Hogy szoktattad le 1 év alatti babádat a szoptatásról?
közös megegyezéssel. nekem se esett jól már, és nekik sem.
a sztori: kijött 5 hónaposan foguk, 4-4 foguk, ők sem nagyon akartak tovább szopni és nekem is nagyon fájt, hogy harapnak. valahogy pár nap alatt abbahagyták.
de egyénként rájuk bíztam volna később is, amikor megunják (hacsak nem 3 évesek már).
te miért akarod leszoktatni?
Akkor az egy szopisztrájk lehetett a foguk miatt.
En is úgy tervezem hogy egy ilyen szopisztrájknál le is valasztom a fiam. Most 4 hós, sose szerettem a szoptatást, bár úgy terveztem 6 hónapos koráig kapni fog mert a legjobbat akarom neki csak ràjöttem hogy attól még hogy elkezdem akkor a kóstoltatást, nem fogom tudni leválasztani hogy akkor holnaptól nem kap. De nekem mar most terhes az egesz dolog, kalimpal, tekereg szopi közt, folyamatosan neg kell szakitani a szopikat mert fuldoklik meg levegőt nyel stb. Na meg nagyon szeretném már visszakapni a testemet, na szóval kezd elegem lenni. Most is csak cicin alszik el, cumisüvegből etetés nem jó neki, óránként szoptatom nappal (este átalussza hála Istennek). Szóval 8 hósan jó lenne ha vagy leválasztódna vagy én választanám el. Csak félek h nagyon morci lesz, azt szeretnèm tudni mennyi idő lehet míg nem hisztizik majd a ciciért, ki hogy csinálta.
(Negatív kommentet köszönöm NEM kérek.)
én se szerettem először szoptatni (első vagyok), így végül is a fogakkal pont 6 hónapig ment, de mondjuk nekem a kettő miatt kevés is volt már nagyon.
szerintem ahhoz el kell jutnod addig, hogy tudd, te hogyan szeretnéd, és mi válik be, mennyire függő a baba :)
Egy ilyen kicsi babával még megbeszélni nem lehet a dolgot, és igen, nagyon morci lesz. Ha Neked annyira terhes már a szoptatás, hogy smemiképpen sem akarod folytatni, és nem lehet meggyőzni arról, hogy vállald még egy kis ideig legalább a baba érdekében, akkor meg kell erősítened magad, és elvenni tőle sírások árán is. Mivel még olyan pici, hogy nem jutottatok el a dackorszakba, nem vagy hozzászokva az "akarom-sírásokhoz", nagyon nehéz lesz.
Próbálhatod fokozatosan csökkenteni a szopik számát, az valószínűleg jobb mindkettőtöknek, mint egyik napról a másikra abbahagyni.
Arra viszont készülj fel, hogy ha a melleidet vissza is kapod a leválasztás után, a baba kompenzálni fog, nem biztos, hogy a cumi elég lesz, sőt. Lehet, hogy sokkal többet igényli majd azt, hogy karban legyen, stb. Gondold át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!