Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi idő alatt ürül ki az...

Mennyi idő alatt ürül ki az alkohol?

Figyelt kérdés
Mielőtt bárki megszólna, nem akarok rendszeresen inni,de a terhesség alatt is sokszor megkívántam a sört,természetesen csak alkoholmentes gyümölcsöset ittam,még a buborékot is kikevertem,de most,hogy itt az igazi nyár,szeretnék meginni egy doboz jó hideg sört. Szoptatom a kicsit,ezért nem igazán merem meginni,pedig szemezek vele a polcon ha a boltba megyünk. Természetesen fejnék előtte elegendő tejet,meg van is lefagyasztva nem kis mennyiség. Olyanok válaszát várom,akik már ittak 1-1 pohárral a szoptatás idején,így van tapasztalatuk ebben. Azt már tudom,hogy alkoholfogyasztás után a tejet le kell fejni és azt nem szabad odaadni a kicsinek. Arra lennék inkább kíváncsi,hogy mikor lehet biztosan mellre tenni utána a kicsit. Előre is köszönöm a válaszokat!!
2015. jún. 23. 19:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
43%
en multkor ittam ,2 doboz sort ugy 6-tol fel11-ig bezarolag.lefejtem 40-50 ml tejet ,hajnali 5 kor szoptattam legkozelebb.jo sok vizet ittam ejszaka
2015. jún. 23. 19:26
 2/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És nem kevés az idő ami eltelt közte? Nekem olyan kevésnek tűnik,már csak ha azt nézem,hogy a szervezetből mennyi idő alatt megy ki.
2015. jún. 23. 19:30
 3/15 anonim ***** válasza:
31%
Én 6hós fiamat szoptatom, nagyon ritkán este megiszok 1pohárral (2,5 dl) miután ő lefeküdt.. Én nem fejtem a tejem soha. 4-6 órára rá kelt a fiam. Biztos lesz olyan akinek ez nem tetszik, lehet rám követ vetni, de 1pohár sör, addigra el sem jut neki...Soha nem lett semmi baja természetesen:)
2015. jún. 23. 19:31
 4/15 anonim ***** válasza:
elso vagyok ,szerintem a sor eleve nem gaz.majdnem 5 ora alatt ittam meg 1 litert.fejni azert fejtem mert nagyon sok tejem lett tole es feszitett.azt kiontottem ,mert rogton utana volt.de hajnalban mar nem hinnem hogy volt valami alkoholtartalma a tejemenek.a tomeny az ami nagyon lassan bont a szervezeted foleg ha kis sulyu ,termetu no vagy.
2015. jún. 23. 19:40
 5/15 anonim ***** válasza:
Állítólag 5-6 óra alatt kerül a tejbe amit megiszunk-eszünk. Én mindig megvártam a hat órát, akkor kifejtem a tejet, és a következő szoptatás már normálisan ment. Ezt főleg akkor csináltam, ha pl. gyógyszert kellett bevennem a szoptatás alatt. Amúgy 1-2 pohár sör nem árt, régen ezt itatták a nőkkel a tejelválasztás serkentésére (és akkor még alkoholmentes sör sem létezett).
2015. jún. 23. 19:56
 6/15 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm, főleg azt,hogy nem szóltatok meg emiatt. Sokan a "sztár anyukák" közül már a fejem vették volna. :D
2015. jún. 23. 20:46
 7/15 anonim ***** válasza:
Tudom, Magyarorszagon mashogy van, de Angliaban nem ennyire szigoru a dolog. Szoptatas alatt (ahogy terhesseg alatt is) meg lehet inni egy-egy pohar sort vagy bort nyugodtan, fejes meg minden nelkul. Szerintem nem lehet gomd akkor sem, ha nem fejsz. En mondjuk fejnek a biztonsag kedveert.
2015. jún. 23. 20:57
 8/15 A kérdező kommentje:
A bort nálunk is javasolják ha sokat és erősen keményedik a hasunk,de persze csak úgy sunyiba jegyzi meg a doki,védőnő. Sosem ittam a terhesség alatt alkoholt,nagyon féltettem a kicsit. Persze nem ültem egész nap bezárkózva és most sem nevelem burokban,de amitől csak tudom meg szeretném óvni ha árthat neki. Még csak 1 hónapos lesz 29-én egyem meg. :)
2015. jún. 23. 21:39
 9/15 anonim ***** válasza:
Elozo vagyok. Tudom, tudom. En is ovom, mar 8 honapos. En soha nem ittam egy kortyot sem, terhesseg alatt se es most, szoptatas alatt sem. Csak azert irtam, mert erdekes, hogy nalunk (Angliaban), teljesen mashogy van. Ferjem szakacs (pubban dolgozik), rendszeresen isznak a terhes nok sort, bort, mindent.
2015. jún. 23. 21:49
 10/15 A kérdező kommentje:
Az szép. Bár ha jól tudom,ott a 12. hétig rád se néznek ultrahanggal meg sehogy se,csak akkor,ha vmi baj van.
2015. jún. 23. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!