Sziasztok. Múlthét csütörtökön szültem császárral. Hétfő óta itthon vagyunk, még mindig nincs tejem. Illetve kézzel le tudok fejni kb 1-2-3 millit. Tegnap 2szer sikerült talán ez a 3 ml. Nem érzem hogy belövellt volna. A másik hogy alapból a babám nem akar szopni. Csak vergődik a mellem körül, néha sikerül bekapnia, de a legtöbbször 2-3at szív rajta és el is engedi. A kórházban azt mondták kicsit lapos a bimbóm, érdemes lenne megpróbálni bimbóvédővel. Kipróbáltam 2 fajtát is, azzal is csak szenved. Pedig itt van anyukám és segít, még csak nem is egyedül próbálkozok. Iszok tejserkentő teát. Próbálkozunk, odateszem, hagyom 10-15percet, aztán jön a tápszer. Lesz ebből még valami?
Hozzáteszem nem vagyok tápszer ellenes, a lényeg hogy egyen, csak nem tudom meddig érdemes próbálkozni, vár hallottam hogy császárosoknál 2szer annyi időbe is telhet.
2015. szept. 4. 11:52
2/22 anonim válasza:
Valamilyen mértékű belövellésnek kéne lennie. Azt észre fogod venni, mert hirtelen nagyon megduzzad a melled. Nem tudom, nekem 5 nap kellett hozzá, sima szüléssel, lehet, hogy neked még kell pár. Azért persze, ha fogyna a baba, akkor ki kell pótolni, de ezt a gyerekorvossal érdemes egyeztetni, hogy mennyit, hogyan. Az a lényeg, ha pótolsz is, mindig előtte szoptass, hogy megadd az esélyt arra, hogy beinduljon
2015. szept. 4. 11:58
3/22 anonim válasza:
nekem 2 hónapig kellett szaporítani, mire rendesen lett tejem, mert tejlázzal indítottam plusz nem tudott a babám szopizni, és mindkettőnknek meg kellett tanulni hogy is megy ez.
Melyik bimbó védőket próbáltad? nagyon nem mindegy a márka és a méret. Avent, Tommy, egyik se vált be. Csak is a Medelát ajánlom.
A mothermilk plus tabletta nem olcsó, de megéri szedni. És sok sok szénhidrát: kalács, pizza, és minden szopi előtt után 3-3 dl víz...és ami szintén nagyon fontos, a fejés...enélkül nem lehet...legalább napi kétszer a szaporító 7-5-3-1 módszer...melós az egész, tudom, de hidd el, rengeteg pénzt, energiát, időt spórolsz meg vele...az élményről nem is beszléve :)
2015. szept. 4. 12:13
4/22 anonim válasza:
ja, és egyik sem hoz egyik percről a másikra eredményt...a fejés is legalább 2-3 nap, mire megnöveli kicsit a tejed...mindig szopizzon először a baba...szerezz egy mérleget...mérd mennyit szopott...és csak annyi tápszert keverj neki amennyi feltétlen szükséges..
az én babám így evett:
1. hetesen csak tápszer (persze próbáltam mellre tenni)
2. hetesen csak tápszer
3. hetesen 10 mili + 50 ml tápszer
4. hetesen 20 mili + 40 mili tápszer
5. hetesen 30 mili.
stb...és így ment a 8 hét környékére már csak anyatejes volt, és 1 éves koráig tudott szopizni. Utána is csak azért nem mert megunta :)
2015. szept. 4. 12:15
5/22 anonim válasza:
Nekem is nagyon kevés volt a tejem, hiába próbáltak a nővérek is segíteni,de nem tudott szopni,bimbóvédővel szopott,de hiába szoptattam rengeteget nem lett több tejem, másfél órás szoptatás alatt 15ml-t szívott. ittam a teát mindent kipróbáltam de hiába, két hónpos korától szopni sem akart már így 2,5-3óránként fejtem, de 15-20ml-nél nem tudtam többet. Akkor hagytam abba a fejést mikor egy napi fejéssel nem jött össze 50ml sem.
2015. szept. 4. 12:20
6/22 anonim válasza:
Szintén császáros voltam. Nekem azt ajánlották a csecsemősök, hogy tegyem cicire a babát, hagyjam kb. 15 percet, ezalatt piszkáljam, hogy nem aludjon el, hanem dolgozzon. Majd ha ez megvan, a baba már em kér, akkor fogjam meg a mellszívót, és 5-10 percig pumpáljam szépen azt a cicit, amelyikből evett. Következő etetésnél ugyanezt a másik cicivel. A 3. napon lövellt be a tejem a császár ellenére, most 2 hónapos a pici, és azóta is rengeteg van. Próbáld így pár napig, hátha segít :)
2015. szept. 4. 12:21
7/22 anonim válasza:
Szerintem ebből már nem lesz semmi.
2015. szept. 4. 12:29
8/22 anonim válasza:
Tedd cicire sokat a babát, mert az ingertől jobban megindul a tej. Persze azért nem akar szopizni, mert nem jön belőle semmit, akkor minek dolgozzon vele. Ezért próbáld meg fejni is minél sűrűbben.
2015. szept. 4. 12:37
9/22 anonim válasza:
Ha szeretnél szoptatni, keress szoptatási tanácsadót, vagy vedd fel a kapcsolatot a lll.hu-val.
2015. szept. 4. 12:39
10/22 anonim válasza:
Próbáld sokszor cicire tenni és fejni. Bár én max még 2 hétig csinálnám ha nincs változás abahagynám ha növekszik akkor folytatnám. Ha nem lövell be sokat nem tudsz tenni.
Amúgy ez nem a császártól függ, 2x császároztak este másnap reggelre ömlött a tejem, etetés után plussz fejnem kellett mert annyira fájt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!