Mit csináljak, hogy mindkét cicimben legyen elég tejcsi?
Az egyik cicimben a tej elég neki,a másikban viszont nagyon kevés.Erre mindig rátáplálok.Próbáltam szopi után fejni,de semmi eredménye a kicsi mindet kiszívja,persze nagy ordítások mellett mert nehezen jön neki és kevés is.
Próbáltam azt is,hogy amikor kicsit anyás ráteszem a keveset adó cicire,de eddig ez sem hatott.Vagy én vagyok türelmetlen és lassan az is beindul?2 hetes a babám.Esetleg tudnátok tanácsokat adni?
Jaj, dehát akkor tedd át a másik melledre is, nyu!
Egyetértek az utolós anyukával, ez így nagyon nem jó módszer... :( Azért van két mellünk, hogy ha egy nem elég, akkor kell a másik!
A tápszert és főleg az üveget rakd el nyugodtan és csak szoptass. Ilyen esetben biztosan ki merem mondani, hogy teljesen feleslegesen pótolsz!
(És gondolom onnan származik ez a rossz gyakorlat, mert valaki azt mondta neked, hogy "egy mellnek mindenképp elégnek kell lennie"... :-S)
Szerintem meg nem feltétlenül van igaza itt mindenkinek.
Nekem úgy volt jó a tejci, ha egyszerre csak 1 mellből evett, és akkor annak volt 6-8 órája. Amikor ez megbomlott, utána szenvedtünk nagyon sokat, sosem volt elég, mert egyikben sem volt elegendő.
Az is lehet ám, hogy a melleddel van valami, ami miatt nem tud elegendő tejet termelni.
És hülyeség, hogy az szoptat, aki akar... Velem 1 hetet szenvedett az anyukám, nagyon le is fogytam, mert nem jött semmi. A tesómnak sem volt sokkal több, de ő szoptató fanatikus volt, melynek eredménye: igaz, szopizott 8 hónapig, egész éjszaka cicizett szinte, mert sosem lakott jól, de tesóm nem adott neki tápit, mert az nem jó.
Én nem voltam ennyire elkötelezett, mégis már a kórházból úgy jöttünk ki, hogy egy ciciből 100at evett. Ez sokáig nőtt is, viszont mikor apadni akart, akkor apadt. Hiába ittam, meg ettem amit kell...
Most motiváljuk az anyukát vagy inkább húzzuk le?
Nyilván nem mindenkinek van igaza, sőt, lehet, hogy senkinek, de remélem, senki sem vár itt garanciás választ! Nem tudjuk a pontos háttértörténetet, de abból, amit az anyuka leírt, logikusak a következtetések.
Arról nem beszélve, hogy mindig könnyebb azt mondani, hogy egyszerűen nem megy vagy külső oka van a dolognak. Szerintem a válaszadók azt (is) szerették volna ezzel szemben jelezni, hogy de igen, sokszor valóban tudható az ok és lehet ellene tenni!
Kérdező, ha komoly aggodalmaid vannak a problémáddal kapcsolatban, akkor mindenképp keress meg egy szoptatási tanácsadót. Itt egyikünk sem az, csupán (többé-kevésbé) tapasztalt anyukák vagyunk.
De részemről megvan az ok, amiért azt írtam, amit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!