Meddig lesz ilyen kínkeserves ez a szoptatás?
4 hónapos a kislànyom. Igazi kólikás sose volt, mindig a pukik bántották, de kb 2 hónapja mindig sírásba fullad a szopizás! Szegény tekereg, elengedi, bekapja, rángatja, cibálja a cicit. Úgy sajnálom! Ilyenkor persze büfiztetem, paskolom picit a pelust majd eszik tovabb de az egész evészet max 5-10 perc! Igaz jól lakik, de ez a szenvedés...
Kapja a pukiűző cseppeket..., tornáztatom, masszírozom, de nem sokat èrnek ezek.
Vajon meddig fog még szenvedni tőlem? Figyelek arra is, hogy mit eszem...
Ha pl 8 hónapos koráig szopna akkor minden etetés így fog kinézni? Vagy mi hozhat javulàst??
Már beszéltem szoptatási tanácsadóval is, de nem változott a dolog.
Úgy szeretem/ szeretném sokáig szoptatni, de már sokszor azon agyalok, hogy jobb volna neki a tápszer?! Akkor nem biztos, hogy szenvedne ennyit az evésekkel.
A fejés sem kivitelezhető mert amennyit eszik ha meg gebedek se tudnék kifejni. Egyszer kiprobáltam, hogy fejt tejet kapott üvegből, na akkor semmi baja nem volt közben.
Hát nem tudom, nem is válaszoltam volna a kérdésedre, ha nem teszed fel azt is, hogy lehet jobb volna neki a tápszer?
Én abbahagytam a szoptatást, fejve kapta utána és próbaként tápszerre is le-le cseréltem a tejet, hátha nem bántják a szelek gázok annyira. A laktáz enzim/colief segített valamennyit a fejt tejjel, de a tápszernél múlt el igazából a hasfájása. Ugyan a hasfájás elmaradt, de ugyan úgy rángatta a fejét és kitépte a cumisüveget, meg elforgatta, meg rengeteg levegőt nyelt, ettől bukott, ettől éhes lett újra. 8-10x evett egy nap sokáig és én meg azt nem tudom, hogy a szoptatással elkerültük volna e ezt a rengeteg evést és bukást akkor. Mondjuk így sem rossz a helyzet, vagy ilyesmi, csak hogy én meg pont a másikon agyaltam sokáig, mert őt meg pont minden jobban érdekelte aztán az evésnél, nem lett "cicifüggő", vagy hogy fogalmazzak - nem az lett a fontos.
2 flakon colief-et és 2 lactase comfortot kapott már, de ugyan az a helyzet, ergo nem tejfehérje érzékeny. Már magam sem tudom, hogy mi lenne a jó!:(
Nekem a cumisüveget nem rángatta.
Na igen, ez a másik félelmem hogy lehet bukna a tápszertől amit nem szokott.:(
Szerintem ilyenkor meg tel levegővel amikor elengedi- bekapja, elfordul majd tátog, keresi a cicit, visszafordul... Áááá
Jaaaj, hat abba hagyni nem akarom! Nyilvan ez a legjobb modja a taplalasnak, csak ez a szenvedes!:(
Amig lehet kitartunk!:)
Pusztan lehet csak az erdekelne, hogy akinel volt ilyen meddig tartott...
10 honaposan is szeles??? Ooooo szegeny!:(
Meg ugye azt is olvastam, hogy 4 honapos korukra mar megszokjak ezt a hasi panaszokat, nem zavarja annyira oket stb stb...
Nalunk nem hozott a 4 honapos kor se javulast!
Na majd hatha a hozzataplalas.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!