Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Elapadt volna a tejem? Ugye...

Elapadt volna a tejem? Ugye nem? Csak átmenet? MÉg csak 6 hetes a babám.

Figyelt kérdés
4 nappal ezelőtt mintha pecsételve véreztem volna. De nem erős menszi.Megjött a doki szerint. 6 hetes a babám. Csak anyatejes. És eddig rengeteg tejem volt. egyik napról a másikra pedig kevés. Annyira, h pótolnom kell a fagyasztott tejből. Tényleg elapadhat a tejem? Rettegek tőle. Tapasztaltatok hasnolót?
2010. márc. 5. 08:52
 1/7 anonim ***** válasza:
56%
Nem fog elapadni! A mensi befolyásolhatja a mennyiséget és az ízét is. Lehet, hogy a babádnak most nem ízlik annyira. emellett 6 hetes kor körül van egy fejlődési ugrás is, ilyenkor a babák több tejet igényelnek. Hogy több termelődjön, sűrűbben kell mellre rakni a babát, így a szervezetjelzést kap, hogy többet termeljen. Viszont ha mindig kiegészíted a szopikat pótlással, a bab nem lesz hamarabb éhes, nem akar sűrűbben szopni, így nem lesz több tej se... ördögi kör. Legyél nyugodt, pihenj, igyál sokat, szoptatások előtt legalább 15 percet pihenj, és nem sokára több lesz ismét a tej! A mell keménysége nincs összefüggésben azzal, mennyi van benne, hisz a tej nagy része szoptatás közben termelődik :)
2010. márc. 5. 09:00
 2/7 anonim ***** válasza:
56%
ilyen idős korában nekem is kevesebb volt,a kicsim meg folyton evett volna.adtam én is fagyasztottat.aztán helyre állt a rend,most már van annyi,ami neki elég.
2010. márc. 5. 09:09
 3/7 A kérdező kommentje:

köszönöm lányok!

amúgy azért pótolok, mert nem tudom egész egyszerűen kielégíteni az igényét és sir.pótlás után alszik, pihen és nem sir

2010. márc. 5. 09:11
 4/7 anonim ***** válasza:
56%
Próbáltad 2 mellből szoptatni? Úgy is hamar lenne több tejed... minél több inger éri, annál hamarabb lesz több...
2010. márc. 5. 09:15
 5/7 A kérdező kommentje:
persze két mellből szoptatok.eddig egy is elég volt. már 2 sem.
2010. márc. 5. 09:17
 6/7 xStefix ***** válasza:
100%

Még így is szoptasd őt gyakrabban, amikor és amennyit csak igényli! A pótlás utáni nemsírás biztosan megnyugtat téged is, de tudd, hogy ez a megoldás csak rövid távon "jó" (vagyis csak annak tűnik). Ha nem tudod visszavenni a pótlást, később egyre több kell majd és egyre kevesebb tejed lesz. Ahogy írták előttem, ördögi kör.. Néhány napig ki kell tartani, neked is és a babádnak is, hogy utána újra rendeződjön a dolog. Hogy hosszú távon is jó legyen, ahhoz át kell vészelni az ilyen átmeneti nyűgösködéseket.

A másik pedig, a sok folyadék, főleg, ha megjött a menszid! Gondolj bele, a babád is egyre nagyobb mennyiségű tejet igényel és a mesi alatt is megnő a folyadékszükséglet, hogy el tudjon távozni, aminek el kell. Te tudod, mennyit iszol egy nap, de számolj ezzel a plusszal! És javaslom, hogy igyál/egyél vérképző táplálékokat is: jó hatású bármilyen vörös színű étel (vörös lencse, piros szőlő, vörös káposzta, cékla!, vörös húsok stb.); a vas pótlásában pedig a bab, a spenót és a sóska is segíthet.

2010. márc. 5. 11:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem is kevesebb, amikor megjön. De csak pár napig. Ilyenkor felkel és éjjel is szopizik, és 2-3 nap múlva megint több lesz a tejcsi. Szoptass sokszor, az a legjobb. Sok sikert!!
2010. márc. 6. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!