Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szopiprobléma. Fejjek vagy ne?

Szopiprobléma. Fejjek vagy ne?

Figyelt kérdés
2 hetes babámat szoptatom. Szeretném hogy sok tejem legyen. Ha nem fejem le a tejet akkor nap vègére fáj a cicim mert a babám nem eszi ki mindet plusz a maradèktól ami a mellemben marad, fèlek hogy szép lassan kevesebb lesz a tejem. Ha meg lefejem szopi után akkor következő szoptatáskor nem tetmelődik annyi hogy jóllakjon. És a cumisüvegből meg inkább nem szeretném odaadni neki, nehogy rászokjon, másrészt meg cumisüvegből valamiért csak fulladozva tud inni szegènykèm elèg rossz nézni. Mit csináljak?
2015. máj. 7. 19:10
 1/8 A kérdező kommentje:
Lécci írjatok, nem tudom hogyan csinàljam hogy jó legyen, sajna már kicsit kevesebb lett a tejem mert nem sokat fejtem most 3 napig.
2015. máj. 7. 19:25
 2/8 sandrachnologic ***** válasza:
Váltott mellbol szoptass. Ha a jobb cicibol jol lakott akkor fejd ki a maradékot belole. Koblvetkezo evesnel ugyanaz a ballal 😊 igy mindig van egykis tartalék felesleg, amit esetleg lefagyaszthatsz.
2015. máj. 7. 19:26
 3/8 anonim ***** válasza:

Csak annyit fejjél ki, amennyitől megkönnyebbül a cicid. Első babámmal bepánikoltam én is és fejtem, mint a güzü. Beijedtem 4.5 hósan, hogy talán nem lesz elég, elkezdtem a hozzátápit.

Aztán jött a második baba. Már sokkal rutinosabb vagyok. Nem fejek, csak ha szét akarok durranni, vagy folyok. Akkor éppenhogy egy picit. És nem kell pótolni, elsővel mindig az volt, amit írsz, hogy lefejtem és következő szopikor oda is kellett adnom. Sajnos a második lánykám eltérő időkben ébred reggel-nem úgy, mint az első, így sokszor ha később ébred, akkor majd szét durranok, na akkor be szoktam menni hozzá csöndbe, és éppen akkor szokott ébredni szerencsére, gyorsan ráteszem cicire és pár perc múlva hálásan puszilgatom a kis kobakját. Ha csak lehet, ha szét akarsz durranni, kérd meg a babád, hogy segítsen rajtad, de ha nincs rá lehetőség, akkor fej ki egy picikét.

A legjobb szerintem, ha nem fej az ember, ha úgy tűnik, hogy kevés, sűrűn kell rátenni, ha 1-2 napon belül se elégedett a baba, akkor kell elkezdeni szaporító fejést alkalmazni, egyébként meg be fog állni a kereslet-kínálat. Mivel 2 hetes még a babád, ez símán normális, hogy még nem állt be. Attól is függ, hogy mindig ugyanakkor szopizik e a baba-kábé.

2 nap múlva 5 hós a babám, és ha így megy minden, akkor 6 hós koráig nem kezdem el a hozzátápit. Lazábban fogom fel, és máris van tej.

Ja és szopi közben próbálj egy kicsit te mással foglalkozni. Minél jobban arra szugerálsz, hogy szopizik a baba, csak legyen elég, annál kevésbé lesz. Én közben olvasok, laptopozok.

Ne sok tejet akarj, hanem pont annyit, amennyi elég. Az se jó, hogy valaki azért fej, mert túl sok van neki.

2015. máj. 7. 19:31
 4/8 A kérdező kommentje:
Lehet hogy az a baj. Èn úgy szoktam szoltatni hogy mindkét mellemből szoptatom egy szoptatás alkalmával. Van hogy úgy csinàlom hogy jobb, majd bal, majd jobb, majd megint bal. Ez baj? Ha egy szopi alkalmával nem elég a csak egy cici akkor az azt jelenti hogy nincs elég tejem?
2015. máj. 7. 19:33
 5/8 anonim ***** válasza:
Valaki két mellből szoptat, valaki egy mellből. Nekem is volt olyan időszakom most a másodikkal, hogy 2 cici kellett, de aztán megint visszaállt egyre. Este már mind a kettőt kiüríti, készül a nagy alvásra. A szervezet hihetetlen óvja a rendszert- 2 hasmenésen vagyok már túl születése óta és mind a kétszer leépültem rendesen. 4-5 liter víz hiányzott belőlem, mégis termeltem annyi tejet, hogy elég legyen akkor, mikor már azt hittem, hogy én magam kiszáradok. Alig tudtam inni-azonnal kijött. Szóval a szervezet a babát védi, az az elsődleges feladata, hogy ellássa tejjel. Ebből kiindulva kell, hogy elég legyen, csak bízz a szervezetedben. Ne add fel és próbálj meg ne adni neki pótlásként tápszert-semmi baj a tápszerrel, de ha már a tej ingyen van:D Nem baj, ha a baba fél óránként kér. Nekem is volt olyan időszak. Agyfrászt kaptam tőle, de etettem. Aztán a szervezet elkezdett több tejet termelni és most itt vagyok, még mindig csak anyatejes. Fél óránként termel a szervezet tejet. Persze az még vizes lesz, de max pár nap, és több tejet fog termelni. Ha rászokik a szervezet, hogy többet kér a baba, akkor többet termel. Ezért szokták mondani a fejést segítségnek. De én már rájöttem, hogy felesleges időpocsékolás. Mert ha lefejed és megissza aztán, akkor minek fejted, megihatta volna frissen. Ha meg lefejed és nem kell, akkor esetleg megy a fagyiba, vagy a kukába, de a szervezet hozzá fog szokni, hogy fejsz, többet termel, tehát mindig ki kell fejned majd. És írtó hosszadalamas procedúra az egész. A fagyasztóból elővett tej, meg---had ne mondjam, milyen büdös. Első gyerekkel literszámra dobtam ki. Akkor inkább ha a lefejt tejet nem issza meg, kavard bele a reggeli kávédba, vagy ha lenne másik gyerek, bele lehetne csempészni az ő kakaójába.
2015. máj. 7. 21:58
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet megpróbálom.. Tápszerhez nem szeretnék én se nyúlni, ki sincs bontva, csak biztos ami biztos alapon áll a polcon. A reggeli kávés dolog azért elég bizarr :D
2015. máj. 7. 22:05
 7/8 anonim ***** válasza:

[link]

ezzel nem lesz cumizavaros,és fuldokolni se fog. azért fullad,mert a mellhez képest gyors neki a cumisüveg. én fejtem a szaporítás ideje alatt,és meg is érte :-) de lesz annyi tejed,szoptatás után 20perccel fejj,hidd el lesz annyi,hogy jól lakjon.

2015. máj. 8. 12:20
 8/8 anonim ***** válasza:
A lefagyasztott tejkészlet később ha netán gond adódna kincset ér! Nekem most csökkent a tej és felhasználtuk mind a 25 adagot és épp most helyre állt a tejmennyiségem! Ha nem lett volna a hűtőben, tápszert kellett volna adnom.
2015. máj. 8. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!