Nem kellene még elkezdenem a hozzátáplálást?
nekem 3 hós korában elkezdett apadni a tejem, és úgy voltam vele, h inkább hozzátáplálom, minthogy tápszerezzem.
Bevált, átalussza az éjszakát, jól eszik, nem is alakult ki allergia, se tej, se liszt.
16 hós a fiam.
2010. márc. 15. 17:39
Sztem is elkezdheted,egyik gyerek sem könyv szerint fejlődik.Te tudod,mire van szüksége,ha úgy érzed már nem elég tápláló neki a tejed,nyugodtan belevághattok.:))
2010. márc. 15. 17:46
3/13 A kérdező kommentje:
Most estére tápszert készitettem neki, már csak kiváncsiságból is, de azzal is csak alig két órát birt ki. Lehet mégiscak elkezdjük korábban, bár szerettem volna mindenképp megvárni, hogy a hat hónapot betöltse.
A babák nem csak az éhség miatt kelnek egy idő után, hanem "ellenőrzik", hogy anya megvan-e még. Ez a "tulajdonságuk" védi őket, pl a bölcsőhaláltól is. Az is lehet, hogy nappal már annyi minden érdekes dolog leköti, hogy "nem ér rá" szopni, és a táplálék jó részét éjszaka veszi magához. Valószínűleg a hozzátáplálás sem hozná magával hirtelen az éjszakai hosszabb alvásokat, az első ételek ugyanis nem elég táplálóak, mennyiségük sem számottevő még. Ebben a korban a babák még az anyatejet hasznosítják a legjobban.
Inkább nappal próbáld többször kínálni.
2010. márc. 16. 07:51
5/13 A kérdező kommentje:
De ez az, hogy nappal sem bír ki több, mint két órát. Eddig nyugodtan sétálhattunk, most már a kocsiban is ordit, vagyis ráébred arra, hogy éhes. És nem más miatt, mert csak a kaja nyugtatja meg. Tényleg nem tudom, mit tegyek.
etesd meg, marmint etellel,ne kinozd, foleg ha sir!
5 hós baba mar eleg fejlett az etelhez.
2010. márc. 16. 17:44
6 hónap körül is van egy fejlődési ugrás, szerintem emiatt eszik gyakrabban. Én a helyedben "feltornáztatnám" vele a tejmennyiséget és megvárnám a fél évet.
Annyira nagy gondot már nem okoznál neki a hozzátáplálással sem, mint ha jóval korábban elkezdtétek volna, de én inkább biztosra mennék és kivárnám. Nincs már messze, addig pedig élvezze az anyatejet.
2010. márc. 16. 21:01
a mi babaink összebeszéltek.az en fiam detto ugyanez,2-án volt 5 hos,es minden eddigi megszokott dolgunkat(delben seta es aztan alvas,reggel 5-ig alvas,nyugodt jatszas,autoban alvas)elhagyott.teljesen felborult az eddigi menetrend.talan jöhet a foga es nyugtalanabb,meg en mindig azt mondom neki hogy aki ekkorat nöl az nem csoda hogy nyüszis(8kg es 68cm)en 1 hete keztdtem hozzataplalni,tejem van eleg csak amikor elfelejtek enni meg inni akkor keves es ezt latom rajta,igy de-tt es du-n mar mast eszik,annyi valtozott hogy hajanli 1körül kel es reggel 7ig alszik.nappal meg nem igen hajlando,szerencse ha 1 orat alszik. de a fogzas miatt mar felek elöre,lehet amugy hogy azt erzik már.
2010. márc. 16. 21:22
ja nem irtam hogy az en fiam se bir ki 2 oranal többet,de megprobalom lekötni valahogy,de van hogy hagyom neha nyüszizni,jatszom vele,felveszem kicsit aztan visszateszem,vagy elviszem setalni(amit mostanaban vegig üvölt)de ha fel orat is sikerül kitolni annak is örülök,ha meg nincs mas akkor kaja...most ez van,ilyenkor sokat fejlödnek es ö erre ehseggel reagal.de neha azt is eszre vettem hogy nem ehseg miatt sir,csak valami nem jo neki.nem egyszerü de ki lehet birni...hisz olyan edesek
2010. márc. 16. 21:27
Nem lehet, hogy a foga jön? Anyatejes babáknak természetes, hogy fájdalomcsillapítónak is a cici kell és ébrednek. Az enyém is ezt csinálta. Szépen hozzá is szokott, már 1,5 éves, de még mindig max. 3 órát alszunk éjjel egyben, mert cicizik... :S
2010. márc. 19. 20:09
Kapcsolódó kérdések: