A szoptatás fáj?

Figyelt kérdés
2010. márc. 25. 13:46
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
40%

Komolyan nem értem, hogy a hormonok művelik a nőkkel, hogy majd megdöglenek tőle, de szoptatnak?

Másban is ilyen elszánt az, aki véresre sebezteti magát vagy kék-zöld foltjai vannak?

Minek éjszakázni, és kimerülni, ha van tápszer?

Pont olyan egészséges egy tápszeres csecsemő, mint egy szoptatós. Sőt szerintem még egészségesebb.

A gyerek nem fogja megköszönni soha azt, hogy az anyja szoptatta, de azt viszont igen, ha kimutatja a szeretetét, jókedvre deríti, és főleg még ha pénzt tud rákölteni és jó iskolákba járatja, vagy éppen lakást vesz neki.

2010. jún. 1. 16:09
 22/29 A kérdező kommentje:
szerintem meg ne kezdjünk tápszer vs szoptatás vitába... amúgy sem ez volt a kérdés. köszönöm
2010. jún. 1. 16:13
 23/29 anonim ***** válasza:
43%

Ez nem vita, csak alternatíva.

Ha félsz, hogy fájni fog, akkor nem kell csinálni.

Mindenki leírta, hogy fáj, vérzik, majd meghalnak tőle.

Akkor minek, más hőstettet is lehet keresni.

2010. jún. 1. 16:16
 24/29 anonim ***** válasza:
51%

Kíváncsi lennék, hogy hány anya tudja felsorolni a valódi okát, annak, hogy jó szoptatni.

Bizonyos kis hányadban előforduló betegséget lehet vele megelőzni, amúgy semmi értelme.

Ettől még nem fogod jobban szeretni a gyerekedet.

2010. jún. 1. 16:19
 25/29 Vilcsianyuja ***** válasza:
64%
utolsó válaszoló, ha már ilyen realista a hozzáállásod, akkor én is kihagyom az érzelgős érveket a szoptatás mellett, csak a gyakorlatias érvek mellette: ingyen van, ellentétben a méregdrága tápszerekkel és cumisüvegekkel, amikből lehet, hogy több típust is ki kell próbálni, ami meg nem jön be, mehet kukába vagy töredékáron el lehet boltolni. steril, nem kell cumisüvegeket mosogatni-főzögetni, ez megint jelentős energia- és pénzmegtakarítással jár. Gyors, bármikor bevethető, altatáshoz, nyugtatáshoz is, ha épp arra van szükség. Ha ki kell mozdulni otthonról, ugyan nyugodt helyre van szükség a szoptatáshoz, ez hátrány, de nem kell előre kiszámolgatni, elkészíteni, termoszozni a tápszert. És igen, amit írtál, a baba immunrendszerének is besegít, bár szerintem ezt már a modern tápszerek is tudják, legalábbis a dobozukra rá van írva... de azért én jobban bízom az anyatejben :) Na, nem említettem semmiféle szaranya-szuperanyuka dolgot, de teljesen gyakorlatias szempontokból is a szoptatás szerintem toronymagasan győz a tápszer felett. Úgyhogy megéri elviselni a fájdalmat az elején, utána sokkal egyszerűbb az élet.
2010. jún. 4. 08:57
 26/29 anonim ***** válasza:
64%

Hú, tényleg érdekes a 68%-os válaszoló hozzáállása a kérdéshez! Az előttem íróval meg teljesen egyetértek. És hogy legyen valami kevésbé realista válasz is: imádok összebújni a fiammal, és boldoggá tesz, hogy látom, ahogy küzd a kajárét, összeráncolt homlokkal. Örülök, hogy tudok neki adni anyatejet, hiszen a természet úgy alkotta meg a fajok nőstény tagjait, hogy a lehető legoptimálisabb táplálékot állítsa elő az utód alkatára szabva. Vagyis hiába vagyunk mi ilyen baromi okosak, és jól fejlettek, hogy tudunk tápszert készíteni, attól még nem az a legjobb a babának, hiszen nem pont rá van szabva, hanem tucatáru. És ha már a természetnél járunk: a természet kiszelektálja azokat az egyedeket, akik valami okból kifolyólag nem életképesek, vagy az anyjuk nem tudja őket táplálni. Ha egy kutya nem szoptatja a kölykeit, azok nagy része jó eséllyel elpusztul. Érthető módon, hiszen a kutya nem olyan okos, hogy tápszert állítson elő.

Nekünk szerencsénk van, hogy a gyerekeink kaphatnak olyan jó dolgot, mint a tápszer, de azért ne ess már át a ló túloldalára, és állítsd azt, hogy az jobb, mint az anyatej!

És nem írom ide a véleményemet, mert csak vita lenne belőle, de lehiheted, nem lenne rád nézve túl hízelgő.

2010. jún. 4. 11:26
 27/29 anonim ***** válasza:
56%
Ja, annyit még hozzátennék, hogy a te döntésed a szoptatás-nem szoptatás eldöntése, nem is szólhat bele senki, én is tiszteletben tartom, de azért nem kellene ennyire leharapózni. Így gondoltam a nem hízelgő véleményt, még mielőtt félreértenéd.
2010. jún. 4. 11:34
 28/29 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon fajt az elso 2 honapban, mire vegre kiderult, h levan tapadva a nyelve es igy nem tud szopizni, hanem szivja inkabb.Sulya oke volt, de nekem mintha egy nyilt sebbol szivtak volna, ugy fajt.
2010. szept. 22. 20:02
 29/29 anonim ***** válasza:

16.15-kérdésére. Hogy miért is volt jó szoptatni.

- Kényelmes! Reggel odavettem magamhoz a fiamat és még aludtam fél órát, amíg szopizott. Persze nap közben is fekve szoptattam, így az első 6 hétben is sokat tudtam pihenni.

- Fogytam egy csomót! 4 kiló minusszal voltam, amikor befejeztem a szoptatást. És egy milli narancsbőr sem volt rajtam attól, hogy sokat ittam. Mellette iszonyat mennyiségeket ettem, persze nem lehetett mindent.

- Baromi büszke voltam magamra, hogy sikerült és ettől még mindig jól érzem magam (mindenki azt mondta, hogy nem fog menni. Az elején döcögős volt).

- És olyan szép cickóim voltak, a férjem imádta.

Mivel ápoltam a szoptatás alatt és után, így nem is lógnak.

De akinek nem megy, az sem baj.

2010. szept. 28. 17:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!