Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak, hogy mindkét...

Mit csináljak, hogy mindkét cicimben legyen elég tejcsi?

Figyelt kérdés

Az egyik cicimben a tej elég neki,a másikban viszont nagyon kevés.Erre mindig rátáplálok.Próbáltam szopi után fejni,de semmi eredménye a kicsi mindet kiszívja,persze nagy ordítások mellett mert nehezen jön neki és kevés is.

Próbáltam azt is,hogy amikor kicsit anyás ráteszem a keveset adó cicire,de eddig ez sem hatott.Vagy én vagyok türelmetlen és lassan az is beindul?2 hetes a babám.Esetleg tudnátok tanácsokat adni?

2011. febr. 5. 20:55
 1/8 xStefix ***** válasza:
Mit értesz azon, hogy rátáplálsz?
2011. febr. 5. 20:56
 2/8 A kérdező kommentje:
Ha a kevesebb tejcsit adó mellemből eszik akkor tápszerrel pótolom ki neki.
2011. febr. 5. 21:01
 3/8 anonim válasza:
az elején nekem is így volt aztán pár hét múlva kiegyenlítődött. sokat pihenj, legyél testközelben a babáddal, sokat szoptasd, akár mindkét melledből is, de mindig azzal a mellel kezd, amelyikkel az előző szoptatást befejezted.én hat hétig fejtem is minden szoptatás után (bár nagyon fájt),azzal is lehet stimulálni. Moremilk tablettát is szedtem pár napig. a lényeg, hogy bízz benne, hogy menni fog, és ne idegeskedj!!!!
2011. febr. 5. 22:12
 4/8 anonim ***** válasza:
Azzal rontod el a dolgokat, hogy túlaggódod magad és tápszerhez nyúlsz. Ne légy bizonytalan, hisz nőn vagy, és a mell elsődleges feladata a szoptatás, a baba táplálása. Ne műkaját tömj a gyerekedbe. Ősöktől fogva működik a szoptatás, nálad is fog menni. Azoknak nincs teje, akik kétségbe esnek, vagy nem is akarnak szoptatni - tudat alatt. Te akarsz? Akkor szoptass! Hajrá!
2011. febr. 6. 10:24
 5/8 anonim ***** válasza:
Te jó isten! 2 melled van és ha 1 nem elég, akkor tápszert adsz neki? Miért nem teszed rá a másik melledre. Nekem is 2 mellből eszik. Annál több tejed lesz,de ha tápszerezed és nem szoptatod attól nem lesz több a tej, plusz még azt is elérheted,hogy nem akar majd szopni. 3 hónapos koráig meg lehet zavarni a cumival (cumizavar) és akkor nem akarja elfogadni a mellett. Én is így jártam csak én köménymagos teát adtam neki cumisüvegből. Alig tudtam megszoptatni. Visszaállt a tej termelődése, alig volt. Fejnem kellett, ha nekiállsz etetés után fejni mindig, akkor kb. 1 hét kell hozzá, amire átáll a szervezeted. Tökre be lehet folyásolni. Nekem is fejés előtt abban a cicben,amiből ennie kellett 70 ml volt, amiből 3 órája evett, abban csak 35 ml. Ez nagyon kevés. Ekkor kezdtem el 2 mellből szoptatni és utána normálisan fejni. Érdemes szopi után 10-15 perccel fejni,mert akkor újra beindul a tejleadó reflex és úgy sokkal könnyebb. Volt,amikor úgy éreztem,hogy 3 óra alatt semmit nem termelt egyik mellem sem és mégis hízott. Most 6 hónapos és most megint fejnem kellett,mert jött a 2 szemfoga (első fogacskák) és nem akart enni. Több,mint 1 hétig csinálta és úgy visszállt a tejem,hogy este megszoptattam, éjjel nem szopott ,de reggelre nem éreztem még csak nehezebbnek sem. Ekkor kezdtem el megint fejni. Ha 1 mell elég neki, akkor is fejd ki a másikat és tudni fogja a szervezeted,hogy több tej kell és akkor biztosan nem kell tápszer.
2011. febr. 6. 17:15
 6/8 xStefix ***** válasza:

Jaj, dehát akkor tedd át a másik melledre is, nyu!

Egyetértek az utolós anyukával, ez így nagyon nem jó módszer... :( Azért van két mellünk, hogy ha egy nem elég, akkor kell a másik!

A tápszert és főleg az üveget rakd el nyugodtan és csak szoptass. Ilyen esetben biztosan ki merem mondani, hogy teljesen feleslegesen pótolsz!

(És gondolom onnan származik ez a rossz gyakorlat, mert valaki azt mondta neked, hogy "egy mellnek mindenképp elégnek kell lennie"... :-S)

2011. febr. 6. 18:44
 7/8 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem meg nem feltétlenül van igaza itt mindenkinek.

Nekem úgy volt jó a tejci, ha egyszerre csak 1 mellből evett, és akkor annak volt 6-8 órája. Amikor ez megbomlott, utána szenvedtünk nagyon sokat, sosem volt elég, mert egyikben sem volt elegendő.

Az is lehet ám, hogy a melleddel van valami, ami miatt nem tud elegendő tejet termelni.

És hülyeség, hogy az szoptat, aki akar... Velem 1 hetet szenvedett az anyukám, nagyon le is fogytam, mert nem jött semmi. A tesómnak sem volt sokkal több, de ő szoptató fanatikus volt, melynek eredménye: igaz, szopizott 8 hónapig, egész éjszaka cicizett szinte, mert sosem lakott jól, de tesóm nem adott neki tápit, mert az nem jó.

Én nem voltam ennyire elkötelezett, mégis már a kórházból úgy jöttünk ki, hogy egy ciciből 100at evett. Ez sokáig nőtt is, viszont mikor apadni akart, akkor apadt. Hiába ittam, meg ettem amit kell...

2011. febr. 6. 22:44
 8/8 xStefix ***** válasza:
100%

Most motiváljuk az anyukát vagy inkább húzzuk le?

Nyilván nem mindenkinek van igaza, sőt, lehet, hogy senkinek, de remélem, senki sem vár itt garanciás választ! Nem tudjuk a pontos háttértörténetet, de abból, amit az anyuka leírt, logikusak a következtetések.

Arról nem beszélve, hogy mindig könnyebb azt mondani, hogy egyszerűen nem megy vagy külső oka van a dolognak. Szerintem a válaszadók azt (is) szerették volna ezzel szemben jelezni, hogy de igen, sokszor valóban tudható az ok és lehet ellene tenni!

Kérdező, ha komoly aggodalmaid vannak a problémáddal kapcsolatban, akkor mindenképp keress meg egy szoptatási tanácsadót. Itt egyikünk sem az, csupán (többé-kevésbé) tapasztalt anyukák vagyunk.

De részemről megvan az ok, amiért azt írtam, amit.

2011. febr. 7. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!