A szoptatás fáj?

Figyelt kérdés
2010. márc. 25. 13:46
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
58%

Én is 3 hete szültem a 2. babámat.

Sajna azt kell mondjam,hogy a szoptatás fáj-az elején.

Aki mást mond az hazudik.

De ez a fájdalom nem hasonlít sem a fejfájásra,sem a fogfájásra.

Nem mondanám,hogy rossz,egyszerűen csak fáj,de akkor is próbálok mosolyogni a babámra,mikor legszívesebben sírnék...

2010. márc. 25. 15:23
 12/29 anonim ***** válasza:
79%

Minek kínzod magad szülésvideókkal? Az alapján úgysem tudsz felkészülni, minden szülés más és más:)

Ne nézd, a fájdalmak meg jönnek, majd elmúlnak. Nyugi, és ne parázz előre!

2010. márc. 25. 15:25
 13/29 anonim ***** válasza:
79%

15:23as vagyok!

Figyi nem kell félned,mert annál rosszabb lesz.

Ne stresszeld magad előre.Lehet,hogy a videókon azt látod,hogy a nő üvölt,és majdnem szétszakad,de lehet,hogy neked egy csoda lesz.És az is,hidd el!!!!!

Egy csoda,hogy 2 sejt eggyé olvadva útnak indul,és kifejlődik belőle egy új egyed,aki még nem volt,és nem is lesz soha több ilyen,mint ő.

2010. márc. 25. 15:26
 14/29 A kérdező kommentje:

rendben. nem nézek többet.

elsők közt ezt láttam: [link]

akkor megnyugodtam, hogy ez nem olyan vészes. de sajnos nem mindenkinek ilyen könnyű a szülése.

2010. márc. 25. 15:29
 15/29 A kérdező kommentje:
bocs, hogy offolok a saját kérdésemben, de ez a videó gyönyörű, nem? bárcsak így menne mindenkinek
2010. márc. 25. 15:45
 16/29 anonim ***** válasza:

Jesszus,! ne nézz szülésvideókat! Hülyeség. Csak feleslegesen paráztat és a stressz sem jó a gyerekvállaláshoz és a terhesség alatt sem.

Szoptatás? Persze, hogy kellemetlen, de pár hét és a melled is megszokja! Nah, utána ami van az a csoda. Ahogy az a kisember növekszik miattad. A fiam egy éves és most már csak egyszer szopizik, este, de semmiért nem cserélném el! Az én nagyfiam és mint egy kisbébike úgy csüng rajtam.

2010. márc. 25. 21:56
 17/29 anonim ***** válasza:

Ohhh köszönöm ezt a videót, nagyon szép! (hát én az enyémre nem így emlékszem...pedig hallottam olyanról is, hogy valaki csak egy nagy orgazmusként élte meg a tolási részt! Azt valami ilyennek képzelném el! :D:D

A kedvenc és hasonlóan szép szülés (pontosan így vajúdtam és toltam, csak nem vízben, de a következő babám vízben fog születni, az biztos! :)

[link]

A kérdésre a válasz:

A szoptatás az első 3 hétben fáj, nem kicsit, nagyon...ráadásul 3 óránként 20 percig kell tűrni az élesen szúró fájdalmat! De ha csak kifeji a kismama, akkor nem lesz elég, sőt begyullad, így be sem lövell teljesen. Szóval ki kell bírni! Kitartás a barátnődnek, megéri! :):)

10,5 hónapos Pincúrpandúr Szopikirály édesanyja

ui: egyébként érdekes, hogy erről nem írnak a szaklapok, engem is hidegzuhanyként ért, pedig a kisfiam jól szopott, mégis majd bekönnyeztem az első hetekben!

2010. márc. 25. 22:58
 18/29 Vilcsianyuja ***** válasza:
aki lepontozta az első válaszokat, elég szánalmas, ha ez az egyetlen szórakozása...
2010. márc. 26. 00:04
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Hú én sem gondoltam volna hogy fáj! 2 hete szültem és azt hittem én naív hogy majd elkezdt feszülni a cicim meg csöpög a tej 1-2 nap múlva, ekkor ráteszem a babát és ő szépen kiszívogatja! De mennyire nem így van! Fáj nagyon és sokat kell próbálkozni meg rátenni a babát akkor is ha nem jön semmi, meg mellszívóval gyötörni. Nekem már van tejem de minden alkalommal véresre sebezi a mellbimbómat az első percben. Van úgy hogy sírok közben, de 1-2 perc múlva ez enyhül. De nem adom fel! És nem mindenkinek ilyen nehéz ám, ne aggódj!
2010. márc. 26. 14:29
 20/29 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem fáj. A kutyámnak is fájt, és nem szoptatott!

A szülés egyénenként változóan fáj! Sima szülésnél kérj fájdalomcsillapítást, vagy beszélj meg császármetszést egy megbízható orvossal. Ez utóbbi esetben pár nap alatt talpra állsz. Én úgy láttam, hogy a sima szülés minden nőt jobban megvisel és több "mellékhatása" van, mint a császármetszésnek.

Egy másik hasonló kérdésre ezt írtam:

"Én nem szoptattam.

Egyébként a csecsemősök elsősorban azért vannak kiakadva (ha tényleg ki vannak akadva), mert attól félnek, hogy a gyerekhez nem kötődik az anya, és ezért nem akar szoptatni. Az orvosok meg félnek a mell tályogosodásától. Meg a csecsemősöknek kell bekeverni a tápszert, magyarul dolgozni is kell néha.

Sok anya szoptat, mégis később kínozza és unja a gyerekét. Szerintem én jól nevelem a gyerekemet,

szoptatás nélkül is ő lett a legvidámabb az ismerősök gyerekei között. Tápszeresként legalább az apja is foglalkozott vele.

A családomban mindenkinek gondja volt a szoptatással (gyulladás, tályog stb), én meg sem próbáltam. Féltem a terhesség utáni depressziótól és a mellek megereszkedésétől is. Amúgy az egész szoptatás nem tetszik, hogy miért azt nem tudom. Számomra gusztustalan, hogy amit korábban csábításra használtam, azt a gyerek evésre használja. Vagy akár egyszerre kelljen csábításra használni, aztán vki meg étkezzen belőle.

Mo-n amúgy magas azoknak a száma, akik szoptatni kezdenek, külföldön nincs ebből ekkora cirkusz. Nálunk még a propaganda mögött állhat a spórolás is, hogy receptre kiírt tápszer kevés legyen, azaz az államnak ne kelljen felvállalni a támogatást.

Mellettem fekvő nő meg éheztette a gyerekét, alig volt teje, de nem engedte a tápszert. Szerintem ez aztán tényleg nem normális. "

2010. jún. 1. 16:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!