Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Megindulhat még a tejem?

Megindulhat még a tejem?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Múlthét csütörtökön szültem császárral. Hétfő óta itthon vagyunk, még mindig nincs tejem. Illetve kézzel le tudok fejni kb 1-2-3 millit. Tegnap 2szer sikerült talán ez a 3 ml. Nem érzem hogy belövellt volna. A másik hogy alapból a babám nem akar szopni. Csak vergődik a mellem körül, néha sikerül bekapnia, de a legtöbbször 2-3at szív rajta és el is engedi. A kórházban azt mondták kicsit lapos a bimbóm, érdemes lenne megpróbálni bimbóvédővel. Kipróbáltam 2 fajtát is, azzal is csak szenved. Pedig itt van anyukám és segít, még csak nem is egyedül próbálkozok. Iszok tejserkentő teát. Próbálkozunk, odateszem, hagyom 10-15percet, aztán jön a tápszer. Lesz ebből még valami?
2015. szept. 4. 11:50
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
83%

Nekem is befelé forduló volt a mellbimbóm, és a csecsemős nővérke első alkalommal jól lelombozott, és közölte, ezzel a mellel nem fogok tudni szoptatni.

Aztán jött egy másik nővérke, és olyan kitartóan végigszenvedett velem minden szoptatást, megmutatatt, hogyan kell a szájába tenni (konkrétan összenyomta a bimbót az udvarával együtt, és beraktuk a gyerek szájába) hogy a 4-5 alkalommal már úgy szívta a gyerek, hogy majd kiugrott a szemem a fájdalomtól. És ezt 2,5 óránként ismételtük, az eredmény: 2 évig szoptattam. :)

Neked is egy ilyen lelkiismeretes szoptatási tanácsadó kéne, aki segíthet, vagy ha van mellszívód, akkor azzal stimulálni a cicit, mert minél többet éri szopó inger, annál több tej termelődik.

Ja, és a lényeg, ha nem sikerül, ne legyen lelkiismeretfurdalásod, és engedd el a füled mellett a beszólásokat! Tápszerrel is ugyanúgy fog szépen növekedni, mint anyatejjel!

2015. szept. 4. 12:45
 12/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, nem adom még fel, kipróbálom amiket írtatok :)
2015. szept. 4. 13:18
 13/22 anonim ***** válasza:
82%
Szia! Én múlt hét vasárnap szültem, szintén császárral, a kórházban sajnos végig tápszerezni kellett, semmit nem tudott szopizni, pedig ittam én is a tejszaporító teákat, nekem ez semmit nem ért. Az én babám is így van, hogy eleinte nagyon ügyesen szopizott, (volna) de gondolom megunta, hogy nem nagyon jön semmi, mert már csak nyűglődik, sír, ha mellre teszem. Próbáltam fejni kézzel is, meg kézi mellszívóval is, de semmi. Végül kínomban vettem egy jobb elektromos mellszívót. Akkor derült ki, hogy van tejem. Azóta az ún. "horror fejést" alkalmazom. (Mindkét mellet felváltva fejni először 7-7, 5-5, 3-3, végül 1-1 percig)Napi ötször fejek. Még mindig ki kell egészíteni egy kicsit, most tartok ott, hogy kb. 400 ml-t fejek le naponta, amit cumisüvegből adok oda...
2015. szept. 4. 14:00
 14/22 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem még lehet. A tejtermelés megindulása tudomásom szerint nem a szülés formájával, hanem a méhlepény eltávolításával van összefüggésben.

A legjobban azt tennéd ha minél előbb felvennéd a kapcsolatot egy IBCLC szpotatási tanácsadóval (itt találod őket: www.lll.hu mint ahogy előttem már írta valaki). Ha netán bp.-i vagy, én őt ajánlanám, nekünk ő segített:

[link]

Kitartás és sok sikert!

2015. szept. 4. 15:03
 15/22 anonim ***** válasza:
53%

annyira kíváncsi vagyok, hogy mi akik hosszú sorokon keresztül vesszük a fáradtságot, és leírjuk a kérdezőnek, hogy mit tehet a szoptatás érdekében, s emellett kiállunk mellette s támogatjuk abban is, ha esetleg még sem sikerül szoptatnia a továbbiakban, miért leszünk lepontozva??

Értem én, hogy itt sokan nem szoptatnak, és irigyek, vagy csak idegenkednek a szoptatástól, s tudom, vannak itt ősanyák is, akik meg iskolás korú gyerekeket is szoptatnak, de miért kell azt lepontozni, aki egy feltett kérdésre a legjobb tudása szerint válaszol?

4-es

2015. szept. 4. 15:33
 16/22 anonim ***** válasza:
csak hogy világos legyen, nem a "pontszámom" érdekel, csak a miértje, hogy valaki hogy jut el odáig, hogy indulatból pontozzon egy választ ha neki nem tetszik.
2015. szept. 4. 15:34
 17/22 A kérdező kommentje:
Valakinek biztos csak ennyi szórakozás jut egy napra... :)
2015. szept. 4. 18:39
 18/22 anonim ***** válasza:
ha a babának nemm egy,dupla szívófejes medela lactinát ajánlok. nekem a 4. nap lövelt be,de csak 6 hetes korára lett elég neki
2015. szept. 5. 18:07
 19/22 A kérdező kommentje:
Alakul :) tegnap már 15 ml jött egy fejésre, ma eddig 2szer sikerült 20at. :) már ez is haladás.
2015. szept. 6. 12:20
 20/22 anonim ***** válasza:
75%
Jaj, de jó, fog ez menni! Kitartás, és le a kalappal előtted, hogy nem adod fel! :)
2015. szept. 6. 17:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!