Megihatok egy pohár sort (3dl) szoptatás alatt?
Másfél hónapos a babám. Természetesen utána nem szoptatnék 2-3 órán át.
Vagy még korai? Meg kell várni, amíg 6 hónapos nem less? Azt olvastam ugyanis, hogy egy ilyen kicsi babánál még nem képes a máj lebontani az alkoholt, ha esetleg a 2-3 óra alatt nem távozna teljesen a szervezetemből.
Illetve, ha szabad, akkor le kel lfejni a tejet előtte? Vagy az távozik, ahogyan a vérből is (vérkeringés)?
Hú, nagyon megosztó véleményeket kaptam :) Nem remegek, pláne, nem a borert)))
Bár, ma volt egy pillanat, amikor igazán megkívántam a következőt: nálunk ezerrel sütött a nap, a két gyermekemmel a férjem kiment sétálni (ami legalább 2-3 ora), addig én egyedül szívesen kiultem volna a teraszra egy pohár sörrel és sós mogyoróval szusszanni egyet... De aztán hirtelen annyi ossze-vissza információt olvastam erről, hogy lelkiismeretfursalasom lett, és egyelőre jegeltem az "akciot", mivel még a kedvem is elment tőle végül. ..
Mindenesetre nagyon köszönöm az eddigi válaszokat!
A vérben lévő alkoholt a máj bontja le. Az az alkohol, ami a vérből az anyatejbe kiválasztódik, nem bomlik le magától. Tehát azután, miután az alkohol az anyai szervezetben lebomlik (egy pohár sörnél ez kb. 3-4 óra), kellene lefejni a tejet.
Szerintem egy egységnyi szeszesital egy kicsit sok, én egy-egy kortyot, nagyon maximum egy-két ujjnyit mertem inni szoptatás alatt. Én is ittam sört tejszaporítónak, de mindig alkoholmenteset.
5-ös, nem kell ostobaságokat írni, más újszülött kortól kezdve javasolják időnként 1-1pohár sör elfogyasztását (NEM húzóra, elosztva egész napra).
Serkenti a tejtermelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!