Mit csináljak, hogy legyen tejem?
6 napja szültem. A kórházban kb. 4. napra lett némi tejem (max. 10-15-öket szopott, napi kétszer-háromszor sikerült) Mellette persze adtak neki pótlást. Tegnap este jöttünk haza. Azóta már 3x mellre tettem, mikor éhes volt, de soha nem jött belőle semmi, úgyhogy adtunk neki tápszert.
Iszom a laktoherb teát szülés óta. Van esély rá, hogy valaha is lesz tejem? Anyának és nagymamámnak sem volt. Meddig normális, hogy nem indul el rendesen?
Keveset van a kicsi mellen. Még csak 6 napos, gyenge, hamar fárad, és ha pótlást kap, azért még dolgoznia sem kell. Az első két hétben nekem kétóránként kellett mellre tennem, de lett is tej. A szoptatós tea jó, de ha nem éri elég inger a melledet, akkor önmagában kevés. Ha szaporítani akarsz, akkor fejj minden szopi után, és add neki azt. Szoptass két mellből, csak arra figyelj, a következő szopinál azt a mellet kapja először, amelyiket az előzőnél utoljára, így kiszívja a hátsó tejet is teljesen.
Kitartás, ahogy nő a kicsi, úgy lesz egyre ügyesebb, és hatékonyabb!
De ne a pótláshoz nyúlj először, mert akkor a szervezeted azt fogja hinni, hogy elég ez a tejmennyiség.
ҝ
Csak attól félek, hogy nincs is igazán tejem. A hasam sem görcsölt, amikor szopizott, meg a mellem sem feszül... Ő is nehezen tud szopizni, mellbimbóvédővel tudunk csak, mert nem tudja a cicit sem bekapni rendesen.
Minden alkalommal mellre teszem, amit szívogat is vagy 10 percig, de nem jön belőle semmi, és aztán már ellök magától.
Mennyi a max. idő, amire mindenképpen beindulna?
Én is azt mondom, hogy tedd mellre minél többször! Én a kórházban is baba-mama szobában voltam és az első héten óránként-másfél óránként cicizett a kis manóm. Minél többször éri inger a melled, annál több tejcsid lesz. Ez a legfontosabb.
Rengeteg folyadékot igyál, egyél normálisan, kiegyensúlyozottan és ne parázz a tejcsi miatt!Tudom, könnyű ezt mondani, de nekem vészesen apad a tejem, ha idegesebb vagyok az átlagosnál. Nekem még jó volt az alkoholmentes sör és a görögszénamag tea. Próbáld ki!
3 hónapos kiscsaj anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!