13 anonim válasza:
1800 Ft litere amit kapsz a tb-től érte.Számold ki mennyit tudsz leadni és kiderül kijön e a pelus ára. De alapvetően például engem nem az motivált a tejadásban, hogy mennyi pénzt kapok, hanem hogy segítsek másoknak, akiknek szüksége van a tejcsire és sajnáltam volna a csapba öntözgetni, vagy a macskával megetetni, mikor másnak meg jól jönne. Macera csak az elején van a vizsgálatokkal, mert fertőtleníteni akkor is fertőtlenítenél, ha magadnak fagyasztanád.:-)
2/13 anonim válasza:
Egyetértek az előző hozzászólóval! Én sem kifejezetten a pénzért adtam le, hanem hogy segítsek. Egyáltalán nem nagy macera, kifejni úgy is ki kell a tejet, fertőtleníteni meg amúgy is kell. 1800 Ft literenként az anyatej ára, a TB fizeti. Tőlünk egy ikerpár anyukája hordta a tejet, ha én nem adom le, akkor az a két baba nem is kap anyatejet egyáltalán. Erre gondolj te is. Egyébként nekünk összejött az árából a konyhaszekrény... :)
3/13 Vilcsianyuja válasza:
Úgy megéri a macera, ha olyan helyen laksz, ahol gyűjtik a tejet, vagy nem nagy gond, ha be kell vinni kétnaponta. Nálunk jönnek hétköznap, hétvégén meg egyszer be kell vinni. Az elején van macera a vizsgálatokkal, de azon egyszer kell túllenni, utána már nincs probléma (illetve a tejet még asszem utána időszakosan vizsgálják, de erről nem tudok biztosat). Nekem mondjuk plusz macera a mellmosás-fertőtlenítés, mert én bizony nem mosogattam, mielőtt elkezdtem volna a tejleadást.
4/13 A kérdező kommentje:
Hát sajnos úgy állunk hogy minden forint számit sporolni meg már nem tudok min. Csak at interneten de akkor hol tennék fel bute kérdéseket :)
2010. márc. 27. 18:20
5/13 anonim válasza:
Én a védőnőn keresztül kerestem kismamát, aki minden nap elvitte a tejet. Én ingyen adtam, bár utólag szép kis összeg összejött volna az 50 literből...
Lehet, hogy találsz anyukát, aki kevés pénzért elvinné tőled, akár még a fagyasztottat is!
www.anyatejmisszio.hu
6/13 anonim válasza:
Szerintem egyáltalán nem jár sok macerával a tejleadás! Én már több mint 7 hónapja adok le! Csak az a fontos, hogy előtte alaposan be kell mosakodni fertőtlenítő szappannal! Mielőtt az ember le adja a tejet, el kell menni vizsgálatokra:tüdőszűrés, vérvétel (AIDS vizsgálat), székletminta (ezt a futár viszi el az első nap). Ha leadod a tejed, abból bőven kijön a havi pelus ára. A fagyasztott tejet itt nem tudod eladni, de próbáld meg neten, elég sokan szeretnének anyatejet venni, akinek sajnos nincsen!
7/13 anonim válasza:
Sziasztok, ha esetleg megbízható budapesti anyukának lenne felesleges anyateje szívesen vennék egy hónapos kisfiam számára fagyasztva vagy egyéb módon, de csak akkor, ha olyan állapotban kapnám, ahogy a saját gyerekének adná (tisztaságilag értem, nem, hogy ciciből :) )
8/13 anonim válasza:
Kedves válaszolók és olvasók! Mi a fene bajotok van a válaszommal? Az hogy nem a pénz motivál, vagy az hogy amíg nem adtam le a tejet és nem fért a fagyasztóba a macskának adtam? Tényleg elmegy az ember kedve a válaszolástól...:-( Első voltam
9/13 A kérdező kommentje:
Elsőnek.
Nem tudom mi a baj a válaszoddal. Azt honnan tudod hogy itt pontoztak le?
2010. márc. 29. 17:18
10/13 anonim válasza:
Szia!
Nálunk a központba elég nehéz leadni-vizsgálatok miatt-eredmények 1 hó alatt lettek.Kétségbeesésembe írtam egy körüzit egy közösségi oldalon és így találtam babát akinek viszik a tejcsimet.Elvitték a fagyosat is-megegyeztünk.Jó tudni,hogy segíthetek annak a babának is és persze jól jön a pénz is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!