Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Második szülésnél hamarabb...

Második szülésnél hamarabb belövell a mell?

Figyelt kérdés
Amikor szültem volt ott egy anyuka, és már szülés utáni 1-2 napban volt rendes teje, nem előtej. Neki már a második babája volt. Én meg szoptattam állandóan, de csak a 3. napra lett tejem.
2010. nov. 6. 16:06
 1/4 anonim ***** válasza:
Harmadikkal is csak pár nap után volt "rendes" tejem. Ugyanis addig colostrum (előtej) van, ami élettanilag nagyon fontos a babának. Nagyon zsíros, laktató ezért pár csepp is elég a babának. Biztosítja az újszülött számára az anya immunrendszerének védelmét. Nincs más olyan folyékony anyag, mely olyan sok immunológiailag hatékony hatóanyagot kínál, mint a colostrum. Tehát az a jó, ha a belövellés pár napot várat magára.
2010. nov. 6. 17:32
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem ugyanúgy volt mindkettőnél. Viszont a 2. babánál rögtön több tej jött és könnyebben is!
2010. nov. 6. 21:04
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem változik.

Ne irigyeld. Éna kórházban beszélgettem egy anyukával, aki a csapba öntötte a rengeteg tejét éppen. Én meg szivtam a pár cseppet...

Neki azonnal NAGYON SOK teje volt, mindegyik gyerekénél, de csak 3 hónapig, utána elapadt. Onnantól ami addig befért a fagyasztóba, azt kapta a gyerek, de hát nem lehet egy háznyi fagyasztód...

Én cseppenként szedtem össze a gyereknek, de a 3 gyerekemet 9, 13, 13 hónapig szoptattam. Hát inkább várok rá 4 napot... :-)

2010. nov. 7. 08:31
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem a 2. babámmal egy nappal előbb lett tejem. De inkább az volt a különbség oka szerintem, hogy az elsőt 3 óránként hozták szopizni, a második meg mellettem volt, és volt, hogy óránként mellre tettem.
2010. nov. 7. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!