Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Most akkor fejjek vagy ne?

Most akkor fejjek vagy ne?

Figyelt kérdés
Hétfőn született a lányom császárral. Egyből próbáltam szoptatni, és valamennyire sikerült is, elég sok előtejem volt. Mellszívóval segítettem a kórházban a tejtermelést, és a harmadik napon szépen be is lövellt. A gondom az, hogy rengeteg a tejem, ami nyilván jó, de a babám a töredékét nem eszi meg. A fejéssel kapcsolatban viszont tök ellentétes véleményeket hallottam. Van, aki azt mondja, fejjek, mert begyullad a mellem, ha mindig bent marad a tej. Mások szerint viszont a fejéstol csak még több tejem lesz, és nem kell, mert beáll magától a kereslet-kinalat. Viszont majd felrobbannak a melleim... Szóval mi az igazság? Fejjek vagy ne?
2015. júl. 10. 23:21
 1/8 anonim ***** válasza:
fejjél
2015. júl. 10. 23:50
 2/8 anonim ***** válasza:

fejjél. a kereslet-kínálat beáll ugyan, de nem pár nap alatt. és a babád most naponta többet fog szopizni, lehet 2 hét múlva már 100ml-eket fog enni. hihetetlen mennyire nő az igény az első napokban :)

2-3 hétig fontos, hogy fejjél, mert még a szervezetednek ez nagyon új dolog, borzasztóan megterheli, be fog gyulladni ha feszül és fáj.

na meg az, hogy most sok egy 4 napos babánál, közel se biztos, hogy az lesz mondjuk szerdán :D

2015. júl. 11. 00:18
 3/8 anonim ***** válasza:
Mindenképpen fejjél, ha van felesleg, segíthetsz vele más anyukáknak, akiknek nincs tejük, szép gesztus felajánlani :)
2015. júl. 11. 01:59
 4/8 anonim ***** válasza:
Annyit mindenképpen fejjél, hogy ne feszüljön, ne alakulhassanak ki csomók. Viszont ha nem szeretnéd a tejmennyiséget növelni, ne fejd ki az utolsó cseppig a tejet.
2015. júl. 11. 07:58
 5/8 anonim ***** válasza:
Mindenképpen fejj le annyit, hogy megkönnyebbüljön a melled és ne feszüljön, de ne ürítsd ki teljesen. Nekem ez bejött, már a kórházban kellett fejnem, és ott is ezt tanácsolták.
2015. júl. 11. 08:50
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor szerintem megprobalom az arany középutat, hogy annyit fejek csak, hogy ne durranjak szét. Így akkor nem gyullad be, ugye? Teljesen egyébként kb. esélytelen kifejni, ha egy órát pumpalok, akkor is jön még mindig.
2015. júl. 11. 09:56
 7/8 LadyLoss ***** válasza:
Az első 2 hétben én is fejtem minden szoptatás után, mert sok maradt még a mellemben, és amit lefejtem lefagyasztottam. Jól jöhet még később. Aztán már csak annyit fejtem, hogy megkönnyebbüljön kicsit a mellem. Ne feszüljön ne fájjon. Szép lassan pár hét alatt el tudtam hagyni a fejést, és beállt a kereslet-kínálat. Már nem kemények a melleim, nem csöpög belőlük a tej pár óra múltán, puhák lettek, és már nem fájnak, de ettől függetlenül átszűrődik rajtuk a tej. Bőven van tejem, a lányom szabályozza mikor mennyit eszik. Már nem csomósodik be a mellem, de ha valahol érzem hogy keményedik, akkor úgy szoptatok, hogy a baba álla a csomó felé nézzen. Ő ki tudja szopni a bekeményedő részről a tejet, így nem gyullad be.
2015. júl. 11. 18:29
 8/8 anonim ***** válasza:
Fejjél mindenképp. Ha nem így teszel tejláad is lehet. Szoptass és ha eleget evett fejd le a többit. Nem kell sietni sehova, én is 1 hónapig fejtem folyton mire beállt a kereslet-kínálat engem nem zavart a fejés legalább elteheted a fagyóba tartaléknak.
2015. júl. 11. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!