Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy kell lefejni a tejet a...

Hogy kell lefejni a tejet a cicibol, ha nagyon sok van?

Figyelt kérdés
mert a babam nembirja kiszivni...tobb alkalommal is lehet egy uvegbe fejni,mert piciket tudok fejni csak 1 alkalommal,bagy hogyan kell?vagy mit csinaljak,hogy szoptassak hogy ne fajjon?
2008. szept. 8. 17:49
 1/4 anonim ***** válasza:
Fejés után hagyd a tejet kihülni, majd rakd anyatejtároló edényben a hűtőbe,a következő fejésnél is hagy hűlni a tejet és utána öntsd az előző adaghoz.Egy napig gyűjtheted így,tehát 24 órát lehet a hűtőben,utána megy a fagyasztóba,ahol max 6 hónapig lehet.
2008. szept. 8. 18:11
 2/4 anonim ***** válasza:
Újra én:ha fáj a szoptatás a baba nem jól csinálja,csak akkor add neki a cicit,ha a lehető legnagyobbra nyitja a száját és figyelj rá,hogy az egész bimbót bekapja.
2008. szept. 8. 18:13
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem az első 4 - 6 hétben nagyon érzékenyek voltak a melleim, és azért fájtak a szoptatások alkalmával. Idővel elmúlik, te is látni fogod, hogy egyre enyhül a kellemetlen fájdalom. A kórházban nem kaptál "csomagot", mert abban sok tájékoztató füzet van a szoptatásról is? A védőnő szerint 72 órán keresztül lehet az anyatejet a hűtőben tárolni (a fagyasztó ládában pedig 12 hónapig, de a hűtőszekrény fagyasztójában csak 6 hónapig)- bár a vélemények eltérőek ezzel kapcsolatban.

Az első válaszadó tanácsa alapján hűtsd le a tejcsit hűtőben, viszont egy dologra nagyon figyelj, hogy lehűtött tejre ne fejj a melledből, és a frissen fejt tejcsit se öntsd rá csak akkor, ha már teljesen lehűlt. Én a cumisüvegekbe fejek (így tudom azt is, hogy mennyit fejtem), mivel hála istennek nem használjuk, és miután kihűlt, az üveg oldalára tapadt zsír réteget lelögybölve (bocsi, de nem tudom jobban leírni) beleöntöm a tejtárolóba. Így sosem kerül meleg tej a lehűtöttre. Kézzel fejsz vagy mellszívóval?

Kitartás, csak az elején nehéz, de utána megtérül a befektetett energia. Az én pici lányom 20 hetes, és csak anyatejet eszik, ami szerintem a fejésnek köszönhető, hiszen a mennyiségi ugrásokat gond nélkül átvészeltük eddig.

Áldás a sok tejcsi, ügyes vagy!!!

2008. szept. 8. 20:38
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Egyetértek az előttem szólókkal! Még 1 tipp: én a tejet gyógyszertári kis fehér tégelyekbe tettem, persze sterilizálás után. Így lehet helyet is spórolni a mélyhűtőben. 50 és 100 ml-es tégelyek voltak. Kitartás, a cicid meg fogja szokni a szopizást, bármennyire is lehetetlennek tűnik most neked!
2008. szept. 8. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!