5hos fiam szepen gyarapodik ennek ellenere azt gondolom nem eleg neki a tejem, kizarolag anyatejes, akkor most hogy van?
Szia! Ez mindig így van, vagy csak időszakosan? Mert valóban teljesen jó a súlya, nincs szüksége többre, ahogy írod. Viszont vannak úgynevezett fejlődési ugrások, amikor bizony sokkal több szopi kell, akár óránként is. Ilyenkor mellre kell tenni, hiszen a tejtermelés pont ezért fokozódik.
Hidd el, igény szerinti szoptatásnál nincs olyan, hogy nem elég a tej, ezek rég megdőlt tévhitek. A tejtermelés pontosan igazodik a kereslethez, ne aggódj rajta.Szoptasd továbbra is ilyen klasszul a babádat és ne izgulj, minden rendben van!
Amiért még előfordulhat, hogy több szopit kér, az, hogy az anyatej bizonyítottan fájdalomcsillapító hatású is, egy 5 hónapos babát pedig időnként bizony már kínozhat a fogacskája - ez nálunk is előfordult annak idején.
Mi is igy voltunk, és a barátnőm is, szép nagy súlyú babák és bizony 5 hónaposan 2 óránként enni akartak. Az enyém pl. éjjel is, így alig aludtam amitől persze még kevesebb tejem lett.
Mi megkezdtük a hozzátápit és megoldódott a probléma.
A lányom pedig pl. még 6 és fél hósan is 4 óránként szopott és elég volt neki, csak utána kezdtem kóstoltatni vele a gyümiket.
Szerintem ezt a 6 hós kortól való etetést se kell olyan szigorúan naptár szerint nézni, kinél előbb kinél kicsit később jön el hogy szüksége van már másra is a tejen kivül.
(persze bizonyos határokon belül, azt pl. nem hiszem h egy anyatejes babának már 4 hós korától tejpépek meg ételek kellenének)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!