Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Most este szopizott kétszer...

Most este szopizott kétszer egy órát, ahogy beteszem az ágyába már ki is nyílik a kis csipája és sír, mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

Már teljesen idegbeteg vok ,tőle hogy nem tom mi a baja!

Jó még csak 3 hetesek vagyunk,de akkor is szörnyü hogy nem tudom mi a baja!!Tudom nem szabadna idgeskedni!

Segítsetek,adjatok jó tanácsot ,de gondolom nem csak én vok ebben a helyzetben ,meg nem én vok az első sem az utolsó!!

2008. szept. 5. 21:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem éhes,amit könnyen ellenőrizhetsz ha leméred,hogy mennyit evett,akkor nyűgös.Nekem is ilyen,ha nem tud elaludni.Mintha enni akarna mert éhes,de nem is eszik,csak sír.Ilyenkor nem csak felkapom,hanem felfogom és ringatom,magamhoz ölelem,hogy érezze az anya közelségét.2 perc és el is alszik a karomba.Ez nem jelenti azt hogy mindig így altasd el.Csak ha annyira fáradt,hogy egyedül nem tud elaludni.Nekem kb.hetente egyszer van ilyen,egyébként csak vacsi után beteszem a kiságyba,gagyarászik egy fél órát és elalszik.Nem kell kézben altatni.A türelem nagyon fontos.
2008. szept. 5. 22:13
 12/19 A kérdező kommentje:

Nagyon nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ ,sok sok jót irtatok!!

És annak a válaszolónak köszike a választ aki azt irta hogyí biztos jó a tejem megnyugtatott!!!

2008. szept. 5. 22:17
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

nálunk is ez a helyzet, pedig már 2 hónaposak leszünk.

én ugy tapasztalom, hogy nem eszik eleget és újból szopizni kell.

felveszem egy kicsit még szopizik és aztán nyugodtan lerakom.

kitartás!

2008. szept. 6. 09:39
 14/19 anonim ***** válasza:
53%

Hát pedig sajnos van olyan, hogy nem elég a tej!!! És nem dől össze a világ, ha hozzá kell táplálni tápszerrel! Inkább legyen idegbeteg az anyuka is meg a gyerme is??? Mert ma már akkora feneket kerítenek a szoptatásnak, hogy az őrület! Persze, az anyatej a legjobb, de ha nem elég, még mindig jobb a tápszer, mint az éhes baba!!!!! Arra meg, hogy egy 2 éves gyerek mindig szopik, inkább nem is mondok semmit. Ez sem normális. Csak a bizonytalan anyuka megnyugtatására való. Nem csak akkor szeret egy gyermek, ha kap cicit... Nem kéne preferálni az évekig való szoptatást, az sem jó!

Magatokhoz pedig ne tedd be az ágyba!! Most lehet, hogy kényelmesebb megoldásnak tűnik, de később nem fog a saját ágyában/szobájában megmaradni! Arról nem beszélve, hogy a házaséletnek sem hinném, hogy hosszú távon jót tesz... Nem véletlenül találták ki a gyerekszobát és a kiságyat. A hálószoba az apukájé és az anyukájé! Meg lehet másképp is vígasztani egy gyermeket!!!

Kérj tanácsot a védőnődtől, vagy a gerekorvostól! Könnyen lehet, hogy nem lakik jól az anyatejjel. És ez NEM tragédia!!!

2008. szept. 6. 10:44
 15/19 A kérdező kommentje:

Igen jobb a tápszer mint az éhes baba,lehet!!

de nem nekem a párom hallani sem akar a tápszerről!!

Amit meg tudok érteni!

Inkább anyatej gyüjtő állomásra megyünk igazi tejért!!

Annyi az egész hogy enni kell jókat, meg sok folyadékot kell inni és lesz tej!!!

2008. szept. 6. 21:01
 16/19 anonim ***** válasza:
42%
Nem mindenkinek van sok teje, hiába iszik, eszik eleget és megfelelőt.
2008. szept. 10. 11:20
 17/19 bendzso ***** válasza:

szeirntem ne aggódd túl a dolgot! egy picit képzeld magad a helyébe: amióta megfogant, örökké kapta a kaját (mégha nem is így fogta fel), örökké mozgásban volt, ringatózott, egyenlő hőmérsékleten. nme néma csandben volt, hanme hallotta minden szívdobbanásodat. most furi lehet neki ez a csend, a szakszosan "osztott" kaja. ráadásul még nme tud szopizni (kb három hónapos korukra lesznek profik ebben a kérdésben). és most tényleg nem is biztos, h éhes, egyszerűen csak hiányzol neki, nem érti a helyzetét. szopi közben érzi az illatod, hallja a szívverésedet, az ismerős lüktetést, ez megnyugtatja. az én két gyerekemen tapasztalva, de főleg az elsőn (amikor még én is csak tanulétam, h milyen is egy újszülött) sokszor az bizonyosodott be,h inkább én hiányzom neki, mint bármi más. ezt bizonyította a mérleg is, szóval ahhoz a javslathoz, h bérlej egy mérleget, én is csak csatlakozni tudok! azért én javasolnám a szélcsövet is, emrt az én nagy fiam sem "rángatózott", de bizony szeles volt! én egy tanácsot fogadtam meg ezzel kapcsoltaban, amikor azt m ondta a doktor nénim: szeresd a kisbabád és, ha úgy érzed, h fel kell venni vedd fel, ha meg kell szoptatni szoptasd meg! hidd el, h ki fog alakulni az élet! és így is lett :))) pedig az elején, fúúú, nálunk is voltak másfél kétórás szopási maratonok :)

sok sikert és örömet a babádhoz és figyeld őt, meg fogja mondani,h mi a baj :)

2008. szept. 10. 21:47
 18/19 bendzso ***** válasza:
amúgy szerintem semmi gáz nincs abban, ha magatok mellé veszed a gyereket az ágyban. nálunk is elő fordult, pláne az első gyereknél az elején, h jártányi erőm nem volt éjjszakat századszor felkelni, szóval magam mellé vettem, bealudtam és arra ébredtem, h éppen kiszolgálja magát a kismeber. három éves és a saját ágyában alszik. csak hajnalban jelenik meg. a kistesó, másfél éves. na ő jobb szeret velünk aludni, ő nem hajnalban érkezik, hanem az éjjszaka közepén. és nem tesznek rosszat a házas életnek sem... viszont annyira rövid ideig ilyen picik, és annyira rövid ideig van szükségük arra,h ha rosszat álmodnak, mi vígasztaljuk meg őket. annyira rövid ideig bújhatunk hozzájuk, élvezhetjük piciny kis babácskáinkat igazán a mieinknek. mi boldogan bújunk hozzájuk, hallgatjuk a kis szuszogásukat. csináltattunk egy 180*200-as ágyat és még kénylemsen elférünk, ha esetleg egy éjjszaka latt mindkét gyerek megjelenik :) higgyétek el, nincs olyan 18 éves, aki a szülei mellett szeretne aludni... :)))
2008. szept. 10. 21:53
 19/19 anonim ***** válasza:
Nem lehet hogy melege van es azert sir? Nalunk meg par het mig megszuletik a baba de a szulok imadjak meselni a sajat anyasaguk elso pillanatait es nekem anyu ezt mondta megetetett mar majdnem aludtam letett bogtem mire kiokoskodtak hogy szelloztetnek egyet es durmoltam is. Most hogy kicsit huvosebb lett egy probat meger.
2008. szept. 11. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!