Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi lehet a gond? Eddig nagyon...

Mi lehet a gond? Eddig nagyon szépen szopizó,6 hetes babám 2 napja elkezdett furcsán enni.

Figyelt kérdés

Eddig sem volt baj azzal, hogy kiszopizza magának a mennyiséget, sőt, le kellett venni kb. fél óra után, mert 160 milliket evett hirtelen. De 2 napja elkezd egy idő után sírni a cicin, eltávolodik tőle, tekereg, utána meg mohón elkezd enni megint. Talán nagyon dől a tej a szájába és tele lesz a hasa egy idő után? Kb 5 percenként büfiztetem, de nem mindig oldódik meg a helyzet. Amikor átrakom a másik mellemre, egy ideig ott is eszik rendesen, utána megint sír, hisztizik fél percenként és utána megint mohón visszatalál a cicimre.

Mit tehetnék, hogy segítsek neki? Nagyon rossz így szoptatni. Éjszaka nem mindig ilyen a szoptatás, inkább nappal.

Kérlek benneteket gyakorló anyukák, segítsetek! előre is köszönöm:)

2010. márc. 6. 20:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem szokott köhögni? Lehet, hogy félrenyeli.

Nem jó, ha túl gyorsan eszik a pici.

2010. márc. 6. 20:43
 2/13 A kérdező kommentje:
Nem köhög, tudom, hogy nem jó, ha gyorsan eszik, de mit lehetne ellene tenni?
2010. márc. 6. 20:45
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagyon dől a tejed, akkor célszerű fejni szopi elött, és akkor nem fogja zavarni a babádat. Nekem is még mindíg előjön ez a "probléma", de fejem kicsit és akkor már sokkal jobb. Szegény babám néha alig kap levegőt ahogy szopik, elveszi a kis arcát és csorog végig rajta a tej. Ha meg hisztizik fél percenként az csak a büfitől lehet, addig ne tedd vissza,míg nem büfizett legalább egyet. Ha hasra fekteted, hamarabb jön a büfi, mintha a válladra tennéd.

5 hónapos baba anyukája

2010. márc. 6. 20:49
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Böfiztesd meg közben. Enne szegényke, csak zavarja a levegő. Éjszaka azért nincs ez a probléma (vagy nem annyira), mert akkor félálomban van, úgy kevésbé nyel levegőt.

Azt nem értem, hogy miért kellett "levenni" azért mert 160-at evett? Egyáltalán honnan tudod hogy annyi millilitert evett? (Ha mérted, akkor az gramm, nem ugyanaz...) De nem is számít. Egyen csak annyit, amennyit kér, nem lesz baja tőle, a babák még tudják mennyi kell nekik...

2010. márc. 6. 21:01
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém is ezt csinálja mostanában (3 hónapos). Szerintem a hasa fáj. A lábát nem húzogatja?
2010. márc. 6. 23:05
 6/13 A kérdező kommentje:

Kedves 3. válaszoló. Sajnos nála nem működik az igény szerinti szoptatás, mert amikor úgy szoptattam szopik után naponta többször sugárban kijött belőle (nem csak böfizgetett). Ő igenis túlette magát. Több orvost is megkérdeztünk, -mert nagyon ijesztő volt-, hogy mit tegyünk.

A mennyiséggel, meg a súlygyarapodással nincs gond, sőt, még túlzottan is sokat fejlődött, de amióta nem hagyom vég nélkül szopizni, legalább nem jön vissza az a rengeteg tej, meg néha alszik is, nem csak tekereg állandóan a rengeteg emésztetlen tejtől.

Köszönöm szépen a válaszokat, megpróbálok előtte fejni egy kicsit és sokszor büfiztetni közben. Minden jót Nektek

2010. márc. 7. 07:18
 7/13 A kérdező kommentje:
Kedves 23:05-ös: De igen, húzogatja a lábait. Nem csak mi küzdünk ezzel? Először megijedtem nagyon, hogy mitől lehet, sőt még azt is gondoltam, hogy nem kell neki a tejem...és nem fogja megenni így a mennyiségét...Ezért mértük le néha, tudom, hogy a 160 gramm nem pont 160 milli, de azért van köze hozzá, és rengeteg 20 perc, fél óra alatt egy 6 hetes babának. Remélem ezekkel a "trükkökkel" mihamarabb megoldódik a probléma:)
2010. márc. 7. 07:23
 8/13 anonim ***** válasza:
35%
Nálunk is ilyen volt a helyzet, csak mi orditottunk is néha a cicin. Én akkor teát adtam neki, cumisüvegből. Szomjas lehetett, mert azóta megoldódott minden probléma. Hetente 30-40 dekát hízott, és hizik jelenleg is.
2010. márc. 7. 07:38
 9/13 anonim ***** válasza:
53%
Szia!!! Az én babóm is 6 hetes....ő is csinál ilyeneket..ha Fáj a pocija..lehet hogy ez a gond.
2010. márc. 7. 07:52
 10/13 anonim ***** válasza:
34%
Előző vagyok..figyeld meg hogy kb. mikor csinálja ezt délután ...délelőtt ,este???és ha ez rendszeres próbáld meg megelőzni egy kis maszírozással kaja előtt..teával,esetleg egy kicsit drasztikusabb...espumisan vagy infacol...persze csak akkor ha tuti hogy a hasa fáj...kitartás
2010. márc. 7. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!