Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Újramelegített anyatej meddig...

Újramelegített anyatej meddig áll el?

Figyelt kérdés

Mindenhol csak a fissen fejt tej szobahőmérsékleten való eltarthatóságát írják le, na de mi a helyzet akkor:

ha előzőleg lefejt, majd hűtőben tárolt tejet melegítenék és ezzel indulnánk útnak (pl.: orvoshoz a város másik végébe)?

Meddig adható oda vajon az így "elkészített" tej?

2015. okt. 15. 17:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
23%
A nyilvános szoptatás nem egyenlő azzal, hogy közszemlére bocsátja valaki a melleit. Nekem is hozta úgy az élet, hogy a védőnő rendelőjében, kórházi váróban, étteremben vagy éppen a kocsiban szoptattam, de soha nem látták a melleimet, hiszen meg lehet ezt oldani diszkréten is. Emiatt biztosan nem kísérleteznék a lefejt tejjel.
2015. okt. 16. 07:57
 12/17 A kérdező kommentje:

Akinek nyugodt babája van, annak könnyű...

Az én picim amíg félig jól nem lakik, addig rúgkapál, karmol, püföl és időről időre jól beleordít a mellembe (mintha attól magától jönne), és ehhez kiéheztetni sem kell, nehéz lenne diszkréten. Ezt csinálja a cumival is, de az kevésbé botrányos.

A nagyon hamar nem válasz. Milyen hamar?

A friss még nyáron is bír ~3 órát (kórházban mondták így).

Új példát írok, mert nem tudtok elszakadni:

Anyuka nincs, kórházban van, esténként küldi haza másnapra a tejet, így friss nincs. Apuka viszi a gyerekez, így szoptatás nyilván nem opció. Babakocsin nincs szivargyújtó. Sztk-ban min. 5-6 óra várakozás. Még pelenkázó sincs, nemhogy melegítési lehrtőség, a csapból is csak hideg víz folyik.

De azt is írhattam volna, hogy apuka otthon túl sok tejet melegített, a gyerek a felét itta meg, odaadhatja neki a maradékot a következő étkezésnél (lakásban 21 fok), ha az 5 óra múlva van (nem rakja vissza a hűtőbe és ez az utolsó tej)?

És ha kevesebb idő telik el?

Legfeljebb hány órát állhat?

(koraszülött osztályon a táp se a hűtőben áll, hanem a melegítőben)

2015. okt. 16. 09:01
 13/17 anonim ***** válasza:
Nos, en sima tehentejet se adnék a gyerekemnek úgy, hogy órákig próbálom felmelegedés után melegen tartani - de én sem innam meg. Vidd magaddal hidegen. Ha nem órákig akarsz gyalogolni, akkor nyilván időközben valamennyire felmelegszik.
2015. okt. 16. 10:25
 14/17 anonim ***** válasza:
Nekem diszkréten se fér bele, a kérdés alapján a kérdezőnek sem. Nem izgat, ha más csinálja, de én attól még nem akarom, szerintem ennek otthon a helye. Egyébként is nehéz lenne diszkréten megoldani, ha össze-vissza spriccel.
2015. okt. 16. 14:36
 15/17 anonim ***** válasza:

A felmelegített tej maradékát nem adhatod oda később. Legalábbis nem ajánlott, elszaporodnak benne a baktériumok. Hogy számot is írjak, ha már meleg tejjel indulsz el, szerintem fél óránál tovább ne tartogasd. Senki nem fogja tudni most percre pontosan megmondani, hogy mikor romlik meg, én nem kísérleteznék vele. Írtam a szivargyújtós melegítőt.

5-6 órát eleve nem lehet melegen tartani a tejet, hisz a termosztáska max 1 órát tartja a hőt.

Kórházban nincs egy büfé ahol van egy mikró a melegítsre? Orvosi rendelőben tuti meg tudják melegíteni. De nekem melegítettek tápszert benzinkúton is pl.

2015. okt. 16. 14:53
 16/17 anonim ***** válasza:
A koraszülött osztályon előre elkészítik egy napra a tápszert, 3 óránként adagolják és melegítik , de nem melegítőben áll!!! Ilyet ne írj, dolgoztam 2 kórházban is korababákkal!! Azért ez nem vicc
2015. okt. 16. 14:55
 17/17 anonim ***** válasza:
a friss tej sem áll el órákig melegben, hűtőben is 1 nap
2015. okt. 16. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!