Mennyit kell enni szoptatás alatt?
Tapasztalatom: Szoptatás közben olyan éhes lette, hogy egy lovat is megtudtam volna enni, ettem is. Valamint ittam a vizet vödörszám. Első 5-6 hónapban nem volt vele gondom, még fogytam is. Szuper volt. Aztán az utobbi időben sajnos megfordult a dolog, még mindig farkaséhes vagyok szoptatás után, de már nem fogyok, sajnos visszahíztam mindent, még többet is. :(
Szerintem ne a kalóriát számolgasd, hanem egyél annyit amennyi jól esik. Felejtsd el a kalóriákat, ne a mennyiségre, hanem a minőségre figyelj. Valamint igyál sok-sok-sok folyadékot!
Amúgy én terhesség alatt, ha levonom a babát meg a járulékos dolgait kb 10 kilót fogytam, vagyis a 9 hónap alatt nem mozdult a mérleg, szülés után meg -10kg. Nem kalóriázgattam, ettem ami jólesett.
Fogalmam nincs mennyit kéne enni, de én állandóan éhes vagyok. 5 hós a kislányom, csak anyatejes.
Hiába eszek ebédet vagy vacsorát szoptatás elött. Nekiáll szopizni a kislányom és 2 perc múlva korog a gyomrom.
Folyadékot tényleg sokat kell inni. Én cirka 4-5 liter között fogyasztok általában.
A másik amiért megveszek a joghurt és a tej. A férjem már csak mosolyogva hordja haza a boltból a fél kilós barackos joghurtot (a baracktól állítólag sok tej lesz) és literszám a tejet. Minimum megeszek napi egy félkilós joghurot és megiszok egy liter teje. Néha többet is.
Emellett persze kiegyensúlyozottan eszek. inkább próbálok többször keveset hogy folyamatos legyen és ne ugráljon a vércukrom.
Híztam ugyan pár kilót (nem vagyok még duci sem, de nem is egy csontkollekció vagyok aki vaságyastól 50 kiló, a BMI indexem a normál tartományban mozog), de most az a lényeg, hogy a kicsikémnek elég tejet tudjak termelni a kilókat meg majd leadom ha már nem szopizik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!