Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha csak fejen a tejcsit a...

Ha csak fejen a tejcsit a babócámnak, és csak napi max 1szer teszem cicire, akkor hamarabb elapad a tejcsi vagy sokáig fogom tudni fejni a tejcsit?

Figyelt kérdés

Sajnos nem tanult meg szopizni a babóca és kevés a tejcsi is, nem tudja kiszívni, ezért fejem neki állandóan.

Két napja már nem jönn olyan sok tejcsi, van hogy csak 50 ml tudok lefejni mindkét cicibő. Lehet hogy elfog apadni a tejcsi?

6,5 hetesek vagyunk

2008. szept. 15. 10:34
 1/5 anonim ***** válasza:
Valahol olvastam, hogy az olyan babákkal, akik nem tanultak meg szopizni, ki lehet próbálni a következőt: meztelen felsőtesttel (és azt hiszem a babán se legyen ruha) be kell bújni egy takaró alá és a meleg, sötét közegben előjöhet az ösztöne a szopizásra, elkezdi keresni a mellet és talán (ösztönösen) rájön, hogyan kell szopizni. Egy próbát megér! Egyébként talán, ha rendszeresen fejsz, lesz tejed!
2008. szept. 15. 10:39
 2/5 anonim ***** válasza:
De azért ne csak 1x tedd mellre. mert a mellnek a legjobb inger a baba.
2008. szept. 15. 10:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Bizony ha nem fejed többször elapad, mert a fejéssel ösztönözheted a szervezeted a termelésre, ezért többször próbáld fejni naponta, hátha több lesz.

De még nem késő, fejés előtt mindig próbáld meg a babának adni előbb, hátha megtanulja, persze ez nem könnyű, minekután az üvegből sokkal könnyebb neki.

2008. szept. 15. 10:42
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem fog elapadni, ha - ahogy az előttem szóló is írta - rendszeresen fejsz. Én is így jártam, nem tudtam szoptatni, és fejtem napi 4-6-szor (ha egyik nap kevesebb volt, többször fejtem). Mindig többet fejtem ki, mint amennyit evett a pici, így bőven volt tartalék is. 10 hónapos koráig fejtem, 11 hónapig kapott tejcit. Azért nem fejtem tovább, mert megszűnt a tejleadó reflexem, és úgy már nem lehetett rendesen fejni, csak szenvedtem. Kitartást és sok tejcit kívánok! :)
2008. szept. 15. 10:43
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Az én babám 18 hetes,az első perctől fejtem,mert a cicin aludt.Mindig próbálgattam cicire tenni,2 héttel ezelőtt olyan jól sikerült,h azóta nem fejek,mert szopizik!Soha nem késő!És mint látod remény mindig van!
2008. szept. 16. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!